Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Parowanie tylnych lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu o parowaniu, lecz tym razem lamp tylnych.

Paruja mi (az skrapla sie woda) lampy tylne w sedanie B6.

2.JPG

4.JPG

Co mozna by z tym zrobic? Szukalem tak jak to jest opisywane w przypadku reflaktorow przednich czegos co mogloby sluzyc do odparowywania. W lapmie czegos takiego nie znalazlem, we wkladzie sa 2 dziurki (zaznaczone na czerowno). Czy to one sa odpowiedzialne za odparowanie?

5.JPG

7.JPG

8.JPG

Da sie cos z tym zrobic? Bo wyglada to paskudnie :thumbdown:

Pozdrawiam.

Opublikowano

DareQ bierzesz suszare i dmuchasz cieplym powietrzem..

Poszukaj czy moze nie masz gdzie indziej jakichs uszkodzen. Jak cos znajdziesz to silikon w reke i jazda..

Poza tym sprawdz czy te 2 dziury maja przelot, zeby wilgoc przez nie mogla uciekac.. :th:

Opublikowano
  • Autor

lamki juz sie susza :naughty:

zadnych ubytkow nie ma a dziurki maja przelot :confused4:

Wyglada na to ze ta para nie jest wewnatrz lampy tylko miedzy klejonymi plastikami

Opublikowano

A patrzyles na laczeniu klosza z tym szarym plastkiem..? :mysli:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam temat. Po myjni tez mam wode w tylnej lampie i jest pomiedzy plastikami nie mam bardzo pojecia jak sie jej pozbyc. prosze o jakies porady :>

Opublikowano

ja w moim avancie tez tak mialem.ale zaswiecilo sloneczko i zniklo,ale napewno powroci.

Opublikowano

u mnie w dolnej czesci lampy jest otworek z przykrywka do odparowywania, lampa ori valeo

Opublikowano

widac ten otworek z zewnatrz ,czy trzeba wyjać lampe i go przetkać??

Opublikowano

Zeby sie pozbyc kropli w lampach wykrecasz na noc zarowki i rano masz suche lampy( u mnie dzialalo) A co do powodu tego skraplania to moze nawet to byc kawal mokrego materialu w poblizu ktury akurat tam gdzies ma odejscie wilgoci,albo popuścił zgrzew..im nowsza Audi tym moim zdaniem materiały jak by z resztek zrobione,.Zdemontuj lampy spryskaj spryskiwaczem od kwiatow i bedziesz wiedział

Opublikowano

Dzis walczyłem z tylna lampą,po kilku róznego rodzaju próbach pozbycia sie wody,poprostu wywiercilem dziure od wewnatrz przystawilem suszarke i po kilku minutach juz bylo po klopocie.Cała wina to kiepskiej jakosci uszczelka i klej krórym jest przytwierdzona do klosza.Ale uszczelniłem ja i mysle ze bedzie dobrze,w piatek próba wodna :)

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam. Kupiłem już drugą lampę ale ona jednak też paruje. Myślałem, że to kwestia pęknięcia w pierwszej lampie ale obecnie problem od razu powrócił. Czy między lampą, a panelem z żarówkami ma być jakaś uszczelka? czy może wystarczy zastosować silikon na obrysie lampy w miejscy przylegania do nadwozia? A może ma ktoś inny skuteczny sposób. Pozdrawiam ( a4 b6 Avant)

Opublikowano

Miałem ten sam problem. Nowa lampa nie ma prawa parować, tak mi powiedzieli w serwisie i jak będzie parowała to wymienią. Starą lampę uszczelniłem wokoło bezbarwnym klejem UHU i pomogło. Problemu nie ma nawet gdy myję auto myjką ciśnieniową. Ani grama wilgoci już od 6 miesięcy spokój.

Opublikowano

Witam. Kupiłem już drugą lampę ale ona jednak też paruje. Myślałem, że to kwestia pęknięcia w pierwszej lampie ale obecnie problem od razu powrócił. Czy między lampą, a panelem z żarówkami ma być jakaś uszczelka? czy może wystarczy zastosować silikon na obrysie lampy w miejscy przylegania do nadwozia? A może ma ktoś inny skuteczny sposób. Pozdrawiam ( a4 b6 Avant)

A ja przykleiłem cienką sznurówkę jako uszczelkę na wkładzie żarówek i problem zniknął