Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Golf Dwa - Turbodiesel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedzę w domu, nie mam co robić to wam pokażę:

Jest to Vw Golf II rocznik 1988 jak widać 5 drzwi.

Silnik to konstrukcja o pojemności 1600 z turbiną o kodzie JR i skrzynią 5 biegową, a całość daje około 70KM, bardzo żwawych, pomimo przebiegu prawie 410000, co dla niektórych jest niemożliwe, bo przecież po 200000 samochód nie nadaje się do jazdy. Samochód u poprzedniego właściciela, który posiadał ten samochód ponad 8 lat, co najmniej raz w roku śmigał do hiszpani, francji jak mówił - bezawaryjnie. Na samochodzie raczej nie było oszczędzane, na podwórku oprócz golfa stało jeszcze 6 samochodów, od najstarszego golfa, poprzez a4 b5 aż po nowego tourana :wink4:

Zawieszenie jest seryjne narazie tak jak heble i wydech, który fabrycznie jest bez katalizatora.

Kółeczka były 13" stalowe z oponami 175/70/13, a teraz siedzą 14" z oponami Pirelli 195/50/14, na których niestety bez wspomagania kręci się za***iście :decayed:

Audio narazie to zwykłe kasetowe radio i dwa głośniki w drzwiach.

Ze zmian to jest tak:

felgi jak wyżej wspomniałem

fotele od jetty - półwelury z 4 zagłówkami, składane w proporcjach 2/1

obicie bagażnika wewnątrz z jetty - materiałowe boczki.

Zmieram graty na IC, który planuję umieścić... zobaczycie gdzie :decayed:

W tygodniu pozbieram resztę gratów do autka, zobaczymy co znajdę.

Z większych wydatków to niestety czeka mnie rozrząd i olej w skrzyni chyba.

Nie wielka rdza wychodzi na drzwiach pod listwami, ale to ogarnę również własnoręcznie.

Jest szyberdach, ale ten był nie zbyt estetycznie zaklejony, wczoraj to ogarnąłem i otwarłem, niestety delikatnie przecieka i też muszę coś z tym zdziałać.

Poniżej również widać, że 160 da radę polecieć tym autem, a ciekawostką jest, że te silniki katalogowo osiągają prędkość maksymalną 160km/h. Niestety nie sprawdzone z GPS.

Foty tutaj: tak było:

dsc01806855x641.th.jpg dsc01808855x641.th.jpg

tak jest:

dsc01805855x641.th.jpg 201103281370.th.jpg

dsc02238960x540.jpg

dsc02236960x540.jpg

Opublikowano

klasyk :wink4:

Opublikowano
:facepalm: szkoda że nie w automacie :wink4::naughty:
Opublikowano

Fajne autko. tez niedawno miałem Golfika 2. Fajne wdzięczne samochody.

Miałem okazję sie przejechać z takim dieselkiem z Turbo to faktycznie pszczółka choć ja jechałem egzemplarzem z zajechanym sprzęgłem :tongue4:

Życze bezawaryjnej jazdy i modzenia dalszego :good:

Opublikowano
  • Autor

klasyk :wink4:

nie taki klasyk znowu :wink4:

:facepalm: szkoda że nie w automacie :wink4::naughty:

w automacie te silniki palą koło 7-8l :shocked: a mój pali 4.5-5 :kox:

Fajne autko. tez niedawno miałem Golfika 2. Fajne wdzięczne samochody.

Miałem okazję sie przejechać z takim dieselkiem z Turbo to faktycznie pszczółka choć ja jechałem egzemplarzem z zajechanym sprzęgłem :tongue4:

Życze bezawaryjnej jazdy i modzenia dalszego :good:

:hi:

Opublikowano

dobra felga,

w Olsztynie chlopaczek ma mk1 z 1,6td i troche pomodzonego i za***rdala az milo:)

takze powodzonka z rezaniem! trzymam kciuki :good:

Opublikowano
  • Autor

co do mocy to celowałbym w okolice 100KM. Wiem, że można nawet prawie 140 wyciągnąć z podobnych silników. Ale 100KM mnie zadowoli w zupełności.

a co do felgi to faktycznie może się podobać, jednak ostatnio na fotkach widziałem taką samą ale z rancikiem, to dopiero robiła robotę :kox:

Opublikowano

Klasyk - moja ojciec mial jette z chyba 84r z tym silnikiem i jak to sie mowi - naprawde nie do zajechania. Praktycznie zero elektroniki. :>

Opublikowano
  • Autor

Klasyk - moja ojciec mial jette z chyba 84r z tym silnikiem i jak to sie mowi - naprawde nie do zajechania. Praktycznie zero elektroniki. :>

i dlatego takie silniki przeżywają wszystkie nowe konstrukcje :wink4:

Opublikowano

Szkoda że nie trzydrzwiowa, bo 5d jakoś mi się średnio podobają. Zanim kupiłem audi miałem trzy takie golfy 3d. Po kolei 1.3, 1.8 GTI 16v i 1.8 GTI 8v Edition Blue. Następny też będzie trzydrzwiowy ;)

Opublikowano
  • Autor

Szkoda że nie trzydrzwiowa, bo 5d jakoś mi się średnio podobają. Zanim kupiłem audi miałem trzy takie golfy 3d. Po kolei 1.3, 1.8 GTI 16v i 1.8 GTI 8v Edition Blue. Następny też będzie trzydrzwiowy ;)

Miałem trzydrzwiowego różowego 1.8 madison bodajże z 91r i brązowego automata 1.6 z 84r też trzy drzwi. Mnie się podoba 5d, jest dużo bardziej funkcjonalny i nie jest ich tak nasrane jak 3d. Taki cult 5d to raczej nie zbyt częsty widok :wink4:

No i diesel :cool1:

Będę miał tydzień wolnego, to chcę ogarnąć ten IC oraz zebrać graty różne oraz chyba jakoś odnowię felgi, żeby ładniej się prezentowały, bo w dwóch miejscach utlenia mi się.

Opublikowano

Taki cult 5d to raczej nie zbyt częsty widok :wink4:

No i diesel :cool1:

To fakt, że 5d są mniej popularne wśród zapaleńców i na pewno będzie zwracał uwagę, jeśli zmodyfikujesz go z gustem. Jednak do mnie jakoś nie przemawia to nadwozie :) No ale ważne, że masz wersję, która bardziej się Tobie podoba :good: Nie myślałeś, żeby w przyszłości wsadzić do niego jakiegoś tdi?

Opublikowano
  • Autor

cały czas o tym myślę. ale to jeśli już to odległy plan. Coś podatnego na mody. Ale narazie spróbuję wygrzebać z tego silnika te 100KM, bez programu.

Opublikowano
:kox:
Opublikowano

cały czas o tym myślę. ale to jeśli już to odległy plan. Coś podatnego na mody. Ale narazie spróbuję wygrzebać z tego silnika te 100KM, bez programu.

Samym IC?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie nie, no co ty. Tym ic'kiem dociągnę do ok 80KM. Reszte się zobaczy :wink4:[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2011, 20:13_________________________________________________przywiozłem dziś lampy tylne hella red-black oraz szyberdach - wreszcie będzie sprawny i nieprzeciekający :gwizdanie:

jutro montaż i zdjęcia. dodatkowo sprzęt audio z audi wleciał do golfa, niestety brakuje sensownego odseparowanego przodu.. [br]Dopisany: 12 Maj 2011, 19:44_________________________________________________i tak oto lampki są na samochodzie :naughty: :

dsc02732b.jpg

dsc02733iq.jpg

Opublikowano

Widzę zmieniasz te auta jak rękawiczki :decayed: