HarryH Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Witam, jak wygląda sprawa klapy tylnej z modelu po II lifcie w modelu po I lifcie, dużo jest przeróbek aby ja dopasować czy pasuje plug&play??
pawlo Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Klapa bedzie pasowala jesli chodzi o blacharke, inny jest zamek otwierania (elektryczny) i inne wyprofilowanie oraz sama listwa nad tablica rejestracyjna.
HarryH Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2007 dzięki za odpowiedź, a będzie pasował zamek jak bym go przerzucił z klapy po I lifcie?
Bergerac Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam, jak wygląda sprawa klapy tylnej z modelu po II lifcie w modelu po I lifcie, dużo jest przeróbek aby ja dopasować czy pasuje plug&play?? dobra klapa klapą czy ktośz was wie jakie podnośniki będąpasować do modelu B5 i gdzie w stolicy najtaniej kupić - dzięki za podpowiedź
bronson Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 to ja się dołącze... w piątek jakiś p**ny kierowca zrobił mi takie coś sprawca oczywiście zbiegł ale z relacji ciecia z mojej firmy ponoć jakiś VW... na milcje zgłosiłem ale niestety nie mogłem czekać 4 godzin na ich przyjazd, umówiłem się na wizytę w komendzie na jutro... (kamera straży miejskiej jest na pobliskim budynku) może gościa trafią... Pytanie moje jest takie czy do mojego avancika z 1997 roku będzie pasowała klapa i zderzak z avancika z 2000r ??? znalazłem w takim samym kolorze ale musiałbym ze 50 km jechać po te części i nie wiem czy warto...
inco Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 ooo ktos ci ladnie tylek przeszlifowal zderzak tez chyba powinien pasowac bez przerubek ale czy nielepiej go po prostu pomalowac? niema chyba duzych wgniotow wiec jest jak najbardziej do zrobienia a jak kupisz inny to niby jest ten sam kolor a moze byc np bardziej albo mniej wyblakniety
bronson Opublikowano 2 Lutego 2008 Opublikowano 2 Lutego 2008 ale zderzak jest przeorany na wylot... więc raczej nie będę go do spawania dawał... znalazłem gościa ma klapę i zderzak srebrny z avanta z 2000 roku za 500 chce oddać lakierowanie elementu to w dobrej lakierni jednak 150-200 zł[br]Dopisany: 29 Styczeń 2008, 00:20 _________________________________________________czy ten elektryczny zamek można jakoś w avanciku z 97r podłączyć??? może jest już jakaś kostka albo co... czy ew. gdzieś dołączyć do istniejącej instalacji??? ten zamek jest wyłączany sygnałem z centralnego ???[br]Dopisany: 30 Styczeń 2008, 19:14 _________________________________________________według Etki klapy mają ten sam numer części więc pewnie da się przełożyć bebechy zderzak niestety jest deko inny i ma inne mocowania po bokach... ale jutro jadę po oba elementy jak będą pasować to rzucę info... i będę miał przód przed liftem a tył po lifcie...
pawlo Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zderzak po lifcie będzie pasował, potrzebne będą też ślizgi do zderzaka po lifcie - te przykręcane do nadwozia. Trzeba o nich pamiętać, bo ślizgi przed liftem się nie nadają. Ślizgi po lifcie przykręca się do nadwozia przed liftem, ale trzeba nawiercić w jednym miejscu błotnik (wkręt w innym miejscu) i włożyć wkładkę z tworzywa do przykręcania.
bronson Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 zderzak założony... daliśmy z brackim tylko na dwa wkręty te nowsze ślizgi... gra i buczy... z klapą będzie więcej orania... są inne kostki na końcach elektryki no i elektryczne otwieranie... coś się wykombinuje ale dopiero w sobotę... wie ktoś może jak zasilane lub gdzie podłączone jest elekt. otwieranie tylnej klapy???
Rekomendowane odpowiedzi