Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T 1.8 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ktos z forum A5 kupowla w danii i bardzo chwalil.Wyszlo sporo taniej.

Opublikowano

Bo kupował 2.0 o ile sie nie mylę..

I strasznie to dziwne..

Przeciez w skandynawii auta duzo drozsze sa... :mysli:

Opublikowano

Bo kupował 2.0 o ile sie nie mylę..

I strasznie to dziwne..

Przeciez w skandynawii auta duzo drozsze sa... :mysli:

cena bazowa jest taka jak w DE dopiero podczas rejestracji dochodzi clo i tu sie winduje cena a jak sprowadzal to mial auto netto , czyli bez cla i podatkow.

Opublikowano

nie jest taniej za granicą...może byc jeśli silnik jest do 2000 cm3...bo cło ma ~3 procent

Opublikowano

akcyze 13,6 %

18,6% :wink4:

Opublikowano

ta i co z tego że kupie w DE jak dopiernicza mi akcyze 13,6 %

13,6% to było jakoś do końca 2008r., widać mało było więc dowalili 18,6%... teraz kupując dajmy na to jakieś 3.0tdi za 45k ojro= ~ 180k pln trzeba będzie legalnie wyrzucic w błoto ponad 30k pln :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Nowego A5 w tej chwili się nie opłaca kupować na przełomie lipca i sierpnia będzie lift.

Opublikowano

tak będzie... tak jak i nowe 2.0 TFSI - tzn poprawione.

Dzisiaj byłem i rozmawiałem... i ogółem w silnikach 2.0 180 i 211 zrobili już jakieś zmiany konstrukcyjne... ale i tak przy lifcie będzie większa zmiana w motorze rzekomo.

Z ciekawostek dzisiaj dorwałem cennik Exclusive line do A5 i.... Sline zewnętrzny to 8-9k (w zalezności od silnika) a wewnętrzny 10-11k.

Tak patrze na tą liste przy Sline to główne pozycje zajmuje... znaczek S-line!!

pozstaram się wrzucić PDF dla A5... zarówno cennik standardowy jak i dodatków. To co jest w konfiguratorze to są ceny dodatków głównie dla wersji z mniejszymi silnikami.... także naginają prawdę lekko.[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2011, 10:21_________________________________________________

ta i co z tego że kupie w DE jak dopiernicza mi akcyze 13,6 %

13,6% to było jakoś do końca 2008r., widać mało było więc dowalili 18,6%... teraz kupując dajmy na to jakieś 3.0tdi za 45k ojro= ~ 180k pln trzeba będzie legalnie wyrzucic w błoto ponad 30k pln :wallbash:

czyli taniej jest kupić wówczas w PL[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2011, 10:24_________________________________________________a tutaj cennik dodtaków do A5 m.in S-line

http://www.megaupload.com/?d=9HWFWTF4

Opublikowano

Skąd te wieści o lifcie A5? :mysli:

Ten cennik znowu mi przypomniał kuriozum o którym wiedziałem.

Masz 3.0TDI lub 2.7TDI i za dodatki dopłacasz więcej niż inni co kupują mniejsze silniki :sick3:

Logika nasuwa się tylko jedna..wyciśnij z klienta ile się da... :thumbdown:

Na cholere taka polityka..strasznie mnie wkurzaja takie akcje.

Opublikowano
  • Autor
Skąd te wieści o lifcie A5? :mysli:

miesiąc temu byłem w salonie ogladać A5 chciałem się przejechać ale oczywiście do jazd testowych nie mają zaproponowali A5 sportback 2.0 diesel + mulitronic wyposażenie standart,

pomijając odczucia z jazdy miły pan poinformował mnie że chce być w pożądku w stosunku do mnie i zdradził że bedzie lift, więc zasugerował że warto wstrzymać się z zakupem.

Opublikowano

z zależnością ceny od pojemności to Audi trochę naciąga strunę...

A różnice w cenie dodatków na przykładzie A5 i konfigu z 1.8T co dałem stronę wcześniej a np 3.0 TDI... to 9tys!! (na samym wyposażeniu)

Opublikowano

z zależnością ceny od pojemności to Audi trochę naciąga strunę...

A różnice w cenie dodatków na przykładzie A5 i konfigu z 1.8T co dałem stronę wcześniej a np 3.0 TDI... to 9tys!! (na samym wyposażeniu)

to akurat jest kpina...producent wychodzi z zalozenia ze stac Cie na 3.0TDI to mozesz wiecej zaplacic za to samo co gosc ma w 1.8T :wallbash: :wallbash: :wallbash: ZENADA.

Opublikowano

Właśnie strasznie mnie dziwi że sobie na coś takiego pozwalają...

Polityka bardzo dziwna...

Nie dość że 3.0TDI drogie jak fiks to jeszcze dodatkowo golą na doposażeniu... :wallbash: :wallbash:

Widać 20 calowe felgi droższe w 3.0TDI niż w 2.0TFSI... :wallbash:

Ciekawe czy tak jest na zachodzie..szczerze wątpię...to pewnie patent Kulczyka..

Opublikowano
  • Autor

A czy to nie jest tak że ta różnica w cenie wyposażenia jest spowodowana róznicą akcyzy 18,6% - 3,1% :mysli:

Opublikowano

na zachodzie ... wystarczy wejść na audi.de

i zoabczyć że różnic w cenach felg nie ma między 1.8 T a 3.0 TDi

[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2011, 14:56_________________________________________________złozyłme możliwie najbliże 1.8 T do tego co w pl kosztowało 170k... i w DE wyszło 44,000 EUR... czyli jakby nie patrzeć podobnie...tzn do tego trzeba dodac akcyzę itd... czyli wcale nie kolorowo kupno w De i ściągnięcie.

Opublikowano
tak będzie... tak jak i nowe 2.0 TFSI - tzn poprawione.

mgtan co to znaczy juz poprawione ? kiedy to poprawienie mialo miejsce ? model 2011 sa juz poprawione czy poprawiony dopiero bedzie silnik w modelach poliftowych.

Za kazdym razem piszesz co innego.

Opublikowano

Rozumiem że bedzie dopiero poprawione na przelomie lipca tak?Tez sie kumpel pyta bo nie wie czy allroada brac...

Opublikowano

pisze jedno i to samo... ma wyjść lifting i wówczas będzie poprawione 2.0 TFSi czyli zmienione tez oznaczenie silnika!... teraz mówili mi że coś tam Audi grzebało w tym co jest i coś poprawiali ale nie zmienili jeszcze oznaczeń kodowych silnika więc rewolucji nie będzie obecnie.

To jest wiadomość z dzisiaj rano z ASO.