Duro Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam! Byłem dzisiaj na podpięcie VAGa i okazało się że wyskoczył tylko jeden błąd a mianowcie błąd czujnika przepustnicy. Co mam z tym zrobić?? Muszę kupić nowa przepustnice, czy wystarczy czyszczenie i adaptacja?
mateogda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 W dużej mierze zależy to od tego jaki to był błąd?
Duro Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2008 Błąd czujnika przepustnicy, a to są jakieś inne przy przepustnicy??
mateogda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 00516, 00518 .... ? Błąd stały czy sporadyczny, itd.
Duro Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2008 stały i chyba cos z 006.. było nie jestem pewny, ale chodzi mi o to czy czyszczenie przepustnicy coś pomoże?
mateogda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 chodzi mi o to czy czyszczenie przepustnicy coś pomoże? Niesądze, ale jeżeli jest brudna to nie zaszkodzi....
Duro Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2008 Właśnie myślę ja przeczyścić, ale nie wiem czy zabierać się za nią samemu czy lepiej ją zostawić mechanikowi. Jak sądzisz?? Bardzo to jest skomplikowane?? Może wiesz jak zrobić i może masz jakieś wskazówki? Dzięki za wszystkie informacje!
mateogda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Przepustnica trzyma się do kolektora raptem czterema śrubami, więc sam demontaż to żadna filozofia. Potem spray do czyszczenia układów paliwowych albo benzyna ekstrakcyjna czy coś podobnego i polerujesz. Wszystko na miękko, żadnego skrobania. Po czyszczeniu warto zrobić adaptację.
Duro Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2008 A jak najlepiej zrobić adaptację?? Bez różnicy Vagiem czy samemu??
ookon Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 jedni powiedzą że bez vaga jest ok a inni że tylko z vagiem,ja osobiście jestem za vagiem.pozdrawiam
czajek82 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam. Ja miałem taki błąd 4635 jednostka sterująca przepustnica - dolny ogranicznik niesprawny. Samochód gasł na niskich obrotach i po wciśnięciu sprzęgła podczas zmiany biegu. Mi czyszczenie przepustnicy pomogło. Obroty nie spadają, a że są za niskie to pewnie inna przyczyna. Spróbuj czyszczenie na pewno nie zaszkodzi. Ja adoptowałem bez VAGa. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=22467.0
Rekomendowane odpowiedzi