CUB@ Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Ze względu na mało komfortowe i głośne zachowanie silnika przy większych prędkościach postanowiłem zebrać materiały co do wymiany skrzyni b. z innego silnika może 1,8T - 1,6 . Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia w tym kierunku to czekam na podpowiedzi .
majkel_majki Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Wyraźnie dłuższe będziesz miał skrzynie tylko od V'ek, 1.8T ma praktycznie identyczne przełożenia. Na długiej skrzyni po prostu zabraknie mocy, Twój silnik jest wysokoobrotowy i fabryka tak dobrała przełożenia żeby dało sie tym jechać.
DarekII Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Od 1.6 też lipa skrzynia krótka wysokie obroty mała prędkość
wojtek26 Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Jedynie wchodzi w gre skryznia od 1,8T ma przełożenia wystraczajaco dłuższe niz fabryczna z ADR-a kiedys nawet przeliczałem przełożenia. Na skrzyni z AEB bedziesz miał 120km/h przy 3tys a nie 105km/h. Skrzynie z V-ek maja juz dłużesz przełożenia i byłby odczuwalny spadek dynamiki samochodu po za tym nie wiem czy podeszłyby mocowania skrzyni do R4.
Rekomendowane odpowiedzi