Krystian32102 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam Mam problem z trzymaniem temperatury 1,9 tdi 110km, na poczatku podkreslam ze dzisiaj wymienilem termostat i podejrzewam czujnik temperatury ale chce sie jeszcze upewnic bo popsol mi sie komp i nie mam mozliwosci podpiecia vaga. Mianowicia na klimatroniku kod 49 jak wlacze samochod jaka kolwiek bylaby temperatura na dworze poczatkowy pomiar temperatury zawsze jest 30 stopni czasami wogule sie nie rusza czasami zaczyna rosnac naprzyklad do 65 lub nawet 86 stopni potem spada np do 30 i stoi albo nawet do -10 i stoi a na dworze jest 15 stopni na plusie a czasami normalnie trzyma 84-86stopni. A na kodzie 51 zawsze pomiar zaczyna sie od 25 i powoli rosnie i jak zlapie 90stopni to tak trzyma nawet nie drgnie. Co mysliczie ewidentnie czujnik temperatury czy moze cos innego? A i zegary zachowuja sie podobnie jak klimatronik kod 49.
Wihajster Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam Mam problem z trzymaniem temperatury 1,9 tdi 110km, na poczatku podkreslam ze dzisiaj wymienilem termostat i podejrzewam czujnik temperatury ale chce sie jeszcze upewnic bo popsol mi sie komp i nie mam mozliwosci podpiecia vaga. Mianowicia na klimatroniku kod 49 jak wlacze samochod jaka kolwiek bylaby temperatura na dworze poczatkowy pomiar temperatury zawsze jest 30 stopni czasami wogule sie nie rusza czasami zaczyna rosnac naprzyklad do 65 lub nawet 86 stopni potem spada np do 30 i stoi albo nawet do -10 i stoi a na dworze jest 15 stopni na plusie a czasami normalnie trzyma 84-86stopni. A na kodzie 51 zawsze pomiar zaczyna sie od 25 i powoli rosnie i jak zlapie 90stopni to tak trzyma nawet nie drgnie. Co mysliczie ewidentnie czujnik temperatury czy moze cos innego? A i zegary zachowuja sie podobnie jak klimatronik kod 49. G62 do wymiany
darkopolo Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 G2/G62 czujnik zespolony(podwójny).Nr.059 919 501(koszt ori ok. 100zł) Miałem te same objawy,po wymianie czujnika po ok. 8km. jazdy teperatura 90 i stoi na baczność :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi