_Makki_ Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Alo Jakby ktos sie kiedys zastanawial czy warto polerowac reflektory przednie to chcialem pokazac kilka zdjec z ostatniego szybkiego projektu Passat mojej zony 1999, czas pracy okolo 1godziny, moje zadowolenie okolo 90% Jakis czas temu kupilem w promocji zestaw 3M Lens Restoration Kit wiec trzeba bylo wyprobowac. Do tego wiertarka i woda. Kilka zdjec: Przed: Po: Ten zestaw moge bezpiecznie polecic dla amatorow polerowania Milego weekendu
Kali S4 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Efekt super,tyle że po polerowaniu te lampy szybciej teraz zrobią się żółte
_Makki_ Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Opublikowano 7 Maja 2011 Efekt super,tyle że po polerowaniu te lampy szybciej teraz zrobią się żółte Zdaje sobie sprawe z tego. Zalezy tez w jaki sposob sie myje i czym sie myje pozniej. I czy lampy po polerowaniu zostaja czyms zabezpieczone, patrz wosk itp. A co to za problem za np 6 miesiecy znowu przepolerowac. Wtedy juz delikatniej by tylko zebrac powloke zmatowiona bo rys bedzie juz napewno mniej niz bylo do tej pory..
Kali S4 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Nie no,żaden problem Nie jest problemem również kupić nowe,bielutkie lampy po 100zł/szt
marianoBRW Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Nie no dla mnie booomba a kolego ile trzeba tak na oko zbiednieć za taki zestaw (M Lens Restoration Kit) ps. później trzeba chyba nałożyć po prostu zwykły wosk taki jak do karoserii i powinno się kupy trzymać
.Pablo. Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 A ja tu widzę jedno ale jak rozchodzi się strumień światła fabryka robi idealnie gładką powierzchnię takie polerowanie może zostawić krzywizny klosza i zmieniać strumień światła, po drugie lampy zabezpieczane są jakimś lakierem nie powiem jakim bo nie wiem ale czymś są psikane ty robiąc polerkę tą warstwę starłeś. Jestem ciekawy jak będą wyglądały lampy po miesiącu Ale efekt super trzeba przyznać
Kamyk Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 efekt extra snop światła cały czas skierowany tak samo ?
Rekomendowane odpowiedzi