LukaszD Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 witam, Przestała mi świecić jednak z lampek oświetlających tablicę z tyłu. Jak się okazuje śruba przy kloszu jednej z lampek jest już pięknie wyrobiona po poprzednim właścicielu:/ - nie w sposób jej odkręcić. Tutaj pytanie czy da się wymontować całą listwę w której siedzą dwie lampki, uchwyt do podnoszenia klapy i zamek? Ewentualnie jest możliwe dostanie się do lampek demontując tapicerkę z drugiej strony? - pytam bo nie chcę wszystkiego zdemontować i dowiedzieć się że dostęp do lampek jest tylko z przodu:)
wrclaguna Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Musisz nawiercic srubki popytaj w ASO nie powinno cie drogo kosztowac z wymiana a na pewno maja doswiadczenie
fahur Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Ostatnio miałem okazję zmierzyć się z identycznym problemem. Śrubki w lampkach były nie do odkręcenia - dokładnie tak jak Ciebie. Ja sobie poradziłem w ten sposób, że wyjąłem całą listwę (jest to dosyć prosty zabieg) i... wymieniłem na drugą używaną oraz dokupiłem nowe lampki. Przy okazji włożyłem diody w miejsce żarówek, żebym nie musiał do tematu wracać. Poza tym, wszystko dobrze uszczelniłem i nasmarowałem, tak, żeby w razie czego nie było problemu. I jeszcze odpowiadając na Twoje pytanie - niestety po wyjęciu listwy nadal nie ma dostępu do żarówek, a przynajmniej mi się to nie udało. Myślę, że najszybciej można sobie poradzić z problemem poprzez zwiercenie łebków śrub tak, żeby można wyjąć lampkę, a później spróbować odkręcić śrubą jakimiś szczypcami - taki był mój oryginalny plan ;-) Powodzenia!
akjam Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Rozwiercić, wyciągnąć i zakupić nowe lampki w zestawie ze śrubeczkami. Koszt jednej strony ok. 35 pln w ASO więc nie jest źle. Ostatnio to przerabiałem. P.S. Tematów podobnych na forum jest trochę.
bobusiek Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Ja u siebie po wykręceiu śrubek naciąłem je lekko brzeszczotem i teraz odkręca się paskim śrubokrętem
Rekomendowane odpowiedzi