Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Nagły brak prądu, o co chodzi? pomocy, auto unieruchomione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ok, czekam aż ojciec przyjedzie i zrobię tak, że włożę jego akumulator i wtedy wszystko będzie clear. Ten cieć z warsztatu mi powiedział, że coś mi prąd bierze. Pyta się mnie, czy światła nie zostawiłem włączonego w środku. Mówię mu k**wa jak mi miała niby jedna lampka rozładować aku w 3h[br]Dopisany: 16 Maj 2011, 13:44_________________________________________________Ale jak by była cela walnięta to nawet jak aku jest niepodłączony to by prąd uciekał nie? A tak się trzyma cały czas na 12.35V

Opublikowano

Sprawdziłeś alternator, czy ładuję tyle ile powinien ?

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to, że alternator ładuje dobrze bo po odpaleniu na kable pojeździłem trochę i naładował akumulator tak, że mogłem odpalić za godzinę, ale za 3 godziny już kompletny kaput, po prostu nie trzyma prądu. Akumulator to nie jest gdyż właśnie zamieniłem aku z ojcem i sprawdziłem miernikiem, 13 amperów gdzieś ucieka na odpiętej klemie... To dużo, max 1 Amp powinien być

Opublikowano

1 amper to dużo za dużo a 13 to katastrofa.

Poczytaj tu: http://poszukaj.elektroda.pl/szukaj,pob%C3%B3r-pr%C4%85du-samochodzie.html

Szukaj lewego poboru na bezpiecznikach i na grubych plusowych od rozrusznika i alternatora.

W miarę szybko bo może autko z dymem "odjechać"

Akumulator to nie jest gdyż właśnie zamieniłem aku z ojcem i sprawdziłem miernikiem, 13 amperów gdzieś ucieka na ODPIĘTEJ KLEMIE... To dużo, max 1 Amp powinien być

Jak to mierzyliście ?

Opublikowano

możesz wpiąć sie tym amperomierzem w obwód akumulatora przy klemach i i jeśli masz na zamkniętym aucie pobór 13A to zrób tak że naciśnij zamek żeby się zakleszczył i otwórz drzwi i zdejmij zaślepkę bezpieczników i po koli na zamkniętym aucie wyciągaj bezpieczniki. no i w ten sposób ustalisz w której gałęzi zwarcie.

Opublikowano
  • Autor

możesz wpiąć sie tym amperomierzem w obwód akumulatora przy klemach i i jeśli masz na zamkniętym aucie pobór 13A to zrób tak że naciśnij zamek żeby się zakleszczył i otwórz drzwi i zdejmij zaślepkę bezpieczników i po koli na zamkniętym aucie wyciągaj bezpieczniki. no i w ten sposób ustalisz w której gałęzi zwarcie.

Tak dokładnie robiliśmy i nic, tylko po odpięciu tych dwóch grubych kabli które są z tyłu pobór zszedł do 2 amperów.

Mierzyłem to odpinając minus z aku i jeden kabel amperomierza do klemy a jeden do minusa aku.

Te dwa grube kable na pewno odpowiadają za przednie szyby i tylną klapę bo te dwie rzeczy nie działają po odpięciu klem. Sprawdziłem właśnie zamek klapy odpinając go ale dalej było 12-13amp. Jadę do mechanika zobaczymy co zdziała bo ja już ręce rozkładam

Opublikowano

Jest może w twoim aucie zainstalowany tel...bo mój znajomy miał bardzo podobne objawy i okazało się że to wina tel... :cool1:

Opublikowano

... pobór zszedł do 2 amperów.

To i tak o wiele za dużo :cool1:

Stawiam na zwarcie altka ( ew. regulatora napięcia ) :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No i doszedłem..... po 9 godzinach, rozcinaniu wiązek, sprawdzaniu kabli, rozebraniu połowy auta doszedłem... Był to j**any przekaźnik który mam wmontowany za klimatronik od B7..................................... Teraz pobór zmalał do 1amp~

Opublikowano

1 Amper to też jeszcze za dużo ( oczywiście na wszystkich wyłączonych urządzeniach ) :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

To co może jeszcze brać?

Opublikowano

To co może jeszcze brać?

Amperomierz do aq, zamknij auto pilotem i poczekaj ok 2 min. Powinno znacząco spaść. Jak nie to dalej szukaj na bezpiecznikach