Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Problemy z gazem i PB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki nietypowy problem wracając wczoraj do domu zauważyłem w swoim samochodzie jadąc na LPG że ubywa mi kilometrów i po skazówce PB że zbliża się do zera i zaświeciła się rezerwa. Bardzo dziwny jest to objaw bo raczej jadąc na gazie nie powinno ubywać benzyny a jednak ubywa , nie wiecie jakie mogą być tego przyczyny??

Opublikowano

Wejdź do działu LPG i znajdź post którys od góry na I stronie "Spalanie benzyny i gazu". Tam sa potrzebne informacje.

Opublikowano

Po zapaleniu się rezerwy jadac na lpg będzie ci opadać wskazówka i kilometry będą się zmniejszać według wyliczeń komputera, niezależnie od tego ile BP masz w baku. Ale do momentu zapalenia sie rezerwy odczyt jest ze zbiornika wiec wskazówka nie powinna opadać jadąc na lpg.

Opublikowano
  • Autor

i tu jest ten problem jak jadę na lpg to skazówka pb opada i zaświeca się rezerwa, nie wiem czym to może być spowodowane.

Opublikowano

Jezeli masz blisko rezerwy to moga sie takie rzeczy dziac zatankuj tak ponad 1/2 zbiornika i wtedy sprawdz. Jezeli nie dowierzasz instalacji to podczas jazdy na LPG wyjmij bezpiecznik od pompy paliwa.

Opublikowano
  • Autor

zatankowałem prawie połowę baku i jak na razie nic się nie dzieje, powiedz mi który to będzie bezpiecznik od pompy paliwa??

Opublikowano

odepnij poprostu akumlator i zapnij i juz sie podniesie na własciwy poziom:) mam tak samo:) jak złapie rezerwe to już spada tak jak byś jechał na benzynie... wystarczy odpiąć aku i jest git albo zatankowac tak pod 1/2 :)

Opublikowano

Mam to samo. :good: Nie ma się co stresować. jedyne rozwiązanie zatankować więcej. :hi:

Opublikowano
  • Autor

zatankowałem 1/2 baku i sprawa się wyjaśniła i jest git.