bratpit Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Pytanie moje jest do osób znających się na telefonach GSM. Rzecz dotyczy telefonu NOKIA 6100 i wygląda następująco. Wczoraj spadł mi ten telefon i kurna trąba przestał dzwonić tzn dzwoni ktoś do mnie i niesłychać dzwonka - działa wibracja ale niedziała dzwonek. Reszta telefonu chodzi bez zarzutu. Teraz pytanko do fachowców , gdzie zajrzeć , co sprawdzić , może wylutuje głośniczek od dzwonka i wymienie go jeżeli jest taka opcja. A może zwaliło się coś innego , jeżeli jest taka możliwość prosze o wszystkie info. I prosze niepisać , że mam go wyrzucić na śmietnik bo moim zdaniem jest to najlepszy telefon jakiego miałem.
adamq Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Wymień głośniczek od dzwonków. Oddaj tel. do komisu. Wymienią Ci za grosze..
ykk Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ja bym jeszcze sprobowal przywolac ustawienia fabryczne. Mozliwe ze glosniczek padl - to jest przypadlosc tych modeli.
wojtas-audi Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 No jesli rzeczywiscie glosnik, ja mialem podobny przypadek w E50, pojawily sie sluchawki (jakby byl zestaw sluchawkowy) a jego nie bylo, nie bylo nic slychac, dzwonkow, sygnalow, za 1 razem sobie nokia nie poradzila Za drugim wyslali gdzies do innego serwisu, wymienili baterie, wtyk (pop-port) i tel dzialal
straz Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 głośnik od dzwonków tzn.buzer padł koszt ok 20zł pzdr
Rekomendowane odpowiedzi