fenix_ Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam! Czy normalną rzeczą jest, że po dotknięciu wężyka, który doprowadza gaz do wtrysku słuchać jakby gdzieś się gaz wydobywał ? Takie syczenie ? Kiedy ostatnio zakładałem osłonę na silnik zauwazyłem, że każdy wtryskiwacz jak mocniej dotknę węzyk to syczy. Ponadto wydaje mi się, że od tego czasu śmierdzi mi trochę gazem w aucie... Instalację mam ze 2 miesiące.
kedzior_1265 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 ja mam syczenie gazu ale umnie tak wtryskiwacze prasuja ale smrod gazu to pasowalo by zmiezyc skad ucieka gas jec do gazownika zbadaja sprawe przeciaez masz na gwarancji mam pytanko kolego do ciebie ile spaliles naj mniej gazu na trasie bo moj 10l ani deka mniej
fenix_ Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Nie zrobiłem jeszcze strikte trasy na całej butli. Średnio w trybie mieszanym miasto trasa 15-17 litrów /100 km z tym, że mam 2,8 quattro, automat
Pieczakers Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Kiedyś po wymianie termostatu, jak dymny z siebie zamknąłem maskę usłyszałem właśnie syczenie i smród. Pojechałem do gazownika popatrzył powąchał i stwierdził że jest wszystko ok. Często po tankowaniu śmierdzi mi w aucie i to dość mocno. Czasami zdarza się, że przejadę około 10-20 km po tankowaniu i dopiero zaleci gazem. Też tak macie??
fenix_ Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Przyczyna była bardzo błacha, węże się poprostu 'ułożyły' po przejechaniu jakichś 3-4 tysięcy km i wszytskie cybanty trzeba było podokręcać od gazowni. Sczerze powiem, że w ogóle nie czuje smordu gazu w samochodzie ani po tankowaniu ani podczas jazdy
Buba Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Przyczyna była bardzo błacha, węże się poprostu 'ułożyły' po przejechaniu jakichś 3-4 tysięcy km i wszytskie cybanty trzeba było podokręcać od gazowni. Sczerze powiem, że w ogóle nie czuje smordu gazu w samochodzie ani po tankowaniu ani podczas jazdy i tak powinno byc
Rekomendowane odpowiedzi