Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ma ktoś z was koledzy Mercedesa ML ? seria 163 do 2005 roku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o opinie o tym aucie . Jeśli macie czas to proszę o pare słów na co zwracać uwage przy kupnie itd

Opublikowano

Nie mam, ale się rozglądałem/rozglądam za 320/430. Z tego co czytałem podstawową rzeczą jaką powinno się sprawdzić przy kupnie ML'a, są mosty. Naprawa potrafi sporo kosztować. Bolączką "gwiazdek" z tamtych lat jest niestety ruda, więc wszystkie wnęki, krawędzie, nadkola sprawdzić. Najlepiej mieć kogoś od Merców z kim pojedziesz. Moja mama ma CLK i mechanik, u którego wszystko robimy ma Merce w jednym palcu, z resztą tylko tą markę robi. Gdybym się zdecydował, wziąłbym właśnie jego. Polecam wszelakie fora o Mercach. Niestety o ML'ach jest mało, ale na "ogólno-modelowych" jest kilka przydatnych informacji.

Jaki silnik szukasz?

Opublikowano

w zeszlym tygodniu rozmawialem z lakiernikiem u ktorego robilem zderzak w audi.

gosciu ma wlasnie MLa z tych lat i strasznie narzeka..probuje to sprzedac juz pol roku ale jakos tak bezskutecznie.

ponoc sypie sie cala elektronika i generalnie blachy kiepskie sa bardzo jak juz kolega wczesniej wspomnial.

ja wczesniej jezdzilem c klasse sport coupe 220cdi i tez nie polecam.

blacha tragedia (starszy peugeot mojej zony lepiej sie trzymal), elektronika non stop sie sypala, co 2 miesiace w serwisie bylem z jakimis duperelami.. a najgorsze jest to ze te nowsze merole ciezko sie naprawia i malo kto to umie...

ja pojechalem do magika co sie chwalil ze super ogarnia elektronike w nowych merynach i o malo co nie naciagnal mnie na 2kola frajerskie gdzie do wymiany mialem jakis elektromagnez na rozruszniku..

nigdy wiecej mercedesow, w zadnej formie...

Opublikowano

Mercedes skończył się na W124.

Ja myślałem o czymś takim:

mercedes-clk-w209-240-8.jpg

mercedes-clk-w209-280-1.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nie mam, ale się rozglądałem/rozglądam za 320/430. Z tego co czytałem podstawową rzeczą jaką powinno się sprawdzić przy kupnie ML'a, są mosty. Naprawa potrafi sporo kosztować. Bolączką "gwiazdek" z tamtych lat jest niestety ruda, więc wszystkie wnęki, krawędzie, nadkola sprawdzić. Najlepiej mieć kogoś od Merców z kim pojedziesz. Moja mama ma CLK i mechanik, u którego wszystko robimy ma Merce w jednym palcu, z resztą tylko tą markę robi. Gdybym się zdecydował, wziąłbym właśnie jego. Polecam wszelakie fora o Mercach. Niestety o ML'ach jest mało, ale na "ogólno-modelowych" jest kilka przydatnych informacji.

Jaki silnik szukasz?

Szukam diesla 270 .Tylko ten wchodzi w gre
Opublikowano

Skyliner89- widzę, że mamy podobne gusta. Raz na czas przeglądam właśnie ten model na allegro.

Wśród gwiazdek moim faworytem jest SL (W230), niestety jest poza zasięgiem.

Mercedes-Benz-MB-SL55-AMG-Heck-_1908.jpg

Mercedes-Benz-MB-SL55-AMG-by-Schneppat_1906.jpg

Wracając do tematu, byłem kilka dni temu u znajomego od Merców, na warsztacie stal ML55. Samochód genialny, mega ogromny, poszerzenia dodają jeszcze większej muskulatury i tak nie małej bryle. Tarcze ledwo mieszczące się w zaciskach z napisem AMG. Umówmy się, ze zwykły ML nie robi specjalnie wrażenia (szczególnie ten przed 2002r), AMG to co innego. Z tego co widziałem, to w tym ML'u oklejali tylne słupki, bo standardowo w tym modelu schodzi lakier bezbarwny i się po prostu łuszczą.

P_R_Z_E_M_O- przemyśl to jeszcze raz, bo auto waży swoje, a z tym diesel'em oszczędność będzie żadna. Chyba lepiej wychodzi 320+LPG. Wiem, że gazownia nie każdemu odpowiada, ale ten silnik ma lepsze opinie o bezawaryjności i jak by nie było V6 ze sporo lepsza kulturą pracy.

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje Panowie ze cenne uwagi , auto chce kupić mój ojciec i on jest wielkim wrogiem gazu ,w gre wchodzi tylko diesel i tylko 2,7 L

Amg 55 jest naprawde super ale to już troche inne pieniadze. Nie chce wydac więcej jak 50 tys na czysto

Opublikowano

2.7 w tej budzie nie jedzie :gwizdanie:

Opublikowano

Dziekuje Panowie ze cenne uwagi , auto chce kupić mój ojciec i on jest wielkim wrogiem gazu ,w gre wchodzi tylko diesel i tylko 2,7 L

Amg 55 jest naprawde super ale to już troche inne pieniadze. Nie chce wydac więcej jak 50 tys na czysto

a nie woli starszej x5 niz tego mercedesa ?

http://allegro.pl/bmw-x5-3-0d-pelna-opcja-od-wlasciciela-warto-i1556128776.html

lub touarega

http://otomoto.pl/volkswagen-touareg-2-5tdi-jasne-skory-okazja-C17194866.html

2.5tdi r5 to udana jednostka nie mylic z v6 2.5tdi bo to dwa rozne silniki.

lub xc90

http://allegro.pl/czarne-xc90-summum-2-5d-jasne-skory-xenon-navi-i1541589118.html

ewentualnie discovery ( ciut powyzej 50tys )

http://otomoto.pl/land-rover-discovery-pneumatyka-2-7-td-v6-C16609795.html

lub range rover

http://otomoto.pl/land-rover-range-rover-vouge-C17918943.html

wg mnie te wszystkie auta wygladaja lepiej i sa lepsze niz stary ml ktory w srodku jesli chodzo o deske i zegary wyglada jak troche zaokraglony w124 ;p

ml45.jpg

Opublikowano

Nowak_zg, wszystko zależy od wyposażenia. Konserwatyści i fani Merca znajdą w ML'u to co mieli okazje widzieć w poprzednich modelach. Skoro tak długo klepią te wnętrza to coś w nich musi być :mysli:

Mercedes-Benz-ML-class-w163-interior-001.jpg

C13866711_8.jpg

C16789174_8.jpg

C16789174_6.jpg

Opublikowano

mój znajomy ma mercedesa ML 230 2000r i nie narzeka rudej nie stwierdziłem morze dla tego że auto przyjechało z włoch ale jeździ już po naszych drogach 4 lata i nic wiem że tylne zawieszenie jest dość skąmplikowane pękają sprężyny tylne podobno jakaś wada ogólnie auto fajne niewiem jak z 270cdi ale w 2300 benzynie nie ma za dużo elektorniki i z tego co wiem znajomy nigdy nie narzekał wręcz przeciwnie szuka drugiego ML do jazdy by mieć dwa Żona plus ON no i jak dla mnie Auto Mega bezpieczne... :hi:

Opublikowano

Stare ML-e to kupa, jakich mało.

Strasznie drogie w naprawie, a zawieszenie psuje się masakrycznie.

Opublikowano

a nie woli starszej x5 niz tego mercedesa ?

http://allegro.pl/bmw-x5-3-0d-pelna-opcja-od-wlasciciela-warto-i1556128776.html

lub touarega

http://otomoto.pl/volkswagen-touareg-2-5tdi-jasne-skory-okazja-C17194866.html

2.5tdi r5 to udana jednostka nie mylic z v6 2.5tdi bo to dwa rozne silniki.

lub xc90

http://allegro.pl/czarne-xc90-summum-2-5d-jasne-skory-xenon-navi-i1541589118.html

ewentualnie discovery ( ciut powyzej 50tys )

http://otomoto.pl/land-rover-discovery-pneumatyka-2-7-td-v6-C16609795.html

lub range rover

http://otomoto.pl/land-rover-range-rover-vouge-C17918943.html

wg mnie te wszystkie auta wygladaja lepiej i sa lepsze niz stary ml ktory w srodku jesli chodzo o deske i zegary wyglada jak troche zaokraglony w124 ;p

ml45.jpg

X5 jak najbardziej, ale z tym mocniejszym motorkiem - w środku niestety kupa, gorsza niż w e39, którego jest podniesioną wersją.

Touareg - jak dla mnie najładniejszy wewnątrz, tylko z R5 słabiutko jeździ - +, że mało awaryjnie.

XC90 - zwykła bulwarówka, podobnie jak RAv4, czy inne podniesione osobówki. Ogólnie słabo.

Discovery - śliczny z zewnątrz, ze świetnymi warunkami do jazdy w terenie i na asfalcie, ale bardzo awaryjne i przeładowane niepotrzebną elektroniką auta.

Range Rover - jak dla mnie faworyt tego zestawienia :good: Rewelacja w terenie i na asfalcie, chociaż motor nieco słabawy :kwasny: Kapitalnie wykończony, przy użyciu bardzo dobrej jakości materiałów. Dostęp marny do części i mechanicy słysząc hasło się odwracają.

Z tego zestawu chyba zdecydował bym się na X5, albo Turka. Jeśli nie do ścigania, to ze wskazaniem na drugiego :wink4: (najlepiej w 3.0V6 :decayed:)

Opublikowano

ma ML od roku

silnik 2300 z gazem

kupiłem go z błahymi problemami elektrycznymi pieniądze wydałem jak narazie na spinki tapicerskie a tak to świece oleje ect

drobne ogniska korozji to normalka ale zazwyczaj w miejscach których było przerysowane czy wgniecione

zimą sama przyjemność z jazdy w moich rejonach :cool1: wszyscy stoją na stromej ulicy a ja jadę poboczem :naughty:

niestety w dłuższa trasę jak ktoś lubi większym prędkości to trzeba się w tym silniku liczyć z większym spalaniem

części pasują z daewoo musso z tego co czytałem ale jak narazie 0 usterek

najbardziej uwielbiam w tym aucie jazdę po mieście :decayed: progi zwalniające pokonuje bez problemu dziur nie czuje

wjeżdżam 80km/h na krawężnik i nic nie czuje ogólnie niszczę strasznie wszystko co spotkam na drodze :kox: jak jest korek i jest jak go ominąć to porostu to robię nie zważając jaka trudna jest tam droga :cool1:

auto strasznie buduje pewność siebie z kółkiem, stabilnie czuje się na drodze szczególnie na koleinach, jak ostatnio przesiadłem się do osobówki to czułem się jak by ktoś zaraz miał mnie przejechać krawężniki są na wysokości mojego czoła :tongue4: a ja sunę d*pą po dziurawym asfalcie :)

ogólnie jestem zadowolony!

Opublikowano

gazu 12-15 tak średnio w cyklu mieszanym

jeszcze zależy ja dużo jeżdżę po mieście manewruje, kombinuje wjeżdżam w błoto

ogólnie znajomy opowiadał ze jemu palił 10 gazu

mi się udaje osiągnąć 12 w trasie ale mam uszkodzoną lambdę tak mówił gazownik choć nie wiem czy to ma wpływ na spalanie gazu?

bo sterownik gazu chyba nie bierze z niej sygnału (instalacja STAG 4) jeśli się mylę to mnie poprawcie

ogólnie kawał fajnego ładnego potwora strasznie przypada do gustu kobietą, moja dziewczyna kocha " MLątko" :P

ale chciał bym coś mocniejszego tym bardziej ze często mam okazje jeździć CLK500 i przesiadka do SUV rozczarowuje jednak na trasie

musisz sobie odpowiedzieć czy często robisz dalekie trasy bo jeżeli zależy ci na ekonomi i szybkiej jeździe to suv nie jest dla Ciebie

Masa i opór powietrza robi swoje chyba że te parę litrów gazu nie robi tobie różnicy

te auta zaczęły być cenowo dostępne dla Polaków i pojawia się ich sporo na naszych drogach

nie ładował bym się w diesla jest to totalnie nie opłacalny interes już teraz a co dopiero po czekającej nas podwyżce akcyzy na ropę...

poza tym zobacz na ceny cześć do silnika 2.7 cdi ...

Opublikowano

chlopaki a CL'm ktos smigal moze opisac wrazenia:) czlowiek mlody itp to moglbym nawet na samo paliwo tylko robic :decayed: :decayed:

Opublikowano

chlopaki a CL'm ktos smigal moze opisac wrazenia:) czlowiek mlody itp to moglbym nawet na samo paliwo tylko robic :decayed: :decayed:

No całkiem całkiem się jeździ.

Opublikowano

U mnie drugie miejsce wśród Merców (zaraz po SL). Samochód genialny, mega wielki, drzwi jak dwoje drzwi w matizie :kox: Osiągi i kultura pracy V'ki niesamowita. Gadżetów i bajerów uprzyjemniających jazdę pełno. Wnętrze praktycznie z S-klasy. Wiadomo człowiek młody, to na samo paliwo można robić, ale jedynym minusem jest to całe zawieszenie ABC AirMatic. Zobacz na ceny amortyzatorów, serwis to kilka tys. zł/szt. a w Polsce nie sztuka o awarię.