Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pytanie o klimatyzacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

W moim aucie na klinatroniku mam do wyboru temperatury w zakresie od 18-24oC i mam pytanie czy da się wgrać jakiś program albo funkcje (nie wiem ja to nazwać) aby rozszerzyć ten zakres np od 13-24?? Ponieważ gdy na zewnątrz jest ok 15oC to mi dmucha ciepłym powietrzem, a chciałbym np otrzymać temp. ok 13oC. Da się coś takiego zrobić?? Jak tak to proszę o instrukcje jak dla niefachowca;p

Z góry dzięki i pozdrawiam!!

Opublikowano

A może klapka ci nie otwiera i leci ci ciepłe powietrze Sprawdź czy nie masz jakiś błędów na klimatroniku

Opublikowano
  • Autor

ale ciepłe będzie dmuchać bo na zewnątrz jest poniżej 18oC więc to nie klapka tylko chodzi o to że nie mogę ustawić mniejszej tyemperatury.

Opublikowano

klimatronik dziala Ci poprawnie ale musze przyznac ze jestes pierwszym ktoremu to przeszkadza .....

Opublikowano
  • Autor

bo ja lubię jak jest chłodno;p, a nie wiesz czy da się wgrać niższa temperaturę??

Opublikowano

Załącz klimę i już masz zimno nie idzie ustawić mniszej temperatury

Opublikowano
  • Autor

ale jak ją załączam to leci dalej ciepłe

Opublikowano

jeżeli kompresor się załączył i dalej leci ciepłe to się klapka zacięła [br]Dopisany: 17 Kwiecień 2011, 14:58_________________________________________________Poczytaj jeszcze to http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=70.0

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem pod 1 wyszło mi .0 a pod 10 wyszło mi 7, ale mogłem je zmienić na5, 6, 7 regulacją prędkości nawiewu.[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2011, 16:38_________________________________________________a w tej chwili na zewnątrz jest ponad 20oC a on na 18 dmucha ciepłym powietrzem, dlaczego tak się dzieje???

Opublikowano

podłącz to pod VAG-a możesz mieć zepsuty czujnik w kabinie ten między radiem a klimatronikiem :wink4:

Opublikowano

Przejedź to odkurzaczem, Ja kiedyś miałem tam kłaczki kurzu i też trochę głupiało. Po odkurzeniu jest ok :good: Co do temp. zawsze możesz dać mniej czyli na LO to powinno Ci zamknąć całkiem ciepłe powietrze.

Opublikowano
  • Autor

vag-iem było sprawdzone brak błędów klimatyzacja nabita ale nawet na lo dmucha ciepłym i to tyko górnymi9 klapkami na szyby, mechanik podejrzewa ze to może być zepsuty sterownik. co o tym sądzicie??[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2011, 17:03_________________________________________________a musze go odsłonić zeby odkurzyć czy wystarczy przyłożyć bez odsłaniania??

Opublikowano

vag-iem było sprawdzone brak błędów klimatyzacja nabita ale nawet na lo dmucha ciepłym i to tyko górnymi9 klapkami na szyby, mechanik podejrzewa ze to może być zepsuty sterownik. co o tym sądzicie??[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2011, 17:03_________________________________________________a musze go odsłonić zeby odkurzyć czy wystarczy przyłożyć bez odsłaniania??

nie wiem czy to pomoże ale najpierw sprawdź bez odsłaniania :wink4:
Opublikowano

To może jednak ten silniczek szwankuje co steruje klapą ciepło-zimno. Podłącz pod Vaga i zobaczysz.

Opublikowano
  • Autor

jak dam na lo to dmucha ciepłym tak jak na każdej temperaturze i dmucha tylko na szybę nieważne jak ustawie.

a po podłączeniu pod komputer to dmuchało zimnym z każdej kratki i nie wykryło żadnych problemów a czujnik odkurzyłem ze zdjęciem osłony i nic nie pomogło;p A najlepsze jest to ze za klucz do radia posłużyła mi karta kredytowa pocięta w małe paski;p[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2011, 14:50_________________________________________________a mam pytanie czy da się jakoś na krótko sprawdzić klapy i sterownik?? Jak nie to jak można inaczej sprawdzić co padło bo nie chciałbym na marne wydawać kasę. I jeśli macie inne pomysły jak mógłbym to naprawić będę bardzo wdzięczny

Opublikowano

hmm a zamykasz obieg ? w sensie zero nadmuchu z zewnatrz :) wiem ze moze i gupie bo oczywista oczywistosc ale.... znam taki przypadek co tak jezdzil ^^ i sie dziwil ze slabo mu klima pyka a wczesniej klimy nie mial. ;) pozdro

Opublikowano
  • Autor

tak ale według mnie to ja mam tylko podgrzewanie przedniej szyby a reszta nie chce się odpalić i nie wiem czy to klapki się zacięły czy sterownik podaje złe dane. Bo przy sprawdzaniu komputerem normalnie dmuchało zimnym z kratek i na nogi. Więc nie wiem już co to może być.

Opublikowano

a kolego jak właczsz klime jesli ja masz wogle to chłodzi ci wogle czy nie bardzo

Opublikowano
  • Autor

klime mem nabitą i się włącza ale nie chłodzi