Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Kopci jak stary disel :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WiatM

Mam mały klopocik, moja mala czarnulka 1,8T mega kopci z tlumika i niewiem czemu? Raczej bedzie duzo oleju brala ale od czego to moze sie dziac? niema zadnego wyplywania oleju ani skraplania sie poza silnikiem.

Kto mi pomoze w moim problemie?

Pozdr @d!X ;)

Opublikowano

A jak spalanie? Nie jest za wysokie?

Opublikowano

jakiego koloru są spaliny?

Płyn chłodniczy nie zmienił może koloru na ciemniejszy?

Błędów pewnie nie zczytałeś?

Opublikowano

jeśli kopci na niebieslo-pierścienie lub turbina jeśli na biało -uszcelka pod głowicą może spalać płyn chłodzący.Ale to tylko moja opinia.

Opublikowano

jeśli kopci na niebieslo-pierścienie lub turbina jeśli na biało -uszcelka pod głowicą może spalać płyn chłodzący.Ale to tylko moja opinia.

no i bardzo słuszna opinia. Właśnie dlatego pisałem o kolor spalin.

Opublikowano
  • Autor

dzieki ;) spaliny sa hmm czy niebieskie niewiem.....ale napewno czarna rure wydechowa juz mam a mialem srebrna :( a co do spalania to wydaje mi sie ze nie duzo ... bez turba z 9litrow z turbem z 13l. mysliscie ze dobre spalanie ma?? woda w chlodnicy troszke jest ciemna.

wlasnie cos slyszalem o tych pierscieniach ze to moze byc tego przyczyna w turbinie ale nie jestem pewny :( a wiecie jechac do mechanika to on wymieni 2rzcezy o to pewni9e bedzie jedna konkretna!

Opublikowano

jeśli płyn zabarwił się na ciemno to może to być uszczelka pod głowicą. Wtedy waliłby kłębami raczej białego dymu.

Opublikowano
  • Autor

ale jesli uszczelka pojdzie to kapalo by pod autem ?? a ja zadnego wycieku nie widze. mysle czy to nie bedzie od Turbiny bo jak wlaczy sie turbina to DYMI jak z parowozu nic na ulicy nie widac :( [br]Dopisany: 02 Styczeń 2008, 15:26 _________________________________________________sprawdzalem i .... kopci lekko na bialo wyglada to nawet na szaro, i ubywa mi powolutku w zbiorniczku woda do chlodnicy. Ale woda jest dalej niebieska nie jest czarna? Wiec Co mi DORADZICIE??

Opublikowano

uszczlka może być przepalona przy kanale wodnym i nie będzie wycieków tylko spalanie płynu.tubina chyba nieszczelna-smarowanie-wtłacza olej do kolektotów ssania-zobacz przewód turbo -kolektor ssący wtedy jest spalany olej silnikowy. :confused4:

Opublikowano

dalej trzymam się wersji o wydmuchanej uszczelce pod głowicą. Może być tak jak kolega wyżej pisze, że ubytek jest po stronie kanałów chłodzących.

Opublikowano
  • Autor

zibi to gdzie to mam sprawdzic...wiesz auto posiadam tydzien i jestem blady przy tym aucie :( dzieki wszystkim :)

Opublikowano

zdejmij przewód z turbiny którym jest doprowadzane spręż. powietrze do kol. ssacych jak bedzie na niej olej to turbo żyga

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki. zobaczymy co to bedzie jutro sie za to wezme :) i sie odezwe ;)

Opublikowano

A jak nie to głowica popękana lub uszczelka walnięta -jeżeli chodzi jeszcze o turbinę to olej może być spalany za turbiną w wydechu.To tyle kolego 3 miejsca -turbina-głowica -uszcz.pod głowicą.

pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

Witajcie ponownie ;) chyba to bedzie od uszczelki ;) jak to kaziu napisal :) uparl sie chlop i ma swoje. A czy jest mozliwosc odczytania np tego przecieku na kompie(u elektryka)? czy wogule wyjda jakies bledy? jeszcze nie bylem mojej a4 zbadac w sumie :( pozdro

Opublikowano

na kompie raczej nie - sprawdz kompresje na cylindrach :wink4:

Opublikowano
  • Autor

i co wtedy wyjdzie jak sprawdze ta kompresje?? co wtedy bedzie oznaczalo ze.... ? ;)

Opublikowano

Jesli kompresja bedzie slaba tzn ze silnik wymaga wiekszej naprawy bo np pierscienie nie trzymaja a jesli dobra to wersja ze uszczelka pod glowica jest do wymiany bedzie bardziej prawdopodobna a to ozn mniejsze koszta naprawy :th:

Opublikowano

błędów z tego tytułu nie będzie na pewno żadnych. Zmierzyć tego Vagiem też się nie da.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odkopię temat - a jak kopci na czarno przy butowaniu?