Gość mmcv Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Chyba skrajne przypadki i to jak ktos ma zapchany kolektor , egr i cala reszte.. Nie chce mi sie wierzyc w takie wartosci... Chyba ze to stanie w korkach to wtedy i 12 moze wchlonac. PO-PO-PO-PO POWER IS BACk :kox: :kox: 196.9 / 412 NM :kox: :thumbup: :thumbup: :dance: :dance: Wiec tak ...zaczelo sie od zhamowania tego programu ktory byl... powiesilbym jego tworce za jaja ... Bylo 190 koni i 347 nm momentu , wykres poszatkowany. Wgralismy serie pojawilo sie 162.5 / 330 - wiec prawie ksiazkowo... 1szy mod wyplul 189 / 399 2gi mod wyplul 196/412 NM max moment jest przy 2600 obrotach i przy 4000 tys lapie 340NM wiec ... dosc wysoko sie trzyma. Jezdzi sie tym za***iście... od 120-160 na 4ce to jest chwila. Jak turbo wstanie to wginata pieknie w fotel no i do 4500 tys wogole prawie wogole nie przestaje przyspieszac Teraz dopiero mozna na zakretach pieknie smigac... No wkoncu zaczyna mi ten samochod dawac taka radoche jaka powinien juz dawno Co do spalania napisze jak cos bede wiecej wiedzial narazie u mnie wartosci takie ... 7.4 z baku liczone przy jezdzie 40/60 - z tym ze na trasie kilka przebierzek(ok 60km) na autobanie z pedalem w ziemie + jezdzilem ze zmulonym autem wiec trzeba go bylo ciagnac zeby jechal... Wykres w pierwszym watku. Na wykresie mozna zobaczyc jak wygladalo to jak przyjechalem pierwszy raz kiedy auto nie mialo mocy i jak wygladal mod w tym samochodzie ... :wallbash:
variocustoms Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Ty chociaż masz jakieś systemy antypoślizgowe, ja mam 480 Nm przy 3000 i automat, dzisiaj przy zmianie pasa i lekko pedał gazu, moro było (70km/h) i bokiem mnie stawiało ale to zaleta RWD ze szperą i bez ESP wynik już fajny do sprawnego przemieszczania się ale zimą to raczej będziesz cierpiał, obecnej zimy próbowałem jeździć S500 i przez te wszystkie systemy ledwo dało się jechać, co poślizg na osi to ASR/ESP i hamowało auto, to było wręcz niebezpieczne
Gość mmcv Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 no zobaczymy jak to bedzie wygladac zima, czytalem na BMW ze e9x radzi sobie calkiem dobrze ze wzgledu na fajnie ustawione systemy kontroli trakcji .
Skyliner89 Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Panowie dobre zimówki i umiejętne obchodzeniem się z gazem i będzie dobrze
KOval81 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 196.9 / 412 NM [/b] :kox: :thumbup: :thumbup: :dance :slina: malinowo Nm wyszły trzeba przyznać - że tak powiem zazdroszczę leciutko Fajnego ktoś sobie ktoś softa z torrentów zapodał :polew: dobrze, że autko wróciło do normy, bo mogła się bidulka nabawić jakichś dolegliwości Co do spalania, to może chłopaki na forum BMW traktują auto w cyklach 0-1
Gość mmcv Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Ciezko powiedziec jak traktuja , generalnie w miescie nie ma gdzie wykorzystac tych parametrow , ja na pierwszym , drugim biegu nawet 2.5 nie przekraczam bo szkoda sprzegla i osprzetu . Dopiero na 3ce jak sobie depne to 120 jest moment. Odstawia pieknie... nie mam zabardzo zkim sie sprawdzic ale mysle ze serie 3.0TDI A4 objechal by bez problemu. A6 3.0TDI objezdzalem poprzednia a4 a to gna duzo szybciej.
KOval81 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 To rzeczywiście zapieprzać musi , bo A4 3.0tdi jakoś już się zbiera - do tego prowadzenie BMW i jest banan na ryjku
sokolnh Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 mmc fajnie ze bmw zaczelo jezdzic Koval a jakie roznice w spalaniu w miescie a4 vs 3? Niby chłopaki piszą, że 10l potrafi wciągnąć i to wcale nie przy jakimś ostrym deptaniu, co przyznam szczerze mocno mnie zaskoczyło. Ja jeszcze nigdy nie wyszedłem powyżej 8,5-8,7l (sprawdzone na stacji, a nie z kompa) przy dynamicznej jeździe. Mam nadzieję, że to są skrajne przypadki opisywane Trasa bardzo podobnie jak AVF, ale miasto to w sumie 530d podobnie wychodzi, albo TFSI z grupy VAG'a ja jeżdżę dość dynamicznie po mieście i ostatnio jeżdząć tylko po nim, średnie spalanie mam 8,1 przy 194 KM więc nie wiem jak tamci jeżdzą Ciezko powiedziec jak traktuja , generalnie w miescie nie ma gdzie wykorzystac tych parametrow , ja na pierwszym , drugim biegu nawet 2.5 nie przekraczam bo szkoda sprzegla i osprzetu . Dopiero na 3ce jak sobie depne to 120 jest moment. Odstawia pieknie... nie mam zabardzo zkim sie sprawdzic ale mysle ze serie 3.0TDI A4 objechal by bez problemu. A6 3.0TDI objezdzalem poprzednia a4 a to gna duzo szybciej. A4 B7 3.0 serie na pewno odjedziesz
Gość mmcv Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 MPakiet zakupiony :> , teraz pomalowac , zlozyc to jakos i wkoncu auto nabierze charakteru...juz sie nie moge doczekac... Tylko teraz rozmyslam w jakim kolorze zrobic ten dyfuzor z tylu... Taki ? czy pod kolor tylko w czarnym macie?
variocustoms Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 jak już to taki, chyba taki widziałem ORI , czarny mat raczej nie
variocustoms Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 skąd się wzieła ta dwururka ? to chyba nie twoje auto
Gość mmcv Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Nie auto jest pogladowe , to wersja po lifcie... w Mapkiecie wyglada :kox: :kox: Pozatym to chyba jest jakies 35 i lub d bo tam byly dwururki...
KOval81 Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Rób dyfuzor w szary kolor - wgląda naprawdę elegancko i troszkę "dupkę" Ci rozjaśni Jesli można, to napisz mi na PW ile Cię wyniósł komplet do M-Pakietu
Gość mmcv Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Chyba wlasnie zrobie w szarym bo wsumie najbardziej mi sie podoba ta konfiguracj Nie wiem tylko jaki to jest dokladnie kolor ale zrobi sie na oko szary mat p.s nie moge sie napatrzec na ta dupke w 3ce po FL jeszcze w MPAKIECIE - ta na pogladowym foto ... masakra jest . Chyba wiem jaki bedzie kolejny samochod
skovroon Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Racja! rób w szarym Spróbuj zadzwonić do ASO i może Ci powiedzą jaki to jest kolor takiego dyfuzora i ew. byś sobie dobrał
Gość mmcv Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Racja! rób w szarym Spróbuj zadzwonić do ASO i może Ci powiedzą jaki to jest kolor takiego dyfuzora i ew. byś sobie dobrał Twierdza ze przychodzi w takim kolorze oryginalnie... Ja wsumie tez mam orginal nowke i jak dla mnie to jest jakis podklad.
Gość mmcv Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 kiedy sprawdzamy tego Twoje chipa ? Any time :> , az jestem ciekaw tylko mam DPF lekko przytkanego ale to akurat go sie przedmucha :polew: . Jutro wieczorkiem?
KOval81 Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 kiedy sprawdzamy tego Twoje chipa ? Any time :> , az jestem ciekaw tylko mam DPF lekko przytkanego ale to akurat go sie przedmucha :polew: . Jutro wieczorkiem? To niech który czasy pomierzy, bo jestem ciekaw ile to wykręca do 100
Rekomendowane odpowiedzi