Ciepły Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Posiadam troszkę "hektarów" pól rolnych dziś dopiero dowiedziałem się że moge z uni dostać jakąś kase "dotacje" "dofinansowanie" Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia itd jak to się odbywa??
Gość Damian A4 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Kolego troszkę się spóźniłeś ponieważ to już jest aktualne chyba od 2006 roku? :mysli: Chyba do 2012 choć nie jestem pewien
Ciepły Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Opublikowano 1 Maja 2011 Cały czas to funkcjonuje na pewno w tym roku bo znajomy kuzyna bierze i on mi poddał ten pomysł :gwizdanie:
GILI Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 program wygasa w 2013,ale w nowym budżecie unii dopłaty do upraw zostają. sprawa jest dziecinnie prosta,lecz nie każdemu się to opłaca. wydawało mi się,że co najmniej 90% rolników bierze dotacje..
Ciepły Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Opublikowano 1 Maja 2011 1. Nie chce nic uprawiać ew. skoszę tam trawę lub posadzę jakieś warzywa 2. Jak i gdzie to załatwić ?? 3. Opłaca nie opłaca jest to niech zarabia na siebie
GILI Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 1. Trzeba co najmniej zaorać,bo robią zdjęcia z satelity 2.Idź do najbliższej ARiMR. 3.Jak nic nie zrobisz nic nie dostaniesz,chyba,że masz ziemię w obszarze chronionym(Natura 2000 itp),to zapłacą ci za odłogi,żeby ptaszki i robaczki mogły się swobodnie rozmnażać,ale to już inna sprawa.
KIKO80 Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 możesz dać komuś w dzierżawę tak jak zrobił mój kolega on płaci podatek i bierze dotacje a somsiad to uprawia za fri.powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi