Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Czy są równice w drzwiach przedlift i po małym lifcie 97 poza dolnymi listwami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie i czy można np do drzwi z przed liftu 96r przykleić jakoś te listwy dolne do 97r? Bo szukam drzwi w odpowiednim kolorze i brak w tym kolorze z tych lat a młodsze są. :hi:

Opublikowano

wiem na pewno że od 99r po drugim lifcie klamka prawa jest inna bez kluczyka a po pierwszym lifcie wygląda z wierzchu podobnie ale nie wiem czy niema jakichs niuansów i szczególnie czy moge przełożyć swoją listwe dolna plastikową do takich z roku 96. Jesli niema mocowań to czy np takim klejem do szyb można przykleić i nie będą sie różnic?

[mod] Przecież w drzwiach po II lifcie masz zupełnie inne wyciecie pod klamkę :gwizdanie:[/mod]

Opublikowano

o te listwy to mozna przykleic jesli je chcesz silikon albo dobry klej jakis. bo po 97 ma mocowania na takie wsuwane spinlki ta listwe wkladasz. ale czy warto to robic ?

Opublikowano

moje osobiste zdanie jest takie, że jakbym nie miał tych listw to raczej nie przyklejał bym ich bo po co mają za chwilę odłaźić albo odpaść

Opublikowano

Nie wiem czy warto czy nie ale na pozostałych drzwiach z lewej strony je mam a będe wymieniał prawe. Tylne już mam pod listwe więc luzik. A nie będe przerabiał na takie bez listew bo w takim wypadku listwa progowa jest inna wiec tez trzeba by wywalic.

Problem polega na tym że nie bardzo idzie znaleść takie drzwi, w takim kolorze jak mnie interesuja dlatego sie zastanawiałem czy te starsze przed 97r nie równią czyms więcej żeby je przykleic i mieć spokój.

Opublikowano

tylko ta listwa i chyba nwet klamkami nie w kolorze ale to 95 rok chyba chyba ze 96 tez klamki w kolorze nie sa. ale to maly prblem bo klamki da sie przelozyc

Opublikowano

dlaczego innaczej ma sie sprawa blotnikow przednich pasują przeciez z kazdej do ostatniego lifta . mozesz wstawic od 95-98 normalka pasuje tylko ze listwy nie maja a listwe da rade przykleic, i nie ktore blotniki starsze znaczka audi nie ma

Opublikowano

i nie ktore blotniki starsze znaczka audi nie ma

Znaczek Audi był na błtonikach w pierwszych latach produkcji modelu B5 Grudzień 94 do I-go liftu

sprawa blotnikow przednich pasują przeciez z kazdej do ostatniego lifta

Wyobrażasz sobie wygląd Audicy po II lifcie z błotnikiem z 95 ? Lub z jednej strony na błtoniku znaczek audi a na drugim nie ? :shocked:

Opublikowano

chodzilo mi o blotniki do pierwszego lifta nie do ostatniego tylko zapomnialem dodać he he;]

Opublikowano

chodzilo mi o blotniki do pierwszego lifta nie do ostatniego tylko zapomnialem dodać he he;]

błotników masz trzy rodzaje : do 97 roku,od 97 do 99 rok ( I lifting) i po 99 roku ( II lifting)

Opublikowano

ale wiem ze od 95-97-98 to normalnie pasuja do I lifta . tylko tak jak pisalem wyzej ze roznia sie ta listwka na dole. a to co napisales to wiem ;] sam wstawialem blotnik bodajrze 96 albo 95 roku i wstawilem do siebie a mam koncowke 97 . ze starego przekleilem ta listewke i wszytko pasi.

Opublikowano

ale wiem ze od 95-97-98 to normalnie pasuja do I lifta . tylko tak jak pisalem wyzej ze roznia sie ta listwka na dole. a to co napisales to wiem ;] sam wstawialem blotnik bodajrze 96 albo 95 roku i wstawilem do siebie a mam koncowke 97 . ze starego przekleilem ta listewke i wszytko pasi.

Przecież nie napisałem ze nie pasują tylko jak to wygląda ? Wstawiłes błotnik i z jednej strony masz znaczek audi pod kierunkiem a z drugiej nie masz? :shocked: :shocked: :shocked:

Opublikowano

jest znaczek blotnik z 96 roku i mial znaczek chyba ze jakas moze koncowka 96 bo wlasnie z takiego auta go sciagnelem. moze juz ktos wczesniej wyminil te blotniki z tej co sciagalem i byly z 97. bo mam normalnie ze znaczkiem. dlatego z niej sciagnelem bo byly w moim kolorze ;]

nawet nie wiem czy pasuje czy nie i jak to bedzie wygladac bo nie widzialem nawet;]

Opublikowano

sam wstawialem blotnik bodajrze 96 albo 95 roku i wstawilem do siebie a mam koncowke 97

skoro piszesz że masz końcówkę 97 roku ( czyli po I lifcie) to w Oryginale nie powinno tam być znaczków audi pod kierunkiem :cool1:

Opublikowano

róznicą w błotniku jest również mocowanie listwy dolnej ozdobnej na błotnik która jest szersza od tej z lat 94,95 druga sprawa jest to ze błotnik z roku 94,95 nie posiada otworów do mocowania tej listwy jest ona poprostu przyklejona natomiast błotnik dajmy na to 97 rok posiada otwory do przykrecenia takowej listewki ozdobnej (zakończenia progu).[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 19:29_________________________________________________zapomniałem dodać ze oczywiscie rok 97 w zwyż nie posiada znaczka Audi pod kierunkiem:)

Opublikowano

_________________________________________________zapomniałem dodać ze oczywiscie rok 97 w zwyż nie posiada znaczka Audi pod kierunkiem:)

posiada 97 rok znaczek audi pod kierunkiem

Opublikowano

z pierwszej połowy roku wychodziły jeszcze ze znaczkami

• Pomoc techniczna 1