MICKY74 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zdaję sobie sprawę, że wiele postów już było na ten temat...jednak odświeżę troszkę temat, bo nie mogę znaleźć rozwiązania...a im więcej czytam tutaj, tym bardziej się zastanawiam, czy u mnie całe wspomaganie działa... bo kierownica chodzi dość sztywno... Mój problem objawia się tym, iż podczas skrętu kierownicy w lewo, słyszę jakieś odgłosy (nie jest to pukanie zawieszenia, prędzej dźwięk, jakby coś obcierało - troszkę jak dźwięk pompy) , ale działa tylko, jak skręcam w lewo ... Szukam odpowiedzi, co to może być?.... Pozdrawiam
dajmler4 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 olej wymieniales jesli nie proponuje zaczac od tego
MICKY74 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 olej wymieniales jesli nie proponuje zaczac od tego Tak, wymieniony przedwczoraj ...
dajmler4 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 a przed wymiana oleju tez to miales? czy sie pojawilo po wymianie?
MICKY74 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Miałem przed wymianą już ... Obawiam się, że reanimacja tu nie pomoże ...choć mam nadzieję.... Dzwoniłem dziś do Mentora od A4 i powiedział, że być może do wymiany pompa i maglownica.... ale jeszcze cień nadziei mam w głowie, że wszystko będzie dobrze:))) .... Pozdrawiam
dajmler4 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 moze to byc padajaca pompa a powiedz przerywa ci jakos czujesz ze ciezko chodzi? czy wszystko w normie?
MICKY74 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2011 ze to byc padajaca pompa a powiedz przerywa Wiesz co, aż tak źle nie jest - choć największe "tarcie czy też inne niezidentyfikowane dźwięki" działy się po umyciu przeze mnie autka ... Podobno można, myjąc nadkola, podrażniać maglownicę... Dziś jechałem i nie było aż tak źle - dźwięki mniej słyszalne (tylko przy skręcie w lewo) ... W ogóle to wspomaganie działa w B7 słabiej niż w B5, którą miałem poprzednio ....ciężej kiera chodzi ... Na razie jeszcze potestuję - może po wymianie płynu dojdzie do siebie ... Pozdrawiam
dajmler4 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 hmm to w tamim rrazie ciezko mi powiedziec moze ktos inny sie wypowie ja mialem problem z pompa spomy ale byly zupelnie inne obiawy
MICKY74 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2011 W dalszym ciągu przy skręcie w lewo, słychać chrobotanie...jednak odnoszę wrażenie, że chrobotania nie ma, gdy kręcę kierą w miejscu.... chociaż wspomaganie działa mi gorzej niż w B5...(ciężej)... Nie wiem, od czego zacząć....pompa? maglownica? .... hm... może ktoś ma jakieś doświadczenia.... czekam na rady pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi