m-d5 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam Mam pewien problem\pytanie ... Ostatnio zaraz po odpaleniu mojej a4 obroty podskakują do 1100 i spadają do 700 a następnie wchodzą na 1000 (kiedyś było normalnie czy po odpaleniu od razu w granicach tysiąca) . Myślałem ze to błędy silnika albo przepustnica ale VAG - 0 błedów a przepustnica po czyszczeniu u mechanika i dalej to samo... Co to może być ?! ( Może szczotki w alternatorze ?!?! ) .... I jeszcze jedna sprawa czy Wasze ADRy potrafią ruszyć z pierwszego biegu bez dodawania gazu i jak sie wtedy zachowują ?! ... tzn. wrzucamy 1 bieg , puszczamy sprzęgło i jedziemy,zero gazu... U mnie obroty skacza z 500 do 1000 tak ze 3 razy ale auto sie toczy powoli i obroty sie wyruwnuja do 1000.. Czy to normalne zachowanie auta czy jednak jest cos nie tak ?! Licze na Waszą pomoc i pozdrawiam Popraw temat-jest nazwany zbyt ogólnie. [cayenne]
cayenne Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Sprawdź stan odmy.Czy nie jest pęknięta,bądź nie wypadła. Poczytaj http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,17957.0.html
mA4ciek Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 z obrotami miałem taki problem jak zatankowałem paliwo niewiadomego pochodzenia, czasem nie odpalił a jak juz odpalił to obr. skakaly od 500 do 1200, ale ustąpiło po zmianie benzyny. A bez gazu to leci na I II i III
Rekomendowane odpowiedzi