Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Audi A4 125 km 1.8 benzyna jakie odczucia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam 1.8 agn czy pompe wody sie wymienia razem z rozrzadem?

Opublikowano

ARG ma plastikowy kolekektor dolotowy z tak zwaną kierownicą powietrza dolotowego , pompa wody na rozrządzie, napinacz łańcucha elektroniczny i to chyba tyle.. jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi :hi: Udanej Majówy życze wszystkim :hi:

wiec tak szczerze, co w tych zmianach na dobre wyszlo dla zwyklego uzytkownika auta z nowszym silinikiem?

to ze musi dać prawie tysiaka za elektroniczny napinacz łańcucha :wink4:

nie no aż tyle nie kosztuje , ale tez nie jest to rzecz awaryjna :wink4: wynagradza to bardziej bezawaryjność reszty podzespołów ... chociaż co nie ukrywam cena cewek zapłonowych do ARG też nieco wqurwia :disgust::wallbash:

Opublikowano

Kierowniku co masz na myslli? - "wynagradza to bardziej bezawaryjność reszty podzespołów "

Opublikowano

ARG ma plastikowy kolekektor dolotowy z tak zwaną kierownicą powietrza dolotowego , pompa wody na rozrządzie, napinacz łańcucha elektroniczny i to chyba tyle.. jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi :hi: Udanej Majówy życze wszystkim :hi:

pompa wody to chyba właśnie nie jest w arg na rozrządzie a osobno :mysli:

Opublikowano

pompa wody to chyba właśnie nie jest w arg na rozrządzie a osobno :mysli:

w ADR jest na bank na rozrzadzie

Opublikowano

AHL, ARM, ANA, AWT, ALZ i AJM pompa wody jest na rozrządzie

Opublikowano
  • Autor

Ja mam ARG i nie ma pompy wody w rozrządzie 160 tys i sie odzywa nie długo wymiana ją czeka :disgust:

Opublikowano

Więc się nie myliłem :>

Opublikowano

Koledzy ja mam 125ADR moje pierwsze autko z papierami jezdząc do Niemiec woże nieraz pełno jedzonka i według mnie na tamten rocznik jest ok, tylko tzeba dbac nastepny który będę kupował diesel 170kmBS-lineallroad :hi:

Opublikowano

Ja mam ARG i nie ma pompy wody w rozrządzie 160 tys i sie odzywa nie długo wymiana ją czeka :disgust:

jakie masz objawy ze czujesz ze pompa sie konczy?

Opublikowano
  • Autor

Co do pompy słychać szmer cięzko opisać go trochę ubywa płynu chłodniczego i czuję spalony płyn chłodniczy ale byłem w serwisie Audi odrazu powiedzieli że pompa się kończy i to tyle temp silnika w normie jeszcze he

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam posiadaczy takowych Audi A4 z silnikiem 1,8 kat. 125km w benzynie . Mianowicie mam problem i być możne ktoś z was tez tak miał . Chodzi o to ze po kupnie autka zauważyłem problem z brakiem mocy a dokładniej po osiągnięciu 3k obrotów to tak jak by ktoś przyczepkę doczepił ^^ . szukałem co to możne być i wszystko wskazywało na przepływomierz , do czasu. Pojechałem do podobno bardzo dobrego elektromechanika , zbadał mi co i jak i okazuje się ze to nie jest przepływomierz powietrza lecz przestawiony rozrząd o ząbek czy cuś, bo silnik pracuje ładnie . wynikiem przestawionego rozrządu ma być błędny odczyt z czujnika do komputera co daje to ze nie działają mi zmienne fazy rozrządu,,, a co za tym idzie brak mocy , pytanie moje takie . czy jest to możliwe czy koleś coś na biegu wymyślił .

Opublikowano

Mój jak 3 tys przekroczy to zapier....aż mu przód podnosi ,brak 6 biegu i dość głośno jak bardziej się ciśnie.

Opublikowano
Witam posiadaczy takowych Audi A4 z silnikiem 1,8 kat. 125km w benzynie . Mianowicie mam problem i być możne ktoś z was tez tak miał . Chodzi o to ze po kupnie autka zauważyłem problem z brakiem mocy a dokładniej po osiągnięciu 3k obrotów to tak jak by ktoś przyczepkę doczepił ^^ . szukałem co to możne być i wszystko wskazywało na przepływomierz , do czasu. Pojechałem do podobno bardzo dobrego elektromechanika , zbadał mi co i jak i okazuje się ze to nie jest przepływomierz powietrza lecz przestawiony rozrząd o ząbek czy cuś, bo silnik pracuje ładnie . wynikiem przestawionego rozrządu ma być błędny odczyt z czujnika do komputera co daje to ze nie działają mi zmienne fazy rozrządu,,, a co za tym idzie brak mocy , pytanie moje takie . czy jest to możliwe czy koleś coś na biegu wymyślił .

kolego polecam ten temacik

http://a4-klub.pl/silniki-benzynowe-30/silnik-125-koni-problemy-245106/

mapewno pomoże:P