Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Immobiliser i jego działanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie. Jestem dosyć wysoki, co za tym idzie, jest dosyć mało miejsca na moją prawą nogę w A4. Pomiędzy kolumną kierowniczą a tunelem jest mało miejsca i w dodatku jeszcze kluczyk mi wystaje i uciska, także w czasie jazdy często go składam, zaginam do 90 stopni. Ostatnio zauważyłem, że jak wsiadam do auta, wsadzam kluczyk, zaginam go od razu i próbuję odpalić, to miga ikonka Immo i auto gaśnie. Czy tak ma być, czy coś jest nie tak?

Opublikowano

Mam takie pytanie. Jestem dosyć wysoki, co za tym idzie, jest dosyć mało miejsca na moją prawą nogę w A4. Pomiędzy kolumną kierowniczą a tunelem jest mało miejsca i w dodatku jeszcze kluczyk mi wystaje i uciska, także w czasie jazdy często go składam, zaginam do 90 stopni. Ostatnio zauważyłem, że jak wsiadam do auta, wsadzam kluczyk, zaginam go od razu i próbuję odpalić, to miga ikonka Immo i auto gaśnie. Czy tak ma być, czy coś jest nie tak?

na to wygląda, że gdy klucz jest złożony to transponder jest za daleko od odbiornika :)
Opublikowano

Czyli wszystko ok? Nie ma powodów do zmartwień?

Opublikowano

Czyli wszystko ok? Nie ma powodów do zmartwień?

nie... :)
Opublikowano

No to uspokojony jestem, dzięki wielkie Wihajster ;)

Opublikowano

:mysli: :mysli:

ja też czesto przełamuje kluczyk do odpalania w 90 stopni i mi nic nie miga IMMO więc nie wiem

Opublikowano

No to nie wiem co mu odwala....

Opublikowano

Przez jakiś czas miał i u mnie naloty że też odpalał i zaraz gasł bo immo go rozłączał. tak ze dwa tygodnie taki nalot był musiałem wyjąc kluczyk ze stacyjki postukać w kolano i palił normalnie. ale po jakimś czasie samo odeszło jak ręką odjął i juz tyle czasu jest :good:

Opublikowano

a ja też tak miałem:) raz odpalal raz nie w koncu przeszlo i jest ok. Ale z tego co sie dowiadywałem podobno czasami jakies styki w kostce pod kierownica odpowiedzialne za imo sa zanieczyszczone i wystarczy rozebrac wyczyscic i dziala. Narazie nie zaczepiam, jak problem sie powtorzy to zobacze czy to cos pomaga. Koledze pomoglo.

Opublikowano

majkel to ile ty masz wzrostu ?

Opublikowano

blisko 190cm, długie nogi robią swoje ;p żeby mi było wygodnie za kierownicą, to za mną pasażer już nie ma miejsca

Opublikowano

blisko 190cm, długie nogi robią swoje ;p żeby mi było wygodnie za kierownicą, to za mną pasażer już nie ma miejsca

hmm dziwne bo ja mam ponad 190 i nie miałem problemów w b7 :)

a żeby było śmieszniej za miesiac kupuje b7 :D

Opublikowano

mnie kolano grzęźnie pomiędzy kierownicą a tunelem i czasami kluczyk mnie wkurza to go zaginam, może krótsze nogi masz a dłuższy korpus :P

Opublikowano

Mam 190 cm i trochę wagi i nigdy nie miałem takiego problemu :shocked:

Opublikowano

Po przesiadce z Felicii, gdzie nie było tunelu jako takiego, w A4 czuję się dosyć "zabudowany" z prawej strony. No ale wątek nie dotyczy co komu co przeszkadza, tylko czy immo nie szwankuje ;)

Opublikowano

wszystko juz jasne.zamykamy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...