tjzeero Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Witam Nie wiem czy to odpowiednie FORUM na to pytanie. Mam PDA (Mio P550) oraz radio (Blaupunkt Hamburg MP57) oba urządzenia posiadają interfejs bluetooth, sparowałem je ze sobą i w momencie kiedy próbuje przekierować dźwięk z PDA na Radio (lub słuchawkę Nokia BH-202) 1. żadne urządzenie nie pojawia mi się na PDA w ustawieniach bluetooth na liście domyślnych słuchawek mimo iż na liście wszystkich urządzeń sparowanych z PDA i słuchawka i radio znajdują się pod ikonką słuchawki 2. jako że nie potrafię wybrać żadnego urządzenia na jakie ma zostać przekierowany dźwięk w momencie np. kiedy załączam Windows Media daje "play" wówczas Palm próbuje przesłać sygnał na urządzenie zewnętrzne pojawia się komunikat "Łączenie..." a po chwili "Połączenie nie powiodło się" i dźwięk odtwarzany jest przez głośnik PDA. Czy ktoś miał taki problem? kombinowałem, czytałem, ale nigdzie nie udało mi się znaleźć niczego w tym temacie, jeżeli ktoś wie jak przekierować dźwięk z PDA na inne urządzenie to proszę o pomoc.
malik Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Najprawdopodobniej występuje niezgodność profili bluetooth. To, że użądzenie posiadają komunikację BT nie znaczy że będą się dogadywać. Muszą posiadać profil Headset i w tej samej wersji (1.1 jest np. dla słuchawek mono, 2.0 dla stereo).
Italiano Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Ja też mam radio z bluetothem i z telefonem nie mam żadnego problemu. Spróbuj ustawić w Radiu na odbiór. Powinna być taka opcja jak Music bluetoth. W moim tak jest.
tjzeero Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2007 Najprawdopodobniej występuje niezgodność profili bluetooth. To, że urządzenie posiadają komunikację BT nie znaczy że będą się dogadywać. Muszą posiadać profil Headset i w tej samej wersji (1.1 jest np. dla słuchawek mono, 2.0 dla stereo). Wszystkie urządzenia posiadają BT w wersji 2.0, a o co chodzi o ten profil HeadSet to nie bardzo orientuję się w temacie Ja też mam radio z bluetoothem i z telefonem nie mam żadnego problemu. Spróbuj ustawić w Radiu na odbiór. Powinna być taka opcja jak Music bluetooth. W moim tak jest. w menu bluetooth'a na radiu mam tylko opcję PAIR...........włącza bluetootha, aby można było odnaleźć RADIO UNPAIR.........wyświetla sparowane urządzenia, aby rozłączyć jedno UNPAIR ALL.....rozłącza wszystkie urządzenia sparowane NEW DIAL.......wybierasz numer telefonu z jakim chcesz się połączyć (zadzwonić) i koniec, nie ma opcji odbioru muzyki czy jakoś tak próbowałem zrobić coś takiego na swoim PC, przekierować dźwięk z głośników na słuchawkę bluetooth (Nokia BH-202) w momencie łączenia się ze słuchawką, ona zaczyna dzwonić odbieram połączenie i normalnie wszystko gra Z tym że na kompie mam BlueSoleil'a.
Italiano Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 To nie jest menu bluetotha tylko w radiu, tak jak; radio, cd, aux, dvd, tv i powinno być też bluetoth music
Rekomendowane odpowiedzi