Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obstawiam membrane EGR-a lub przepływke.

Zawsze radzę zacząć sprawdzanie od przepływki :decayed:

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

po czym wnosisz lmm :mysli:

Opublikowano

Regulation Range Exceeded 19586 najczęściej jeżeli nikt nic sam nie kombinował przy egr to

sam sie wysypal, wiadomo ze membrana egr-a śmiga na cisnieniu i jest to czesc tego

dziadostwa ktora najczesciej pada.

Blad ten okazjonalnie wystrzeli tez kiedy cos bedzie nie teges z przyplywomierzem

nie ma 100% pewnosci nigdy wiec poradzilem coby zaczac od tego mniej kosztownego :wink4:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 18:33_________________________________________________Ciekawostka Johnny VS Skoda Zimny

uszczelka pokrywki pompowtryskiwacza

nr 27 na schemacie Etki nr czesci w/g etki 028 130 717

ceny w Skodzie:

uszczelka 14 zł

wymiana miedzy 100 - 150 - bo wie pan to jest sporo roboty.

Wiec grzecznie powiedzialem: chyba dla amatora ....... kilka śrub i jedna dziwna do ktorej pewno maci klucz

ale dzieki za dobre checi.

Niestety Zimny ma przesrane ze mna bo majac 2 skody, poprawialem ich diagnozy

(niekiedy wyssane z palca) kilka razy obilo sie o gore i listy z przeprosinami.

W zwiazku z tym chlopaki polecicie kogos kto mi wymieni ta uszczelke ?

Uszczelke kupie w Intercars 8 zl Bosch-owska :)

Opublikowano

Mniej kosztownie ja proponuje wyłączyć programowo egr i zaślepić i tyle w temacie, po jaką cholere to mi potrzebne w aucie? żeby spaliny szły na kolektor? Zimą może jedynie się auto szybciej nagrzewa, bo innych zalet nie widzę a normy emisji mam gdzieś

Opublikowano

N18 do sprawdzenia i kabelkologia

brak sterowania EGR

nom też mi się to od razu nasunęło i nawet się pytałem Mario czy wszystko dobrze podłączył ale mówił, że podłączył tak jak było...

na BS 003 czytałem dane ale jak dodał gazu zrywało mi połączenie - tzn. kanał był niedostępny i nie mogłem z niego czytać...

[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 18:46_________________________________________________

po czym wnosisz lmm :mysli:

od przepływki bym się odpier**lił...

Opublikowano

nie będę ukrywał, że w końcu nie wiem co zrobić :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

brak sterowania EGR

na BS 003 czytałem dane ale jak dodał gazu zrywało mi połączenie - tzn. kanał był niedostępny i nie mogłem z niego czytać...

bo nie wolno :wink4:, przed odczytem jak najbardziej słusznie trzeba przewietrzyć cylindry

Także Mariano rękawy w góre i sprawdzanie wszystkiego po koleji :tongue4:

zobacz czy w ogóle podciśnienie dochodzi do zaworu

Opublikowano
  • Autor

Regulation Range Exceeded 19586 najczęściej jeżeli nikt nic sam nie kombinował przy egr to

sam sie wysypal, wiadomo ze membrana egr-a śmiga na cisnieniu i jest to czesc tego

dziadostwa ktora najczesciej pada.

Blad ten okazjonalnie wystrzeli tez kiedy cos bedzie nie teges z przyplywomierzem

nie ma 100% pewnosci nigdy wiec poradzilem coby zaczac od tego mniej kosztownego :wink4:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 18:33_________________________________________________Ciekawostka Johnny VS Skoda Zimny

uszczelka pokrywki pompowtryskiwacza

nr 27 na schemacie Etki nr czesci w/g etki 028 130 717

ceny w Skodzie:

uszczelka 14 zł

wymiana miedzy 100 - 150 - bo wie pan to jest sporo roboty.

Wiec grzecznie powiedzialem: chyba dla amatora ....... kilka śrub i jedna dziwna do ktorej pewno maci klucz

ale dzieki za dobre checi.

Niestety Zimny ma przesrane ze mna bo majac 2 skody, poprawialem ich diagnozy

(niekiedy wyssane z palca) kilka razy obilo sie o gore i listy z przeprosinami.

W zwiazku z tym chlopaki polecicie kogos kto mi wymieni ta uszczelke ?

Uszczelke kupie w Intercars 8 zl Bosch-owska :)

kup uszczelke klucze ktos pewnie ma to moze na spocie sie ogarnie :)

Opublikowano

narazie zmykam zapracować na obiadek :)

Opublikowano

brak sterowania EGR

bo nie wolno :wink4:, przed odczytem jak najbardziej słusznie trzeba przewietrzyć cylindry

zobacz czy w ogóle podciśnienie dochodzi do zaworu

nom dokładnie o to chodziło... w pędzelek by wartości się "wyrównały" tylko później trzeba ponownie wchodzi i się łączyć z kanałem a szkoda, że tego soft sam nie robi

Opublikowano

złośliwość rzeczy martwych :wink4:

Opublikowano
  • Autor

heh ja mam nadzieje ze u mnie wszystko pojdzie dobrze z moimi naprawami :gwizdanie:

Opublikowano

u Ciebie nie ma się nad czym zastanawiać... z tego co pamiętam to uszczelkę pod głowicą masz do wymiany (płyn Ci spierdziela) no i z heblami trzeba dojść do ładu (przeczyścić, poskładać, wymienić płyn ewentualnie klocki z przodu)

Opublikowano

Siemano :hi: :hi: :hi:

Opublikowano

no ściemanko honorowy Gdańszczaninie :wink4:

Opublikowano
:hi:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 20:48_________________________________________________Mario widzę że sobie kłopotu narobiłeś tym EGR może jednak to wina tego upadku :mysli:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 21:11_________________________________________________Kimi jak tam Gdańszczaninie co tam w robocie i na plaży :naughty:
Opublikowano

u Seby to akurat co innego mi przychodzi do głowy z tym gotowaniem, ale poczekamy na rozwój wypadków

Opublikowano
  • Autor

no to mow kurde bo bedziemy zaraz robic uszczelke pod glowica [br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 22:03_________________________________________________ :decayed: jak masz pomysl to dawaj ja mam tez jeszcze jedna opcje ale tlumacze sobie ja lopatologicznie :) wiec raczej moze byc nie prawdziwa :)

Opublikowano

chłodnica już była płukana/wymieniana :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

tylko ta od klimy jest nowa

tylko wiesz albo moze i nie wiesz jakie sa objawy:

przy jebaniu w kociol :) wypluwa plyn dolem zbiorniczka czyli tym kanalikiem odplywowoym

przewody oba do zbiorniczka sa twarde i na tescie cisnieniowym wyszlo ze jest duzo za duze cisnienie w ukladzie

mimo ze jest malo plynu na rozgrzanym silniku wypycha go do gory(czyli jak przy zapowietrzonym ukladzie ale odpowietrzalem go juz

na wiele sposobow ktore opisywali na forum i nic to nie dawalo)

wymienilem zbiorniczek na nowy bialy bo mialem niebieski i teraz po jakichs 20 000 jest czarny nagar wewnatrz czyli spaliny

no i chyba tyle :)[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 22:16_________________________________________________jesli masz na to jakis inny patent to jeszcze mamy tydzien a w sumie dwa wiec mozemy cos przetestowac :) ja jestem otwarty na pomysly

u kazdego mechanika obstawiali uszczelke ale nie ma co sie dziwic dla nich zarobek dla mnie koszty nawet jesli by nie bylo to to to i tak by nei powiedzieli :)