Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Panel przycisków szyb z B7 do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może próbował włożyć panel przycisków sterowania szybami z B7 do B6?

Obecnie posiadam 8Z0 959 851 B, a chciałbym włożyć 8E0 959 851 B, który pochodzi z B7 z 2007 roku.

Z góry dzięki za info.

<hr>

Sprawdziłem empirycznie - panele są kompatybilne, podobnie przyciski pasażera oraz tylne :-D

Opublikowano

Obecnie posiadam 8Z0 959 851 B, a chciałbym włożyć 8E0 959 851 B, który pochodzi z B7 z 2007 roku.

Z góry dzięki za info.

Ja wkładałem i niestety nie działa. :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

A da się przełożyć same przyciski? Czy to jest "jednobryłowe"?

Opublikowano

Z góry dzięki za info.

Z B7 dzialaja przyciski w B6 :gwizdanie: U siebie mam wszystkie przyciski z B7 2006r.

Opublikowano
  • Autor

Z B7 dzialaja przyciski w B6 :gwizdanie: U siebie mam wszystkie przyciski z B7 2006r.

Po prostu podłączyłeś, czy coś trzeba było modyfikować?

Opublikowano

nic nie modyfikowalem poprostu podlaczylem i dziala.

Opublikowano
  • Autor

Pamiętasz/znasz może nr części?

Opublikowano

Pamiętasz/znasz może nr części?

niestety nie

Opublikowano

Chyba w lipcu 2002 była zmiana w tych klawiszach , inna wtyczka , a na pewno nie da się przełożyć samych panelików z piktogramem- przynajmniej bez małych przeróbek.

Opublikowano
  • Autor

Chyba w lipcu 2002 była zmiana w tych klawiszach , inna wtyczka , a na pewno nie da się przełożyć samych panelików z piktogramem- przynajmniej bez małych przeróbek.

Moja A4 została wyprodukowana 17.07.2002 - inżynierowie z Ingolstadt zdecydowali, że jeszcze stary model mi wsadzą - niestety ten bardziej ścieralny :-/

Pozostaje mi renowacja, bo na rynku wtórym tych paneli w dobrym stanie nie uświadczysz... :-/

Opublikowano
:kox: a ja mam z 24-07-2002 i tez się wyciera :confused4: ale jeszcze żadnej renowacji nie potrzebuje
Opublikowano

A ja już zregenerowałem i wygląda to tak:

DSCF0035_hnhwxxq.JPGDSCF0038_hnhwxnr.JPG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie wiecie może jak zdemontować panel sterowania szybami - przód od kierowcy na sterowanie czterema?

Żeby go wyjąć trzeba demontować tapicerę w drzwiach czy bez tego jakoś się go wyjmuje?

Muszę zobaczyć co się dzieje bo coś przyciski się przycinają i nie zawsze załapują i zastanawiam się czy to wina przełaczników?

Opublikowano

Tak trzeba zdjąć tapicerkę drzwi. Potem już będziesz widział które śrubki odkręcić. W rekach zostanie ci uchwyt razem z panelem i musisz go wyłuskać odciągając zaczepy. Oczywiście wcześniej wszystkie wtyczki odepnij

Opublikowano

popytaj mlodego droga on chyba zakladal :wink4:

Nikt nie pytal :D A dopiero teraz sie natknalem na ten watek. Wiec tak

Mam B6, a przyciski od B7. Od strony elektronicznej wszystko plug and play a co do estetyki i pasowania to nie jestem pewien jak to jest z boczkami w B6. Ja kupilem Cale boczki od B7 i tez do B7 kupilem przyciski ale nie sadze zeby byla jakas roznica

Opublikowano

Nie ma różnicy. Jedynie włączniki szy do 07.2002 mają inne wejścia w kostke / i inna budowę w środku także samej nakladki z ikonka nie da się bezpośrednio przełożyć/

Opublikowano
  • Autor

Nie ma różnicy. Jedynie włączniki szy do 07.2002 mają inne wejścia w kostke / i inna budowę w środku także samej nakladki z ikonka nie da się bezpośrednio przełożyć/

Moje OOOO są z 17.07.2002 i niestety się łapię na tę wersję do 07.2002. Da się to jakoś dopasować?

Opublikowano

Nie bądź taki pesymistą . Zdejmiesz boczek to zobaczysz. Rozbierałem u kolegi i wiem że wejścia wtyczek były inne, ale nie było problemu bo miał wiązki i przełożył piny, więc nie było główkowania czy da sie przerobić starą wtyczkę. Ściągaj boczek i dopiero zobaczysz , może masz już nowsze połączenia.

Opublikowano
  • Autor

Nie bądź taki pesymistą . [...]

Zgodnie z zaleceniem ;-) przeszukałem cierpliwie ETKę i się okazało, że wtyk do obu modułów jest taki sam: 8L0 972 980 (10 styków). Nie wiem, jak z pinami, ale generalnie powinno być to P'n'P. To samo dotyczy drzwi pasażera, gdzie wtyczka jest identyczna w B6 i B7: 8E0 972 754 A (4 styki).

Chyba zaryzykuję i nabędę ten moduł z B7 - ewentualne doświadczenia opiszę.