gangster192 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam Was Jakis czas temu chciałem zmienić żarówki w bagażniku na diodowe i dotknąłem jakoś dziwnie w miejscu żarówki masy, zaiskrzyło i po oświetleniu. Sprawdzałem bezpieczniki, wyłącznik w klapie i wszystko ok. Jakieś pomysły? z góry dziękuje.
leoncjo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam kolego, może być kilka przyczyn: może coś w pompce centralnego poszło ?? Jeżeli masz książkę sam naprawiam dostępną na forum to zerknij na stronę 378, jest tam schemat oświetlenia bagażnika. Jeżeli kolory kabli zgadzają się z samochodem tzn do lampki w bagażniku dochodzi zielono szary kabalek to ten sam kabelek wychodzi z pompki centralnego - złącze A pin 12, po drodze przechodząc przez 3 pin fioletowej wtyczki z zespole złącz ulokowanym na słupku, przy podłodze przy nogach kierowcy.
gangster192 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Wszystko się zgadza ale nie wiem jak to zrobic. Wole nie bawić się elektryką, boje się że coś bardziej zepsuje.
leoncjo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zawsze możesz rozebrać pompkę i zobaczyć czy nic się nie przepaliło tak wizualnie.
ryba85 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 koledzy a co ma pompka do oswietlenia bagarznika?jesli mozna wiedziec/?bo mi tez nie dziala.
leoncjo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Wg schematu kabel ze switcha w klapie idzie do pompki a później dopiero do żarówki .... proszę czytać pierwszą odpowiedź .
ryba85 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 no tak.ale jaka funkcje spelnia pompka?
gangster192 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Ponoć moduł komfortu jest odpowiedzialny za to oświetlenie w bagażniku.
ryba85 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 ja tam nie bede kombinowal.zrobie sobie swoje oswietlenie.w sumie to juz zrobilem.
krystiano91 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 gangster192 Miałem dokładnie ten sam problem co Ty. Też zachciało mi się podświetlenia diodowego i przez przypadek zrobiłem zwarcie. Nie rozbierałem pompki ani nic z tych rzeczy. Podciągnąłem plusa + z tylnego słupka a minusa - z tej krańcówki co jest w zamku w klapie i tym właśnie sposobem przywróciłem oświetlenie bagażnika Jeżeli nie rozwiązałeś jeszcze problemu a chcesz w szybki i naprawde banalny sposób zrobić oświetlenie to napisz a postaram się pomóc bo mam gdzieć na kompie całą relację jak to zrobić Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi