jacekm Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam Pytanie troszkę dziwne ale nie mam pojecia czy klima działa W listopadzie niunia była w warsztacie,robili klimę.Wymiana węża,wentylatora,napełnienie czynnikiem. Wszystko działało Dzisiaj z ciekawości chciałem sprawdzić jak działa w takich warunkach atmosferycznych ( 1,5 na plusie) Niby zimne powietrze dmucha ale po włączeniu ECON brak jakichkolwiek zmian Błedów na klimatroniku i VAG-u brak Czy jest mozliwość sprawdzenia organoleptycznie poprawnosci działania klimy inaczej niż sprawdzając temperaturę powietrza przy kratkach nawiewu? Pozdrawiam jacekm
YATES Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Klima załącza się dopiero powyżej 4-5 stopni C.
Gość Murzyn Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Klima załącza się dopiero powyżej 4-5 stopni C. masz auto po II lifcie - tu wlacza sie bez wzgledu na temp[br]Dopisany: 02 Styczeń 2008, 21:33 _________________________________________________co do dzialania - chyba jedynie termometrem, ale to ktos musialby sprawdzic jaka jest roznica temp[br]Dopisany: 02 Styczeń 2008, 21:37 _________________________________________________w nawiewach oczywiscie BTW mozesz spytac Icemana na PW - chlop sie zna na klimie
jacekm Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2008 Wiem (z forum, oczywiście), że klima u mnie powinna pracować bez wzgledu na temperaturę Termometru w palcach nie mam ale roznicy w temperaturze nie odczułem.Sprawdzę jutro z termometrem. Jest wentylator od klimatyzacji, czy on zawsze pracuje gdy załaczy się klimę ? Co do Icemana to właśnie do Niego jechałem 300 km z moja klimą. Przy okazji wielkie dzięki !!! Nie widziałem Go ostatnio na forum a nie chciałem gitary na PW zawracać Jeżeli nikt mi czegoś nie podpowie to chyba będę zmuszony użyć opcji PW
Gość spedyt Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jak Iceman robił klimę to pewnie sprawdzał termometrem temperaturę nawiewu, mogleś podglądnąć jaka była. U mnie na LO było ok 11-12 stopni. Teraz weź pod uwagę że temp zewnętrzna to 1,5 stropnia, więc jest nawet niższa od temperatury nawiewu z chłodzeniem. Dlatego nie odczuwasz różnicy w nawiewie.
jacekm Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2008 Niestety podejrzec nie mogłem, niunia została, ja musiałem udać sie w inne miejsce Logicznie piszesz, nawet jak klima schłodzi do +4 to i tak nie poznasz po temperaturze. Intryguje mnie jednak jak sprawdzić czy działa. Gdy jechałem do Ica to VAG tez błedu nie pokazywał (szkoda, że wtedy klimatronikiem nie sprawdziłem) ale wówczas po temperaturze było wiadomo,że coś nie tak
Gość Iceman Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 jak sprawdzic czy działa klima przy 1.5 C? wjechac do pomieszczenia i zagrzac czujnki temperatury zewnetrznej do co najmniej 6 stopni C klima praktycznie 99% nie działa poniżej 5 stopni ,pytanie dlaczego? bo poniżej 10 stopni, to nie jest klimatyzacja a chłodziarka i zamiast chłodzic powietrze zaczyna mrozic ,u mnie natomiast klima działa nawet jak jest 0 stopni ale to tylko u mnie he he he pozdrawiam Iceman
Rekomendowane odpowiedzi