czarny__26 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Witam Koledzy mam następujący problem. Otóż w swojej B6 mam nawigacje (małą między zegarami). Problem jest taki że nawigacja nie łączy się z satelitami..Czytnik działa, na wyświetlaczu pojawiają się miasta, ulice itd... tylko nie potrafi się połączyć z satelitami. Rozbierałem już boczek gdzie jest czytnik nawigacji i w środku na moje oko wygląda wszystko dobrze, kable podłączone, nie przerwane. Podłączałem też vag-a i wywala mi błąd uszkodzonego sterownika. Moje pytanie brzmi. Czy ten sterownik to jest właśnie napęd (dodam że płytkę mi czyta bez problemu) czy może coś innego?? Jak mogę usunąć ten problem?? Za wszelkie sugestie będę wdzięczny Pozdro
wrclaguna Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Blad sterownika jakiego , ktorego :?: moze padl wzmacniacz antenowy
czarny__26 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Opublikowano 7 Maja 2011 Adress 37 00862- Antena for GPS Navigation (R50/52) 65535- Internal Control Module Memory Error Takie cuda wywala mi vag
wrclaguna Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Sprawdz przewody od anteny GPS i dlatego nie widzi satelit
czarny__26 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Opublikowano 7 Maja 2011 Sprawdzałem. Idzie kabel od anteny do nawigacji. Jest cały, niepoprzecierany, wygląda OK. Nie wiem jak dalej idzie to okablowanie, przydałby się jakiś schemat podłączenia nawigacji.Tak myślałem że może coś przy radiu jest odłączone, może orientujesz się czy idą z niej jakieś kable do radia czy już nie?
wrclaguna Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Jak nie ma sygnalu to niemozlowoscia jest zeby bylo cos nie podlaczone ( stad ten blad i brak polaczenia z satelitami ) sprawdz jeszcze raz wtyki polaczena miedzy dachem ( antena GPS ) a nawigacja i wzmacniaczem antenowym
radek79 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Ja w poprzednim autku (B6) miałem to samo. Wymieniono mi antenę GPS na nową i było ok.
grzesiek35 Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 mam ten sam problem moja tez nie widzi satelit dzis podlaczylem nowa antene i nadal nic bez zmian
Rekomendowane odpowiedzi