Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Giełda Utrecht ktoś sie wybiera na przyszły tydzień ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chętnie bym się zabrał z kimś na doczepke. Płace za przejazd. Chciałbym kupic auto. Poznam kogoś kto pomoże. pozdrawiam . jestem z południa polski , woj, małopolskie powiat miechowski

Opublikowano

trochę kiepskie miejsce na zakup auta dla siebie

Opublikowano

trochę kiepskie miejsce na zakup auta dla siebie

..no i trzeba by się wbijac przez płot wcześniej niż otwierają giełdę :decayed:

No chyba , że coś się zmieniło :)

Opublikowano

jakiś czas już tam nie byłem, ale raczej nic się nie zmieniło. Kolego PPRZEMO, jak nie masz kogoś zaufanego i obytego to nie wybieraj się tam, bo to tylko strata czasu, pieniędzy i kupa nerwów

Opublikowano
  • Autor

Szukam od jakiegoś czasu Mercedesa ML 270 i wiadomo jak najtaniej, jesli sie orientujesz to poradź gdzie szukać. Chce auto dla siebie . Chciałbym się zmieścic w 40 tys. ale interesuje mnie rocznik powyżej 2001 . Jestem na bierząco ,przeglądam ogłoszenia i nosze się własnie z zamiarem wyjazdu tam,tak mi znajomy polecił. . Nie jestem przekonany równiez do tej giełdy ale może się cos trafi akurat.[br]Dopisany: 29 Marzec 2011, 21:58_________________________________________________Chłopaki pomóżcie, macie może jakieś swoje komisy czy znajomych za granicą ,może kogos mi polecicie może miałby akurat coś dla mnie.

Opublikowano

Nie wiem jak jedziesz, ale są jeszcze giełdy w Essen i Köln

Opublikowano

Ty wogóle byłeś kolego na giełdzie w Utrechcie widziałeś jak się tam robi zakupy.Kto pierwszy ten lepszy mało cię nie zabiją i raczej tam nie kupisz ML-A.A jak pojedziesz z kiepską ekipą i będziesz nieostrożny to jeszcze i bez kasy można wrócić .Jeżdziłem tam po samochody to wiem coś na ten temat.

Opublikowano

Ty wogóle byłeś kolego na giełdzie w Utrechcie widziałeś jak się tam robi zakupy.Kto pierwszy ten lepszy mało cię nie zabiją i raczej tam nie kupisz ML-A.A jak pojedziesz z kiepską ekipą i będziesz nieostrożny to jeszcze i bez kasy można wrócić .Jeżdziłem tam po samochody to wiem coś na ten temat.

dokładnie tak to tam wygląda

Opublikowano

Kiedyś jeździło się na Maastricht do cyanów na garaże :wink4:

Opublikowano

No właśnie, jak to jest z tymi giełdami za zachodnią granicą? Konkretnie szukam A3 2001-2003 silnik ASZ (1.9tdi 130km) i na bieżąco przeglądam ogłoszenia wlkp od 3 tygodni i jest masakra :thumbdown:

Raz, że mało dwa strasznie wydygane (przebiegi 3x mniej jak na portalach zagranicznych a stan środka wskazuje na 4x mniejszy przebieg). Póki co nie mam presji bo jeżdżę jeszcze B5 ale za miesiąc dwa ostro ruszam z kopyta i teraz pytanie czy na valeta jak pojadę w stronę Berlina coś znajdę?

Tzn. bez języka niemieckiego, angielski ciężko ale dogadam się chyba, kasy w kieszeni z 20k. Czy temat jest do ogarnięcia samumu kto prędzej nigdy tam nie był? Przez allegro przewijają się ogłoszenia w pomocy kupienia auta (laweta + odwózka po pod Berlińskich komisach i pomoc przy papierach)...

Opublikowano

napisz do czesława555 i napisz co byś chciał, on powinien być na bieżąco :wink4:

Opublikowano

Szukam od jakiegoś czasu Mercedesa ML 270 i wiadomo jak najtaniej, jesli sie orientujesz to poradź gdzie szukać. Chce auto dla siebie . Chciałbym się zmieścic w 40 tys. ale interesuje mnie rocznik powyżej 2001 . Jestem na bierząco ,przeglądam ogłoszenia i nosze się własnie z zamiarem wyjazdu tam,tak mi znajomy polecił. . Nie jestem przekonany równiez do tej giełdy ale może się cos trafi akurat.[br]Dopisany: 29 Marzec 2011, 21:58_________________________________________________

jeżeli chodzi o adresy giełd to znajdziesz je tutaj

http://sprowadzanieaut-czeslaw555.blogspot.com/p/adresy-gied-w-niemczech.html

jednak przy założeniu że ma być to dobre auto to laweta nie wiele pozwala zaoszczędzić na kosztach (czasami nic) i nie wiem czy jest potrzebna ,dużo też zależy czy kupisz auto w pkt .A,B czy C i ile zrobisz km. jak np. wyjdzie że trzeba trochę polatać po D to bez lawety zrobisz to znacznie szybciej i może się okazać że w tym samym dniu przelecisz od groma km i kupisz auto odwiedzając ileś tam pkt. kupujesz i pakujesz do domu bez np.hotelu śpiąc po drodze aucie i w takim przypadku jesteś już do przodu z kasą ,jeżeli jednak szukasz auta które wygląda i jeździ jakoś tam to jedziesz z chłopakami do Berlina kupujesz co jest ,nie wiem tylko czy będziesz zadowolony z zakupów, choć możesz też trafić coś dobrego ,tego nie wykluczam

Opublikowano

Przez allegro przewijają się ogłoszenia w pomocy kupienia auta (laweta + odwózka po pod Berlińskich komisach i pomoc przy papierach)...

i obwożą Cię po znajomych garażach gdzie kupisz auto, a panowie od "pomocy" zerżną z Ciebie " górkę" :decayed:

To działa w ten sposób :)

Opublikowano

bywa i tak

Opublikowano

Przez allegro przewijają się ogłoszenia w pomocy kupienia auta (laweta + odwózka po pod Berlińskich komisach i pomoc przy papierach)...

i obwożą Cię po znajomych garażach gdzie kupisz auto, a panowie od "pomocy" zerżną z Ciebie " górkę" :decayed:

To działa w ten sposób :)

jest jeszcze druga strona medalu, takie ogłoszenie zamieszcza koleś albo ludzie którzy sami tam jeżdżą po auta. Przyjeżdżacie na miejsce i po otwarciu oni najpierw muszą się zająć swoim interesem, bo tam jest naprawdę mało czasu i do tego ciemno, a potem jak już mają pełną lawetę to szukają czegoś dla ciebie. Tak to wygląda.

I jeszcze jedno, nieciekawy jest widok, gdy w drodze powrotnej widzisz na autobanie dymiące auto na poboczu i z łatwością możesz rozpoznać że to auto z Utrechtu. No ale oni oferują powrót w kolumnie i ewentualną "pomoc" :)

Opublikowano

Rozmawiałem telefonicznie z gościem na którego podał namiar @benton i sprawa wygląda tak. Jedziemy osobówką na giełdę do utrechtu, wejście z nim, szukamy auta. Odrazu powiedziałem, że interesuje mnie TYLKO silnik ASZ w poliftowej A3 i co on na to bo za dużo tego nie ma...

Oferuje pomoc przy oględzinach, miernik lakieru, ble ble ble, wiadomo co dwie głowy to nie jedna a w silniku i tak nie wiadomo co siedzi chodź w sumie mógłbym się w końcu dowiedzieć jak "sprawdzać" pompowtryski bo kompa i fejsa mam i nawet obsługiwać to potrafię :cool1: tylko trzeba by doczytać o co chodzi z tymi bipami. Może jakiś link swoją drogą bo już trochę naczytałe na forum i nic konkretnego nie wiem?

Ale wracając do tematu i tezy, że po znajomych garażach... na takiej giełdzie gdzie koleś mówi jest 1600-2000 aut znać "swoich" na w sumie... wszystko możliwe bo mówi, że od 4 lat tam jeździ niemal tydzień w tydzień.

Oczywiście gada w ichnym języku (ja nic po niemiecku i holendersku), targuje się, wypisuje papiery i potem tylko koszt 138 euro za blachy ważne 2 tygodnie. Cała zabawa 5 stów.

I jak zaczęliśmy gadać, że poluje tylko na ASZ i jak wygląda statystyki zadowoleń jego klientów mówi, że bardzo wysoko i jeżeli nie znajdziemy nic co spełni moje oczekiwania wracamy i drugi wyjazd free. Przez telefon, człowiek wygadany, elokwentny, dzielący się informacją - tyle o ile można wyciągnąć z rozmowy telefonicznej.

Co Wy na to? Kasa nie wydaje się aż taka wygórowana... bo widywałem o wile większe...

Opublikowano

już się wypowiedziało pare osób więc opinie znasz ,decyzja jednak leży po twojej stronie , a co zrobisz jak pojedziesz i nie będzie żadnej A3 ? wiem ,pojedziesz kolejny raz itd. Czy koleś ci mówił lub ty wiesz ile za takie auto musisz tam dać ? tak +- ? [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 21:36_________________________________________________znasz to ?

http://automarktutrecht.eu/pl/home/