Rooney1990 Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Siemanko. Mam taki problem. Nie mam pojecia jak sie za to zabrac. Tzn, jak wyjac tego bolca od sterowania recznego w lampach DEPO zespolonych. Nie chce go urwac a skubaniec tam mocno siedzi :gwizdanie: I jeszcze jedno. Czy ta regulacja blizej kierunku to gora/dol i to tam powinien bys silniczek?
Konrad.jpg Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Ten bolec trzeba przekręcić i pociągnąć
Rooney1990 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Opublikowano 14 Maja 2011 Kufa problemy nastepne mam Po1. zauwazylem ze silniczek trzeba wlozyc blizej w otwor blizej grila (regulacja gora/dol) niz kierunku (regulacja lewo/prawo). Czyli to zaznaczone na zdjeciu na czerwono. Po2. ta "srubka" plastikowa co trzyma ją ten bolec jest zakonczona (w srodku lampy) kulka? Po3. i czy ten silniczek od fabii nie ma za krotkiego tego bialego elementu od regulacji? http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/40/04/09/1540040935 Po4. ma ktos foto z zalozonym silniczkiem w lampie poliftowej? Aaa i pozatym upierd***lem ten "srubke" przy koncu, od strony lampy :wallbash: Da to jakos skleic?
Konrad.jpg Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Silniczek ma być wewnątrz lampy na dole na zdjęciu po prawej. Silniczki podłącz do instalacji i daj regulacje na 0 żeby te bolce wyjechały
Rooney1990 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Opublikowano 14 Maja 2011 Silniczek ma być wewnątrz lampy na dole na zdjęciu po prawej. Silniczki podłącz do instalacji i daj regulacje na 0 żeby te bolce wyjechały O kufa. To moja koncepcja byla w ogole inna Dzieki [br]Dopisany: 14 Maj 2011, 18:16_________________________________________________A wiesz czym moglbym podkleic ta "srube'?
Rooney1990 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Opublikowano 14 Maja 2011 Nie mam foto, ale Ci opisze. Jak masz te 2 bolce do regulacji. Jeden gora/dol a drugi lewo/prawo. Za tym bolcem jest taka "sruba" plastikowa. Jesli krecisz bolcem sruba wkreca/ wykreca sie i reguluje lampe. I wlasnie moje niezgrabne rece przekrecily bolca o raz za duzo i ta sruba pekla na samym koncu (od srodka lampy). I tak sie zastanawiam czym to podkleic zeby to trzymalo i zeby mozna bylo dalej bolcem regulowac lampe.
Konrad.jpg Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Czyli ten bolec się ukręcił/ułamał jeśli dobrze rozumiem, to najlepiej wymienić
Rooney1990 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Opublikowano 14 Maja 2011 Czyli ten bolec się ukręcił/ułamał jeśli dobrze rozumiem, to najlepiej wymienić Hmm. Ciekawe jak go wyjme jak klosz lampy na to nie pozwala I ciekawe gdzie bym takiego cudaka zakupil :gwizdanie:
Zadymiacz Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 lampe mozna rokleić przecież. troche trzeba sie pobawić. bo jak polamales to bedzie ci trzasc lampa w srodku
Rooney1990 Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Opublikowano 16 Maja 2011 lampe mozna rokleić przecież. troche trzeba sie pobawić. bo jak polamales to bedzie ci trzasc lampa w srodku Nie bedzie, bo silniczek trzyma lampe w srodku, tylko jedyny problem to z regulacja lampy bedzie
Zadymiacz Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 a no tez racja. tylko zalezy w ktorej pozycji sie ustwily po polamaniu tej reguklacji zeby nie oswetlalo pobocza czy lewego pasa ;]
czester11 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Witam , Podepne sie do tematu . Chciałem ostatnio wymienic ta regulacje i zdjelem ta reczna , zakupilem silniczki z fabii ale maja te bolce krotsze niz ta regulacja manualna. Nie mam pojecia jak to ustrojstwo wsadzic w te gniazda . Jakies 0,5-1 cm brakuje.
kristek1900 Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 Witam ,Podepne sie do tematu . Chciałem ostatnio wymienic ta regulacje i zdjelem ta reczna , zakupilem silniczki z fabii ale maja te bolce krotsze niz ta regulacja manualna. Nie mam pojecia jak to ustrojstwo wsadzic w te gniazda . Jakies 0,5-1 cm brakuje. Musisz maksa wyjechać regulacją. Jest trochę kombinowania, ale ma bank wchodzą od Fabii.Bo takie właśnie wkładałem do swoich lamp
czester11 Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 to jeszcze tak zapytam lampe musze rozkrecac?? Chodzi mi o sruby ktore ustawiala prawo lewo zeby cofnac odblysk do wewnatrz lampy.
Rekomendowane odpowiedzi