Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Co może być przyczyną nie przekaraczania 4000 obr?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź jeszcze VAG-iem Czy potencjometr od gazu jest ok ( czy po naciśnieciu w podłogę dochodzi do wartosci 255) jeżeli dochodzi to wg mnie coś jednak może być z rozrządem bo fakt że początek wtrysku jest ok nie znaczy że jest zachowana odpowiednia synchronizacja wałka rozrządu z wałem korbowym....

Opublikowano
  • Autor

a po kiego czorta rozpinac rozrząd w starym klekocie... :cool1: lepiej zdemontowac altrnator i pompe wspomy odkręcić podstawe i wyjąc cała pompę bez rozpinania rozrządu. bo akurat u ciebie jest ta pompa tzw łezka.

skoro jestes pewny 1000% ze rozrząd ok to moim zdaniem filtr paliwa może być zabity i przy wysokich rpm filtr nie nadarza przepuszczać dla pompy potrzebne paliwo

Właśnie w tym starym klekocie jest pompa gdzie dwie śruby zakrywa obudowa rozrządu,pompa napędzana jest paskiem klinowym razem ze wspomaganiem,a alternator mam po prawej stronie,filtr był z przebiegiem 5000,ale profilaktycznie poszedł do wymiany na drugi dzień,cóż trzeba będzie się pochylić na rozrządem do skutku,choć brak mega ciężkiego zapalania,dymienia czy też zmian w pracy silnika,no poza tą jedną.
Opublikowano

może przepływomierz, tzw czujnik masy powietrza? u mnie jak był niesprawny ciężko było się wkręcić powyżej 4000 obr/min

Opublikowano
  • Autor

Dziś sprawdziłem rozrząd,blokady weszły na miejsce i znak 0 w okienku,czyli to nie powód problemu. :wallbash:

Opublikowano

A czy taka rzecz jak drożność układu wydechowego była sprawdzana ?? Zobacz z drugą osobą czy po mocnym przygazowaniu dmucha z tyłu, bo skoro tyle rzeczy już zawiodło...

Opublikowano

A może zawór EGR się wypalił i dostaje ciągle spaliny, też by nie miał mocy i się dusił.

Opublikowano
  • Autor

Wydech drożny kat wywalony,a EGR zaślepiłem już dawno,dziś wymieniłem filtr powietrza,ale nie było weny już na ti pseudo logowanie które to w tym sterowniku występuje.

Opublikowano

Witam Co do rozrządu to jeśli na pompie byłby walnięty o zęba to by były jaja większe niż są. nic to nie ma do kręcenia się silnika.. wiem bo sam sobie też rozrząd robiłem i nie używałem żadnych blokad ani nic tylko markerem sobie znaczyłem.. no i oczywiście przesunąłem o zęba na pompie po pierwsze to nie mogłem go odpalić. dymił. bo zapewne nie dopalał itp. ale nic z obrotami. myślę że możesz sprawdzić EGR. czy nie jest zapaprany syfem. Ewentualnie sprawdź szczelność IC nie wiem czy to coś da ale sprawdź.

Pozdro :)

Opublikowano
  • Autor

Myślę że gdyby szczelność dolotu była nie halo to ciśnienie doładowania nie było by na poziomie 1.1 bara w szczycie :>

Opublikowano

Mamy tu sztandarowy przykład problemu i infantylności kolegi - użytkownika forum. Kolega Audi B 4 zgłosił ciekawy problem i jest kilka podejrzeń i porad z tym związanych. Jest też bezpodstawna i nie poparta żadną wiedzą porada kolegi " Pjeciajek ".Szkoda że takie porady trafiają na forum. Ewidentny brak wiedzy (doświadczenia ) na temat poprawności złożenia rozrządu prowadzi do przykrej dyskusji a nawet zwymyślań od "leniwych".Przestawienie rozrządu o jeden ząbek pozwoli ewentualnie uruchomić silnik ale osiągnięcie 4000 obrotów z źle ustawionym rozrządem jest po prostu nie możliwe.W tym konkretnym przypadku brak wiedzy szkodził całemu wątkowi i narażał kolegę "Audi B 4 " na niepotrzebną prace i zamęt . Apeluję ! nie masz wiedzy nie podpowiadaj głupot ! Forum jest dobre i potrzebne ,więc wspierajmy się wiedza i przemyślanymi podpowiedziami. :hi: