Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Uciekające km i ropa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam taki problem. ostatnio włączyłem zapłon na postoju i ze 120km do zrobienia na tej ropce którą miałem w zbiorniku spadło na 60km. wskazówka też opadła a pod samochodem sucho ;/

kiedy jadę spokojnie to te kilometry rosną ale jak stanę np przed torami to spadają ;/

coś nie tak z komputerem ?? miał ktoś taki problem ??

Opublikowano

Wszystko OK. To tak działa jak pojeździsz szybko to też spadnie bo w końcu rośnie ci średnie zużycie paliwa.

Opublikowano

Przy takiej ilości paliwa w zbiorniku, wystarczy niewielka pochyłość drogi i już będą duże różnice - zależy gdzie staniesz :)

Opublikowano

Dokładnie, ja również tak samo mam im cieższa noga tym mniej km zrobisz :)

Opublikowano

jak auto odpalasz to spalanie od razu masz bardzo wysokie. i komputer oblicza przy takim spalaniu ile ci zostanie, więc mało. jak zaczniesz jechać to km znowu podrosną

Opublikowano

dokładnie tak jak panowie mówią tak to działa , jak jest mniej paliwa to też mi rano spada tak ze np 150 do 80 a później wraca

Opublikowano

bez obaw wszystko działa jak należy :good: wszystko zależy od dynamiki jazdy,czy to trasa czy miasto oraz przechyłu.jak nie wierzysz to przyciśnij mu do podłogi lub stań sobie pod dobra górke a sam zobaczysz że tak jest rzeczywiście :decayed:

Opublikowano

Komputer oblicza na ile zostaje paliwa wzgledem średniego spalania a jak odpalisz auto to spalanie średnie wyskakuje ponad 10L/100km a nawet więcej, na trasie gdy średnie spalanie spadnie np do 6L/100km automatycznie komp pokaże ci większy zasięg na paliwie które pozostało w zbiorniku tak więc wszystko w najlepszym porządku :)