Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] OPONY LETNIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam opon letnich w rozmiarze 215/45/17 i znalazłem kilka dośc atrakcyjnie cenowo propozycji np.

NEXEN 250zł/szt

INFINITY 260zł/szt

oraz fulda i continental po 360zł/szt

czy ktoś może wie jakiego pochodzenia są te dwie pierwsze opony tzn. chodzi mi o to czy są to opony produkowane pod inną nazwą przez uznane marki, czy raczej coś w rodzaju MADE IN CHINA- bo takich się obawiam i z pewnością nie kupię. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat prosze o podpowiedz, z góry dzięki. :>

Opublikowano

Nexen Tire is a tire manufacturer, headquartered in Yangsan, South Gyeongsang Province, and Seoul, both in South Korea. Its major domestic competitors are Hankook Tire and Kumho Tires

Opublikowano

Nexen Tire is a tire manufacturer, headquartered in Yangsan, South Gyeongsang Province, and Seoul, both in South Korea. Its major domestic competitors are Hankook Tire and Kumho Tires

no brzmi wypaśnie i bardzo profesjonalnie :decayed:

Dlaczego rozmiar 215/45 ??

Opublikowano
  • Autor

dlaczego 215/45 bo myslę ze to będzie najlepszy kompromis pomiędzy komfortem a wyglądem, a 226/45 myślę że będą miały zbyt duzy wpływ na zawias i felgi.

Opublikowano

hm... a jaka felga ? O szerokość pytam.

sądzę, że na zawias gorszy wpływ będzie mieć 215/45

Na dodatek jest to strasznie egzotyczny rozmiar, stąd te ceny kosmiczne.

Za rozmiar 225/45 oponki Dunlopa Sport Maxxa zapłacisz 1600zł komplet.

Opublikowano

nie inwestuj w wynalazki, kup jakieś markowe opony :cool:

Opublikowano
  • Autor

felgi toora T560

SZEROKOŚĆ FELGI - 8"

WYSOKOŚĆ - 17"

ET - 35

Opublikowano

szerokość 8 cali i chcesz załadować 215/45 ? Brzydko to będzie wyglądać i nic nie skorzystasz (paliwo).

Opublikowano

ja przy 7,5" z oponą 225/45 miałem praktycznie na wprost , oczywiście mowa o 17kach.

a co do opon ja moge polecić z czystym sumieniem opone nankang ns-2 :thumbup:[br]Dopisany: 14 Styczeń 2008, 11:15 _________________________________________________http://ssl.delti.com/cgi-bin/reifenbestellen.pl?typ=R-106008&dsco=32

Opublikowano
  • Autor

czyli jednak 225/45?! a dystanse będą potrzebne? koła przy pełnym skrencie nie będa ocierać o nadkola?

Opublikowano

czyli jednak 225/45?! a dystanse będą potrzebne? koła przy pełnym skrencie nie będa ocierać o nadkola?

Dystanse śa zbędne, nic nie będzie obcierać.

Mam opony 235 na feldze o takich samych parametrach i zawias 60/40 i jest :th:

Opublikowano

Panowie czy ktoś jeździł na oponkach TOYO ( PROXES T1R ), jeśli tak to co o nich sądzicie, jak zachowują się na mokrej nawierzchni itp. Thx za info.

Acha a przy okazji co polecacie do mojego pocisku na lato ?? Felga 17" rozmiar oponki 225/45

Opublikowano

Testy opon ADAC 225/45 R17

Opublikowano

Dystanse śa zbędne, nic nie będzie obcierać.

Mam opony 235 na feldze o takich samych parametrach i zawias 60/40 i jest :th:

A u mnie przy gwintowanym zawieszeniu przy profilu 235 w prawym nadkolu z przodu poprzecierała mi opona oplot przewodu paliwowego :D Zawias nie był spuszczony na glebę :confused4:

Teraz na zimowych 225/45 jest luksus.

Opublikowano

Z tych czterech opon moge polecic fulde bo naniej latalem zeszlego lata. Kapitalnie sie trzyma drogi a po mokrej nawierzchni w zakretach dlamnie bomba :th:

Co do rozmiaru to tez sie zastanawialem nad 215 bo 225 to mi zabardzo w koleinach rzucalo.

No bo na 17" felge 205 :mysli: to chyba nie za dobrze by wogladalo?? Jak myslicie? :no:

Opublikowano

205 to porażka moim zdaniem, minimum 215 :wink4:

Opublikowano

225 będzie :kox:

Opublikowano

Rob a jak Toyo na deszczu, bo jedni mówią że dają radę, inni że jak na łyżwach.

A co do ścierania szybkiego to raczej nie ma co liczyć że starczą na dwa sezony ??

Opublikowano

Ja teraz jeżdżę na 225/45/17 Toyo Snowprox i na wodzie zachowują się dużo lepiej niż Continentale :) T1R jeździłem w 15" tylko ale wrażenia bardzo pozytywne. Co do ścieralności wszystko zależy jakie trzaskasz przebiegi ;)