Gość zdeniu Opublikowano 18 Września 2006 Opublikowano 18 Września 2006 chcę zmienić kompa i mam pytanko jak się go adaptuje wiadomo ze nalezy w VAGu wejsc w : "01 - Elektronika silnika" następnie, "10 - Adaptacja" no własnie i co dalej mam wpisywać :?: :?: :?:
Pikuś Opublikowano 18 Września 2006 Opublikowano 18 Września 2006 zdeniu, a napewno nowego kompa trzeba adaptowac :?: Chyba tylko z imo muszisz cos zrobic zeby Ci silniczek chodzil. Ale moge byc w bledzie bo to tylko taka moja sugestia. :razz:
Gość zdeniu Opublikowano 18 Września 2006 Opublikowano 18 Września 2006 jak podłączasz innego to trzeba bo właśnie immo nie pozwoli uruchomić motorka tak więc trzeba to jest pewnie dlatego mam pytanie jak to zrobić VAGiem bo jest taka opcja tylko nie wiem jak
szogun0 Opublikowano 19 Września 2006 Opublikowano 19 Września 2006 chcę zmienić kompa i mam pytanko jak się go adaptujewiadomo ze nalezy w VAGu wejsc w : "01 - Elektronika silnika" następnie, "10 - Adaptacja" no własnie i co dalej mam wpisywać :?: :?: :?: W ECU nie robisz adaptacji. Musisz zapisać odpowiednie kodowanie nowego sterownika. Jeśli masz wersję modelową 1998 r. to: Potem wchodzisz w licznik (17) -> Login (11) -> wpisujesz kod z kluczyka -> Adaptacja (10) -> Kanał 00 -> Potwierdzasz. Gdyby pytał się o nową wartość to wpisz 0. I to wszystko. Masz dopasowany Immo do ECU i możesz uruchamiać samochód. Jeśli masz starszy model, ze stałym kodem Immo to robisz tak jak wyżej, ale: Wchodzisz w Immo (25) -> Adaptacja (10) -> Kanał 00 -> Zatwierdzasz. W przypadku stałego kodu immo nie potrzeba do tej procedury Loginu!!!. PS: Najpierw spróbuj wejść właśnie w 25 (Immobilizer) to będziesz wiedział jaką wersję Immo masz.
Gość zdeniu Opublikowano 19 Września 2006 Opublikowano 19 Września 2006 szogun0, wielkie dzięki za info jak będę miał chwilke to zadziałam i dam znac
Rekomendowane odpowiedzi