LortG Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 siemka! Panyyy ...problem dotyczy tylnego prawego światła mijania... nie świeci! Zmiana, zamiana żarówki nie rozwiązuje problemu....niestety! Świecą wszystkie żarówki prócz tej jednej ... jutro sprawdzę czy jest napięcie w gniaździe światła mijania. Może nie styka kostka? może trzeba przeczyścic styk? Sprawdziłem też bezpieczniki ale...ni jak to się nie ma do poniższego schematu: Poza gniazdem 22 wszystkie pozostałe dotyczące świateł (wg powyższego schematu) są u mnie puste Sprawdziłem bezpiecznik 22, ale wydaje się ok! tzn... jest ok! Czy ma ktoś pomysł na rozwiązanie problemu? Ktoś to już przerabiał? Straszna bieda jeździć na jednym świetle :( Btw... o co chodzi z pustymi gniazdami? Dlaczego bezpiecznik znajduje się jedynie w gnieździe nr 22, a pozostałe zostają puste? Na czym to polega, z czym sie to je i o co chodzi w "uzupełnieniu" tablicy bezpieczników? Z góry dzieki za rozwiązenie problemu, jak równiez za (oczywiste dla co niektórych) informacje dotyczące bezpieczników!
fayera Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 spróbuj styki przeczyścić,może coś zaśniedziało,no i sprawdz czy prąd dochodzi
domin79 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 hm dla mnie ta Twoja rozpiska jest jakaś dziwna , ja wzoruje sie na tej http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_rozpiska_bezpiecznikow-t59375.0.html światła postojowe w B6 nie mają bezpiecznika gdyż przechodzą przez moduł MCE w każdej wersji low czy high :gwizdanie: sprawdz oprawe żaróweczki penie cuś przyśniedziało i nie jarzy
LortG Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Może błąd tkwi w rozpisce :gwizdanie: Sprawdze odpowiednie bezpieczniki wg powyższej. Btw.... jeśli chodzi o samą kostkę już bezpośrednio w lampie.... Czy ktoś wie które piny odpowiadają danej żarówce (przeciwmgielna- tej akurat nie ma, migacz, mijania, wsteczny) ?
domjenick Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 waz miernik i sprawdź na drugiej lampie-potem przejdź do tej-co nie działa i będziesz wiedzieć,a tak w ogóle-to nie ma tylnych świateł mijania-są jedne światła tylne
LortG Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Skądinąd ... słusznie jest też połączyć miernikiem obwody obu lamp jednocześnie.. to dla tych którzy wiedzą mniej ode mnie Wieczorem powinno wszystko zadziałać. Thx!
Luka4 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Lordiee , tez sie naciąłem na tą rozpiskę , ona chyba jest z B5. Też się wzoruje na tej co kolega domin79 podał. Nawet sobie zrobiłem pdf'a z tabelką żeby mieć w aucie cały czas. A podłączałeś pod VAGa? Pożyczałem od znajomego taki najtańszy kabel z alledro i działa. Zawsze coś może podpowie.
LortG Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Lordiee , tez sie naciąłem na tą rozpiskę , ona chyba jest z B5. Też się wzoruje na tej co kolega domin79 podał. Nawet sobie zrobiłem pdf'a z tabelką żeby mieć w aucie cały czas. A podłączałeś pod VAGa? Pożyczałem od znajomego taki najtańszy kabel z alledro i działa. Zawsze coś może podpowie. To mnie zabolało Cholera... nie mam gdzie ;( ;( ;( ;( ;( Na pewno mam pare błędów do wywalenia, chciałbym uruchomić oświetlenie nóg bo lampki leżą, usunąć SERVICE, sprawdzić czemu non stop świeci ECON... no kowa .... kto chce zarobić dobrą flache? :naughty:
Luka4 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 wysylam Ci na PW jakim ja podpinalem , koszt jak za flaszke
LortG Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2011 hm dla mnie ta Twoja rozpiska jest jakaś dziwna , ja wzoruje sie na tej http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_rozpiska_bezpiecznikow-t59375.0.html światła postojowe w B6 nie mają bezpiecznika gdyż przechodzą przez moduł MCE w każdej wersji low czy high :gwizdanie: sprawdz oprawe żaróweczki penie cuś przyśniedziało i nie jarzy Myślałem, że już zamknę temat... neistety dalej nie działa. Faktycznie gniazda 20 i 21 są puste - bezpieczników brak. Sprawdzałem... nie ma napięcia w gnieździe światła tylnego - strona pasażera. W pozostałych gniazdach w tej i drugiej lampie działają Kostka posiada 6 pinów. Które odpowiadają światłom, a tym samym są dla mnie problematyczne? Ktoś jest w stanie rozpracować tę kostkę? 1 2 3 4 5 6 Grzebałem tam, ale póki co nic to nie daje Nie bardzo wiem, jakie konfiguracje pinów sprawdzać, a dałoby mi to odpowiedź czy kostka walnięta, czy tylko wkład :disgust: :disgust:
domin79 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ..luknij tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=170979.0 jest tam schemat lamp tylnych i opisane kabelki za co który odpowiada
LortG Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2011 No i udało się... zdjąłem izolacje z wiązki - okazało się, że jeden kabelek jest przerwany... nie mam pojęcia jak to się stało...najprawdopodobniej się przepalił w tym miejscu. Wszystko gra, a mialem zabierać się za grubsze rozbiórki w szukaniu przyczyny. Jest ok! :) :) Dzięki za zainteresowanie tematem i pomoc! pzdr!
Rekomendowane odpowiedzi