nel239 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Witajcie. Koledzy mam tak dziwny problem, a mianowicie.. Gdy kupowałem ten samochód miesiąc temu wyjeżdżając od właściciela udałem się na stacje benzynowa. Zatankowałem do pełna lecz wskazówka stanęła na 3/4 baku i dalej nie pójdzie. Samochód to Audi A4 2.5 TDI QUATTRO AKE 180 KM . Kolega pow., ze to zbierająca się parafina w baku, wiec myślałem, ze pewnie ma racje.. Ale w ubiegłym tygodniu zatankowałem znów do pełna 65L i nadal to samo. Na liczniku pokazuje, ze do przejechania pozostało 520km na pełnym baku. Proszę o jakieś sugestie [mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawiłem (kolejne wylądują w koszu)[/mod]
Panton Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 ściągnij klema z akumulatora na chwilę i podłącz ponownie...
probi101 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 A tak czasem nie zawiesza się tobie pływak w baku??
nel239 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Opublikowano 6 Maja 2011 Kleme zrzuciłem, ale żadnego efektu to nie dało. Zastanawiam się coraz bardziej nad tym mitem z parafina, ale czy to możliwe żeby przez to zawieszał się pływak?
probi101 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Jest to wszystko połączone z komputerem, poprostu źle odczytuje poziom paliwa w baku.. Podepnij vag to będziesz miał pewność co jest..
Golem1 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Też proponuję podpiąć się pod vaga i zrobić test zegarów czy wskazówka wychyla się do końca na full,jeśli tak to w opcjach instrumenty jest możliwośc wykalibrowania wskazań.
Marcino87 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 pod vagiem bedzie wartość którą widzi i którą wskazuje trzeba tylko będzie przekodować i wszystko będzie ja miałem podobnie jak Ty
nel239 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 Sorry za ot., ale znalazłem rozwiązanie.. Wlałem jednak tą Formułę STP9czyści wtryskiwacz) zatankowałem pełny zbiornik i nadal 3/4 po wyjeżdżeniu całego zbiornika paliwa zatankowałem i wskazówka już idzie do końca. Próbowałem przez VAG'a, ale znajomy ma slaby kabel jakiś i w ogóle nie dało się wejść w ustawienia poziomu paliwa (FUEL TANK) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi