Tomaszek28 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam Problem dotyczy vw golfa V silnik 1.9tdi oznaczenie silnika-BKC Objawy jakie ma auto: -ciężko zapala silnik muszę kręcić dość długo, -występują podwyższone obroty silnika do 1100min. Błędy jakie są zapisane w silniku: -17055-świeca żarowa cylindra 1 -18051-sterownik regulacji akumulatora -ADRES 09 centr.zesp.elektr. -01598-napięcie akumulatora jazdy -01314-sterownik silnika -004 brak sygnału Akumulator został wymieniony na nowy.Czasami mam wrażenie ze pracuje przez chwilkę na 3-cyl. świeca żarowa jest dobra,sprawdzałęm ładowanie to wachania występują pomierzy 14.3v-14.23v Mam wrażenie że coś jest nie tak z elektryką?Auto ma mało przejechane bo dopiero 67tyś. Najbardziej dokuczliwe jest to że cieżko pali czy jest zimny czy ciepły.w zimie musiałem ładować czsami akumulator zeby zapalił bo tak dużo prądu ciągnie.
ERW0 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 odnosnie błedu 18051 to sprawdz centralny elektoniczny moduł sterujący.
szogun0 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Do sprawdzenia akumulator i rozrusznik.
Tomaszek28 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2011 z rozursznikiem nie ma najmniejszego problemu,akumulator jest nowy,wiec raczej wykluczam taką przyczynę. Zastanawiam się nad przekaźnikiem czy przypadkiem nie pada??
Rekomendowane odpowiedzi