Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Auto poziomowanie xenonów (1.8T, quattro, 2005, USA)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all.

W autku mam reflektory valeo, które po oznaczeniu widzę, że są przystosowane pod xenony, spryskiwacze w zderzaku. Zainwestowałem w xenonki i wszystko pięknie ładnie śmiga (0 błędów, nawet lamy miału od spodu miejsce na zamontowanie przetwornic). Jest tylko jedno małe ale:). Widzę, że nie działa mi samopoziomowanie. Nie mam żadnego pokrętła do regulacji zasięgu świateł z kabiny, wiec wyszedłem z założenia że jest automatyczna regulacja. Po podpięciu kabelka, żadnym vagiem nie moge się wbić do regulacji xenonów (jakby nie było modułu).

Czujniki z tego co wiem powinny być gdzieś na wahaczach bodajże po lewej stronie, ale na skręconych kołach nic nie widzę przez profil 235, a nie mam jak dostać się narazie pod spód.

Pytanie zanim wogle zacznę coś dłubać:

1. Czy skoro nie ma manualnej regulacji z kabiny to powinna być automatyczna, czy możliwa jest sytuacja że nie ma ani jednej, ani drugiej?? :blink:

Autko przypomnę wersja USA.

Z góry dziękuje. Pozdr...

pulpit.jpg

Opublikowano

A wchodziles w 55 xenon :wink4: Moze ktos cos kombinowal i zalozyl zaslepke (sprawdz moze tam kable pod nia sa jakies ) . Masz lusterko fotochrom :mysli:

Opublikowano

W USA może nie być ani Samopoziomowania (u mnie nie ma :tongue4:), ani wewnętrznej regulacji - u mnie też tego nie ma :kox:

Mogę postawić piwo, że na wahaczach nie masz czujników :)

Ps. przy profilu 235 jak skręcisz koło maksymalnie to będziesz miał możliwość zobaczenia (a raczej nie zobaczenia) czujnika.

Opublikowano

Właśnie o to mi chodzi, czy jest czy nie, żeby się niepotrzebie niezadręczać.

Ale skoro nie ma ani auto, ani manual tak to jakieś nieporozumienie jest :shocked:

Oszszzzukali mnie hamburgiery przebrzydłe, banda decydentów ;(