Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Objawy padających wtryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany niedługo czeka mnie zakup A6 C6 3.0 TDI z końca 2007 roku i chciałbym wiedzieć czy są jakies objawy które można wyczuć podczas jazdy. Jakie sa objawy końca wtryskiwaczy

Pytam zeby nie było ze kupie auto i po 2 tys km wszystko sie wysraja pompki :naughty:

jest mi ktos w stanie sensownie wytłumaczyć jakie moga byc objawy kończących sie pompowtysków?? I jakie są konsekwencje jeżdzenia na padniętych pompkach??

Czekam na jakies info i pozdrawiam

Opublikowano

ale przecież 3,0 TDI to nie pompowtryskiwacze :wink4:

Opublikowano

Sory mam na mysli wtryski tak jak w temacie a napisałem pompowtryski :naughty: to z przyzwyczajenia bo od 3 lat ma B6 :wink4:

Opublikowano

Chyba prostej recepty na sprawdzenie w jakim stanie są wtryski nie ma. Ciężko obejść się bez VAG-a i dobrej umiejętności jego obsługi. W najgorszych przypadkach autem może telepać, problemy z odpaleniem na zimnym ale to nie reguła :cool1:

Opublikowano

Czyli VCDS i jazda, bez tego ani rusz

Opublikowano

raczej problem z odpaleniem jak silnik sie zagrzeje. takie byly objawy padnietych wtrysków w bmw 330d starego. na zimnym silniku odpalal normalnie. jak juz sie rozgrzal i postal chwilke, odpalic juz sie nie dalo dopóki nie ostygł