Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5] Ścinanie opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym sie dowiedizec dlaczego scina mi opony mimo ustawienia zbierznosci najpierw scieło przednia od wewn , puzniej tylnia od zewn i teraz scina takze tylna od zewnatrz co sie dzieje bo niemoge znalesc przyczyny.

Prosze pomózcie dajce mi jakies dobre rady/

nie poprawiłeś tematu pomimo prośby...

proszę dostosuj się do regulaminu

pre_pl

Opublikowano

Bardzo wielki blad w nazewnictwie. :bicz3:

O co chodzi w tym temacie bo nie kumam? Popraw.

najczestrza przyczyna chyba sa luzy w zawieszeniu.

Opublikowano

zbieznosc to za malo moglbys podac kilka wiecej danych bo sama zbieznosc moze i byc ale na przedniej osi masz jeszcze dwie dane zapodaj je to wtedy zobaczymy. Tylna os to troszke wiekszy problem ale i na to tez mozna zaradzic. powodzonka

Opublikowano

Jeżeli nie ma luzów w zawieszeniu to może auto zostawia 4 ślady po dzwonie, w takim przypadku nic nie pomoże.

Gość dzikidzidz
Opublikowano

Witam chcialbym sie dowiedizec dlaczego scina mi opony mimo ustawienia zbierznosci najpierw scieło przednia od wewn , puzniej tylnia od zewn i teraz scina takze tylna od zewnatrz co sie dzieje bo niemoge znalesc przyczyny.

Prosze pomózcie dajce mi jakies dobre rady/

sprawdż wszystkie połączenia w zawiechach i jedź na zbieżność do kogoś, kto się na tym zna

Opublikowano

Chyba warto było by się wybrać do ASO na pomierzenie geometrii płyty podłogowej ewentualnie też ustawienie bo inaczej wydasz majątek na opony.