Kowi87 Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Kupiłem niedawno używke radio jak w temacie. Mam problem z odtwarzaniem video. Doczytałem ze to radio odtwarza DIVX, VCD i DVD, lecz po próbie nie udało mi sie odtworzyc zadnego formatu, poza dzwiekiem na divixach. Za każdym razem jak wrzucam z byle jakiego źródła(CD/DVD/USB/SD) wyskakuje taki komunikat co mozna zrozmieć jako zakaz ogladania video podczas jazdy, no ale dobra problem wyskakuje na zgaszonym silniku jak i zapalonym W ustawieniach za duzo nie znalazłem co by miało na to wpływ nawet w pewnym momencie miałem taki komunikat już myślałem ze cos sie spier.. , ale pewna kombinacja przycisków przywróciła ekran do poprzedniego Nie wiem gdzie moze leżeć problem, moze w podłaczeniu, z radiem miałem najzwyklejszą przejsciówke tego typu http://allegro.pl/zlacze-iso-pioneer-avic-avh-adapter-iso-pioneer-i1585887125.html Podłaczyłem radio przez starą wiazke od radia Pioneer DEH6800MP wygladała na bogatszą pozatym w tej nowej nie wiedziałbym gdzie sie wpiac z niebieskim kabelkiem dajacym sygnał dla tylnego suba fabrycznego. Tylny panel jak sie włozy do któregokolwiek źródła jakiegos divxa to mam w menu głównym dostepne cos takiego jak wchodze na tą strone, to radio jest dostępne w home theater http://www.divx.com/en/electronics/categories/in-car-players Ma ktos pomysł gdzie moze leżeć przyczyna tego zablokowania video radio jest wersja EU, FM działa normalnie, co do dzwięku nie mam żadnych zastrzeń, MP3, WMA, AAC działa bez zarzutu [br]Dopisany: 17 Maj 2011, 20:39_________________________________________________Dodam że próbowałem na róznych rozdzielczosciach w Divx i nic były próby na 320x288, 640x480, 720x480, 720x576 i efekt ciagle tak sam audio jest video brak jakosć od High po Low[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 20:42_________________________________________________Znalazłem podobny problem na elektrodzie w radiu P4000, problem moze tkwic w samej wiazce, w której powinna być masa którą doczepia sie do hamulca ręcznego Ja niestety nie mam takiej wiazki, ta z która dostałem radio wygląda mi na zwyklą niefabryczną i na dodatek nie ma tam żadnego kabelka luzem Z rana wkleje fotke[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 02:49_________________________________________________Czy to moze być rozwiazaniem problemu http://cgi.ebay.pl/PIONEER-VIDEO-BRAKE-BYPASS-AVH-P3200DVD-AVH-P3200BT-/260732015303?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb4d6d2c7[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 02:56_________________________________________________Nikt nic nie wie AUDIOMAN's Pioneer Video Bypass Installation Instructions
KANAL Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Pierwszy ekran to informacja o zablokowanej mozliwosci odtwarzania video podczas jazdy samochodem. Czyli cos z instalacja jest nie tak skoro na postoju rowniez jest taki komunikat (chyba ze zle zrozumialem Twoj post). Komunikat na czwartym zdjeciu informuje Cie o koniecznosci zarejestrowania sprzetu na divix.com . Registration code masz podane wiec nie powinno byc wiekszego problemu.
Kowi87 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 Pierwszy ekran to informacja o zablokowanej mozliwosci odtwarzania video podczas jazdy samochodem. Czyli cos z instalacja jest nie tak skoro na postoju rowniez jest taki komunikat (chyba ze zle zrozumialem Twoj post). Komunikat na czwartym zdjeciu informuje Cie o koniecznosci zarejestrowania sprzetu na divix.com . Registration code masz podane wiec nie powinno byc wiekszego problemu. Z tym to już nie problem, instalacje mam od innego radia pionka, trzeba z niej wypuscić kabelek do czujnika hamulca recznego(ale skąd ten kabelek ma isc cholera wie) albo zastosować ten baypass który odblokuje opcje video in motion Tu jest pokazane jak go samemu zrobić tylko szkoda ze nie po polsku
KANAL Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Przeszukaj elektrode... chetnie bym Ci pomogl ale sam szukam czegos na temat zmiany jezyka w RNS-nonDX bo takie kupilem i tez szukam wszedzie pomocy. Damy rade. Ten bypass to na 100% jakis przekaznik - przynajmniej tak wyglada.[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 11:44_________________________________________________Nie wiem czy cos pomoze ale moze: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic641620.html
Góral.tz Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 wychodzi ze to zwykły przekaźnik jest, tylko to podpięcie nie ma sensu
KANAL Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 I apropo czarnego ekranu z bialym napisem informujacym o mozliwosci odwroconego obrazu - dotyczy on kamery cofania na 100% i powinien zalaczac sie po wrzuceniu wstecznego.[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 11:53_________________________________________________Na poczatek zamiast przekaznika mozesz kabelek od recznego podlaczyc do masy. Nie jestem elektrykiem ale masa jest nawet na obudowie radia.[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 11:53_________________________________________________http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=8&t=105344
Kowi87 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 Musze dzisiaj wyjąć to radio i pstryknać pare fotek tej wiązce, moze ktos sie doszuka tam kabelka o którym mowa bo jak pisałem wiazka jest z normalnego radia pionka bez video, a podłaczyłem ją do obecnego i nie wiem czy tam jest jakikolwiek kabelek od ręcznego Ściagnałem instrukcje angielksa, ale tam za duzo nie ma na temat tego
variocustoms Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 dziwna sprawa z twoim sprzętem, ja kupiłem nówką 3100 i nie było żadnych problemów w DIVixem i blokadą podczas jazdy, odtwarza mi Video, ściągnij sobie instrukcję www.pioneer.pl, wchodzisz w produkty do samochodów/DVD ekrany, wybierasz swój model, wchodzisz w wsparcie i tam znajdziesz instrukcję do ściągnięcia, zobacz jak wygląda instalacja, może znajdziesz problem co do DIVixa to nie każdy bedzie odtwarzany ale 90% powinno smigać mam nadzieję, że trochę pomogłem [br]Dopisany: 18 Maj 2011, 12:06_________________________________________________w instalation manual jest cały schemat podłączenia
Góral.tz Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 tak juz jestem pewien jest to zwykły przekaźnik powiedz mi tylko czy z radia wychodzi niebieski(granatowy) przewód na którym pojawia się 12V po zapłonie. i czy jest jakiś taki przewód jasnozielony czy coś takiego??
Kowi87 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 Instrukcja wiele by pomogła jak bym miał ori wiazke od tego radia, powinna być taka http://cgi.ebay.pl/Pioneer-AVH-P3100DVD-AVH-3200BT-DVD-Power-Loom-Lead-AVH-/290565616216?pt=UK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_In_Car_Audio_Players_PP&hash=item43a70f7258#ht_888wt_1139 Moja raczej nie ma wyprowadzonego takiego kabelka do ręcznego Poszło zapytanie o taka wiązke+baypass do sklepu essa
Góral.tz Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 masz te kolory kabelków wychodzące z radia???
Kowi87 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 Góral rzuć no okiem Zrobiłem fotke wiązki essa odesłała mnie do zakupów w serwisie pioneera bluetooth sprawdzony działa, kodowanie 0000
variocustoms Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Bluetooth ori czy Pioneera? ja mam Pioneera i nie mogę skopiować książki tel z telefonu i zły jestem
Kowi87 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 Bluetooth ori czy Pioneera? ja mam Pioneera i nie mogę skopiować książki tel z telefonu i zły jestem bluetooth wbudowany w radio, połączył sie, jak wchodze na radiu w ksiazke telefoniczną, normalnie wyswietlają mi sie kontakty, ale nie wszystkie(kwestia zrobienia porzadku w telefonie) Spoko sprawa z tym jest, mikrofon zamontowałem przy konsoli
variocustoms Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 ja na podsufitce, dyskretnie, sam Bluetooth działa OK, musze chyba jeszcze sprawdzę z tą książką bo Iphone'a obsługuje jako kompatybilny telefon, jak chcesz to przetłumaczę schemat instalacji i wyslę Ci mailem to porównasz sobie ile i jakie kable masz, jak by co to dawaj adres mailowy na PW
Kowi87 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 ja na podsufitce, dyskretnie, sam Bluetooth działa OK, musze chyba jeszcze sprawdzę z tą książką bo Iphone'a obsługuje jako kompatybilny telefon, jak chcesz to przetłumaczę schemat instalacji i wyslę Ci mailem to porównasz sobie ile i jakie kable masz, jak by co to dawaj adres mailowy na PW ok leci PW Prawdopodobnie kupie nową wiązke
Góral.tz Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 ta wiązka nie ori? uniwersalna? ,szukałem w necie rozpiski tej wtyczki w radiu ale nie znalazłem taki przekaźnik jak zrobić na szybko bym ci narysował ale pod kolor ori kabli
variocustoms Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 ja mam podłączone bez by-pass'u, zielony kabel od odblokowania video jest zasilony, przesłałem autorowi skany instrukcji ze schematem podłączenia
Góral.tz Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 no to fajnie może udostępnij jakoś na ogół może innym się przyda
Rekomendowane odpowiedzi