maaajki Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Cześć! Mam pewien problem. Po regulacji kierownicy pojawiło mi się hałasowanie ze strony osłonki, która jest przy kierownicy. Jest to irytujące, słychać ją (osłonkę) tylko na nierównościach, gdy samochód wibruję od dziur. Po próbie ułożenia jej w takiej pozycji, by nie hałasowała, zdjąłem ją całkowicie i ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem drugiego, metalowego bolca, który powinien trzymać ten plastik na miejscu. Wszystko jest pokazane dokładnie na zdjęciach poniżej. Przepraszam, za jakość. Tak to wygląda z osłonką na swoim miejscu: Tutaj plastik/osłonka jest zdjęta: Tutaj przedstawiony jest w/w element z przodu: ... z tyłu: Widoczny metalowy bolec: Natomiast z tej strony go nie ma: Moje pytanie brzmi. Ile może kosztować cała ta osłonka, albo czy można gdzieś dostać sam ten bolec lub czy jest jakiś inny sposób, aby rozwiązać ten problemik? Jest to Audi z 1998 roku po pierwszym lifcie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!
probi101 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Używka to z 50 zł, ale możesz pojechać do ASO i tam się dowiedzieć ile kosztuje nowe.
norbuja Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 http://allegro.pl/audi-a4-b5-oslona-obudowa-kierownicy-i1572079850.html http://allegro.pl/obudowa-oslona-plastik-kierownicy-kolumny-a4-b5-i1602700405.html
Kali S4 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Zapytaj w ASO,już nie raz się spotkałem z tym że te plastiki są w podobnych cenach jak używki na alle
probi101 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Ja przeważnie kupuje obudowy w ASO bo wychodzi taniej za nową niż używaną na allegro..
maaajki Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 Ale nie mam zamiaru kupować całej osłonki, ona jest w dobrym stanie : ) Chodzi mi tylko o ten bolec/spinkę/uchwyt (jak zwał tak zwał)
probi101 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 To wątpię czy coś takiego dostaniesz, będzie ciężko..
norbuja Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 To weź tą drugą,sprawną spinkę/bolec/uchwyt/zatrzask :> i podjedź do sklepu typu FSO/FIAT/DEAWOO i może dobierzesz coś takiego,albo podobnego i dorezasz.Oni tam mają różniste spinki i blaszki.
mariob29 Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Witam! Proponuje pojechać na szrot przy odrobinie szczęścia uda się znaleźć taką osłonkę kompletną. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi