Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wymiana tylnej kanapy na składaną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Skoro masz obawy to na logikę, wszystkie avanty powinny się tak składać. Sedany też... a przecież RS jest twardy, ma ciężki silnik i niskie opony a złamanego nie widziałem.

Przed moją robotą pisałem do autora wątku właśnie w temacie sztywności i zapewnił mnie że tylna szyba jeszcze mu nie strzeliła.

dokladnie, tyle czasu i nic sie nie dzieje:hi:

Opublikowano

Ale może te wszystkie sedany i avanty ze składaną tylną kanapą mają jakieś dodatkowe wzmocnienie np pod tylną półką i pod siedzeniem.

Opublikowano

Widzę kolego Denveco że nie przekonamy Cię co do bezpieczeństwa "zabiegu". W takim wypadku lepiej odpuść rezanie bo do końca posiadania auta będziesz jeździł jak z jajkiem w obawie że coś strzeli w tyle.

Ja zmieniłem fotele, na 20% amorkach przejechałem na drugi koniec polski a koła ocierały o nadkola z obciążenia. Póki co, tył się jeszcze nie złamał.

Tak dla ciekawostki, znajomy blacharz co się pasjonuje "składaniem" samochodów z puzzli powiedział mi że sedany, limuzyny i awanty nie różnią się podłogą. Różnica jest w Q.

Opublikowano

To nie chodzi o to, tylko "przezorny zawsze ubezpieczony". Wole mieć 100% pewności że nic się nie sknoci niż 10% niepewności :)

Opublikowano

To 100% pewności da Ci tylko zmiana karoserii:) Niedaleko mnie jest do sprzedania b5 lift w sedanie, ze składanymi recaro, z v6 2,5 tdi. Silniki chyba cięższy od twojego więc mógłbyś go spokojnie przekładać bez obawy o "zepsucie":)

Opublikowano

Koledzy powiedzie mi jakie wymiary ma to ucho co kolega Mariusz dorobił do zatrzaskiwania oparcia. Bo w moim Avancie ktoś wymienił siedzenia a zapomniał zamontować właśnie tych uszów. A zamiast tego wkręcił wkręty w tych plastikach co są zamki oparć.

Z pomoc dzięki:wink:

Opublikowano
  • Autor

chodzi Ci o to ucho wygiete z drutu co wchodzi w zamek oparcia?? jak znajde czas to zmierze

Opublikowano

A kolego noe wiesz może czy na części nie sprzedaje tej b5 z tymi fotelami recaro?? Bo chętnoe bym kupił oparcie i boczki :)

Opublikowano

Tak dokładnie o to ucho wygięte mi chodzi. A zwłaszcza o średnicę tego pręta i szerokość

Opublikowano
  • Autor

srednica preta napewno 6mm ale szerokosc musze zmierzyc

Opublikowano

ok to jak zmierzysz to napisz. a ja się od razu wezmę za robotę

Opublikowano

Niestety, ta b5 się sprzedała - poszła za 8tyś.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam chciałbym sie poradzić was jak wymienić tylną pólkę w sedanie z tymi plastikami co prowadza pasy jak przełozyć pasy przez te plastiki ,przepraszam moze ten temat nie jest od tego ale jestem za swiezym uzytkownikiem abym zakładał wątki podsyłam fotki

WP_000554.jpg

WP_000555.jpg

WP_000556.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś może opisać jak było z tyłu oparcie kanapy zamontowane do blachy?

Opublikowano
  • Autor

w tylnej czesci kanapy sa takie uszy z drutu, cos jakby wieszaki na ubrania ale do gory nogami

i to wchodziło w otwory w tej blasze, przesuwało sie oparcie w dól i było zamontowane.

Opublikowano

Czyli nie ma opcji zamontowania tego oparcia bez tej wielkiej blachy?

Opublikowano
  • Autor

raczej nie

Edytowane przez marjon

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

jestem po wymianie i mogę polecić do srodkowego mocowania nitonakrętki :) super się sprawdzają,nic nie trzeba spawac itp. a do mocowania bocznych uchwytow siedzeń polecam kupic obicie boczków bagażnika(z wersji z rozkladana kanapa) za grosze. po otworach widać w których miejscach sa boczne mocowania i przykleić je na cx 80 spawanie na zimno u mnie się sprawdzilo :) aha ze starej budy warto wyciac orginalne kątowniki :) wtedy mamy wszystko jak p&p. ta blache z tylu tez nie warto moim zdaniem całej wycinac i zostawić na przymocowanie uszu do zatrzaskiwania oparcia.(pomocne tu tez jest obicie boczków w nich tez jest miejsce w którym maja być) o wiele mniej roboty. ta blache spokojnie można nożycami do blachy wyciac bez konieczności używania katowki.

Edytowane przez gawel1999

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak mocowane są boczki kanapy? Chodzi mi dokładnie o boczki z a6 c5 są na jakichś imbusach czy coś?

• 1 rok później...
Opublikowano

jest ktos chetny do zmiany foteli z nieskalanych na skaldane okolice woj. sloskiego opolskiego malopolskiego.? dogadamy sie pienieznie