Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Brak oświetlenia w bagażniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was

Jakis czas temu chciałem zmienić żarówki w bagażniku na diodowe i dotknąłem jakoś dziwnie w miejscu żarówki masy, zaiskrzyło i po oświetleniu. Sprawdzałem bezpieczniki, wyłącznik w klapie i wszystko ok.

Jakieś pomysły? z góry dziękuje.

Opublikowano

Witam kolego, może być kilka przyczyn: może coś w pompce centralnego poszło ?? Jeżeli masz książkę sam naprawiam dostępną na forum to zerknij na stronę 378, jest tam schemat oświetlenia bagażnika. Jeżeli kolory kabli zgadzają się z samochodem tzn do lampki w bagażniku dochodzi zielono szary kabalek to ten sam kabelek wychodzi z pompki centralnego - złącze A pin 12, po drodze przechodząc przez 3 pin fioletowej wtyczki z zespole złącz ulokowanym na słupku, przy podłodze przy nogach kierowcy.

Opublikowano

koledzy a co ma pompka do oswietlenia bagarznika?jesli mozna wiedziec/?bo mi tez nie dziala.

Opublikowano

no tak.ale jaka funkcje spelnia pompka?

Opublikowano

ja tam nie bede kombinowal.zrobie sobie swoje oswietlenie.w sumie to juz zrobilem.

Opublikowano

gangster192

Miałem dokładnie ten sam problem co Ty. Też zachciało mi się podświetlenia diodowego i przez przypadek zrobiłem zwarcie.

Nie rozbierałem pompki ani nic z tych rzeczy. Podciągnąłem plusa + z tylnego słupka a minusa - z tej krańcówki co jest w zamku w klapie i tym właśnie sposobem przywróciłem oświetlenie bagażnika :decayed:

Jeżeli nie rozwiązałeś jeszcze problemu a chcesz w szybki i naprawde banalny sposób zrobić oświetlenie to napisz a postaram się pomóc bo mam gdzieć na kompie całą relację jak to zrobić :wink4:

Pozdrawiam