Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Wahacze Ruville?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co patrzyłem na poprzednie posty, większość opinii jest wg mnie aktualna. Fakt, że Ruville to konfekcjoner (tj. pakowacz), a więc pakuje części, nie jest żadną ujmą. Ostatnio zakupiłem coś takiego - wahacze ruville, więc zrobiłem rozeznanie, i raz że części w pudełkach Ruville to komponenty wysokiej jakości, a dwa że jest na nie gwarancja ruville'a właśnie. jeśli więc mamy możliwość kupna wahaczy Ruville'a po atrakcyjnej cenie, to można brać i nie zastanawiać się... ale to oczywiście tylko moja opinia :)

Opublikowano

Z tego co patrzyłem na poprzednie posty, większość opinii jest wg mnie aktualna. Fakt, że Ruville to konfekcjoner (tj. pakowacz), a więc pakuje części, nie jest żadną ujmą. Ostatnio zakupiłem coś takiego - wahacze ruville, więc zrobiłem rozeznanie, i raz że części w pudełkach Ruville to komponenty wysokiej jakości, a dwa że jest na nie gwarancja ruville'a właśnie. jeśli więc mamy możliwość kupna wahaczy Ruville'a po atrakcyjnej cenie, to można brać i nie zastanawiać się... ale to oczywiście tylko moja opinia :)

ja zdecydowałem się na wahacze ruville nie ma sensu przepłacać dobra jakość moim zdaniem nic się nie różnią od firmy (Febi) ja przejechałem na tych wahaczach ruville około 60 tys km i dopiero mi poszedł górny wahacz a potem następne, wiec wymieniam znowu na cały komplet bo nie opłacą się wymieniać pojedynczo :naughty:

Opublikowano

6 tys km ? :shocked:

Opublikowano

ja zdecydowałem się na wahacze ruville nie ma sensu przepłacać dobra jakość moim zdaniem nic się nie różnią od firmy (Febi) ja przejechałem na tych wahaczach ruville około 6 tys km i dopiero mi poszedł górny wahacz a potem następne, wiec wymieniam znowu na cały komplet bo nie opłacą się wymieniać pojedynczo :naughty:

Kolega chyba zapomniał dopisać zero i zamiast 60 tys. napisał 6 tys. no chyba, że tak bardzo zadowolony jest z tego, że co 6 tys. wymienia wahacze :kox:

Opublikowano

ja zdecydowałem się na wahacze ruville nie ma sensu przepłacać dobra jakość moim zdaniem nic się nie różnią od firmy (Febi) ja przejechałem na tych wahaczach ruville około 60 tys km i dopiero mi poszedł górny wahacz a potem następne, wiec wymieniam znowu na cały komplet bo nie opłacą się wymieniać pojedynczo :naughty:

ale się walnąłem już zmienione :polew:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja rok temu kupilem zamienniki QAP, ale czekaly w kartonie. Z uwagi, iz opinie byly skrajnie rozne postanowilem je sprzedac i teraz planuje kupic Rouville.

Szukam teraz dostawcy, od ktorego kupie oryginaly, bo podobno pojawily sie podrabiane.

Z reszta jest juz kilka aukcji na allegro podejrzanych....

Postaram sie zime jeszcze przejechac na lekko stukajacym zawieszeniu ori(szkoda mi w te mrozy tluc nowe wahacze) i od razu po zimie wrzuce rouville.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Też zdecydowałem się na zestaw Ruville za namową mojego kolegi który pracuję w serwisie. Mówi że to dobry kompromis między ceną a jakością która wydaje się być na zbliżonym poziomie do lema, a ludzie którzy do tej pory je założyli w ogóle nie narzekają:eusathink:

Kupiłem je dosłownie wczoraj (allegro) starając się wcześniej przewertować jak najwięcej for z tematami wahaczy do B5, co by poźniej mieć czyste sumienie :wink: Trafiłem min. na szeroki temat poświęcony MS-om itp. jak przypuszczałem najwięcej pochlebnych opini zebrały oczywiście lemy, do których też początkowo się skłaniałem, tylko dowiedziawszy się że jest sporo podróbek, szczególnie w tych okazyjnych cenach zacząłem mieć zwyczajnego stracha, a cena tych z pewnych źródeł jest trochę zaporowa dla zwykłego zjadacza chleba i zmusza do szukania innej alternatywy.(wiadomo, jakby nie było innej możliwości lepiej się zapożyczyć niż zabić:wink:)

Suma sumarum padło na tego Ruvilla, a ostateczną decyzje podjąłem praktycznie po rozmowie z w/w kumplem bo niestety w necie na razie jest bardzo mało info o nich. Mam nadzieje że te Ruville mnie nie zawiodą i okażą się być tym ponoć bardzo dobrym produktem jak mnie przekonywał dobry kolega :smiley:

Kiedy już sam na nich pojeżdżę i będę miał już jakiś obraz co do ich jakości od razu napiszę tutaj, jeśli coś zacznie pukać/stukać przedwcześnie też będę niezwłocznie informował. No nic pożyjemy/pojeździmy, zobaczymy, oby było wszystko git. Pzdr

Opublikowano

Powiem tak nie wiem jak Ruville ale ja przerobiłem juz 3 komplety wachaczy teraz jeżdze na lemforderach i jest swiety spokój mam gwint mts pierwsze dwa komplety nawet 10000 tys nie zrobily a na lemf juz przejechalem 40000 tys i nic

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam te wahacze, 2 tys na razie przejechane, jest ok, mechanik mnie na nie namówił, gadał że trzy takie zakładał i nikt do tej pory nie narzekał,

Opublikowano

ja również ostatnio zakupiłem wahacz tej firmy, od sklepowego kolegi słyszałem, że to dość dobre i porządne produkty

• 7 lat później...
Opublikowano

Dzień dobry. Odgrzewam specjalnie, bo uważam, że nowe informacje na temat tej firmy są przydatne. Jak wyglądają wasze opinie na temat Ruville'a w 2020roku? Może Panowie co pisali 8 lat temu jeszcze używają tego forum i opowiedzą coś więcej.