Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wyjące (po wymianie) łożysko przednie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów. mam problem z łożyskiem przedniego prawego koła w moim aucie .Wymieniłem 2 tygodnie temu łożysko- zrobiłem na nim 400 km i na odcinku ostatnich 10 km zaczeło chuczeć .Teraznie wiem czy łożysko może być wadliwe i je reklamować czy mam coś jescze skopanego (jakas piasta albo zwrotnica). Z góry dziękuję za odpowiedzi i proszę o pomoc.

Opublikowano

Mozliwe ze krzywo zostało załozone i sie zatarlło znowu ,kiedy miałęm to samo i okazało sie ze to łozysko ale Oporowe.po tym problem znikł

Opublikowano
  • Autor

Tak robiłem sam na prasie z małym naciskiem , robiłem to nie jeden raz.Jak by się kantowało łożysko to bym dźwigni od prasy nie ruszył-ona tak ma . Dzisiaj wyprasowałem piaste i widać na ślizgach łożyska(tam gdzie chodzą kulki) że są rowki. Moim zdaniem jak by chu.......wy materiał łożyska . co o tym myślicie. Łożysko zaczęło mi buczeć na krótkim odcinku trasy- praktycznie od razu.........HEEEELP :wink4:

[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2011, 18:45_________________________________________________SIKOS. jeśli chodzi o łoiżysko sprzęgła to napewno to nie to- jak dobze zrozumiałem

Opublikowano

ja kiedys jak pierwszy raz zrobiłem to podczas samego wprasowywania piasty nie podłozyłem małego wałka który opierałby sie o dolna prowadnice łozyska tylko podłozyłem duzy kawałek rury i łozysko mnie sie cofnełowyszło z uszczelniacza.Później je dobiłem delikatnie i wskoczyło.Po paru 100 było ok ale zaniedługi czas zaczeło znów wyc:)Jednym słowem zepsułem.:)Wiec o tym samym problemie pomyslałem co u ciebie.Moze to faktycznie złe łozysko jakies felerne.. :hi:

Opublikowano
  • Autor

łożysko oglądało dwóch mechaniorów i twierdzą że musi być wada materiału-zreszt co się dziwić jak wszystko teraz robią chińczycy :thumbdown:

Opublikowano

wiec pozostaje kupno drugiego i montaz:) kup lepszej firmy to dłuzej moze pozyje:)

Opublikowano
  • Autor

drugie łożysko.... nie wtym problem jeżeli mam coś innego skopanego w aucie co oddziaływuje negatywnie na łożysko. kupie nowe i może też zrobie na nim pare setek. dzięki wam za pomoc. pozdro.

Opublikowano

wada łożyska. ja na jednym nowym zrobiłem 100 km i padło

Opublikowano

Kolego w zeszłym roku przerabiałem to samo

na nowym łożysku zrobiłem może z 500km

a nie wiem czy to ma znaczenie ale po fakcie dowiedziałem się ze są dwa rodzaje łożysk

różnią się pierścieniem wewnętrznym

Opublikowano
  • Autor

to czym sięniby różni ten piarścień wewnętrzny, bo nie mam pojęcia

Opublikowano

Kup łożysko FAG porządne.. a moze zaczeło huczeć ale prawe tylne ??

Opublikowano

Teraz kupujac czesci to juz jak totolotek .Coraz wiecej jest przypadkow ze po wlozeniu nowych czesci jest lipa a jak juz cos zalozone to kasa w plecy ;( ;( ;(

Opublikowano
  • Autor

Koledzy-po szybkiej interwencji mojego znajomego sprzedawcy z którym reklamowałem łożysko-zwrócono mi kase za łożysko i udokumentowane koszty montażu :>.Oczywiście robiłem sam :tongue4: okazała się wada materiału, nie utwardzone czy coś ,nawet tego nie czytałem.Więc wątek uznaje za zamknięty i wszystkim dziękuję za pomoc i wypowiedzi :hi::good: