Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Pioneer AVH3200BT - brak video (rozwiazane)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem niedawno używke radio jak w temacie. Mam problem z odtwarzaniem video. Doczytałem ze to radio odtwarza DIVX, VCD i DVD, lecz po próbie nie udało mi sie odtworzyc zadnego formatu, poza dzwiekiem na divixach.

Za każdym razem jak wrzucam z byle jakiego źródła(CD/DVD/USB/SD) wyskakuje taki komunikat :blink:

radio1k.jpg

co mozna zrozmieć jako zakaz ogladania video podczas jazdy, no ale dobra problem wyskakuje na zgaszonym silniku jak i zapalonym :wallbash:

W ustawieniach za duzo nie znalazłem co by miało na to wpływ nawet w pewnym momencie miałem taki komunikat :shocked:

radio4z.jpg

już myślałem ze cos sie spier.. , ale pewna kombinacja przycisków przywróciła ekran do poprzedniego :song:

Nie wiem gdzie moze leżeć problem, moze w podłaczeniu, z radiem miałem najzwyklejszą przejsciówke tego typu

http://allegro.pl/zlacze-iso-pioneer-avic-avh-adapter-iso-pioneer-i1585887125.html

Podłaczyłem radio przez starą wiazke od radia Pioneer DEH6800MP wygladała na bogatszą pozatym w tej nowej nie wiedziałbym gdzie sie wpiac z niebieskim kabelkiem dajacym sygnał dla tylnego suba fabrycznego.

Tylny panel

radio2j.jpg

jak sie włozy do któregokolwiek źródła jakiegos divxa to mam w menu głównym dostepne cos takiego

radio3r.jpg

jak wchodze na tą strone, to radio jest dostępne w home theater

http://www.divx.com/en/electronics/categories/in-car-players

Ma ktos pomysł gdzie moze leżeć przyczyna tego zablokowania video :mysli: radio jest wersja EU, FM działa normalnie, co do dzwięku nie mam żadnych zastrzeń, MP3, WMA, AAC działa bez zarzutu

podswietlenie.jpg

[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 20:39_________________________________________________Dodam że próbowałem na róznych rozdzielczosciach w Divx i nic

były próby na 320x288, 640x480, 720x480, 720x576 i efekt ciagle tak sam audio jest video brak :disgust: jakosć od High po Low[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 20:42_________________________________________________Znalazłem podobny problem na elektrodzie w radiu P4000, problem moze tkwic w samej wiazce, w której powinna być masa którą doczepia sie do hamulca ręcznego :shocked::blink:

Ja niestety nie mam takiej wiazki, ta z która dostałem radio wygląda mi na zwyklą niefabryczną i na dodatek nie ma tam żadnego kabelka luzem :disgust: Z rana wkleje fotke[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 02:49_________________________________________________Czy to moze być rozwiazaniem problemu :mysli:

http://cgi.ebay.pl/PIONEER-VIDEO-BRAKE-BYPASS-AVH-P3200DVD-AVH-P3200BT-/260732015303?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb4d6d2c7[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 02:56_________________________________________________Nikt nic nie wie :mysli:

AUDIOMAN's Pioneer Video Bypass Installation Instructions

Opublikowano

Pierwszy ekran to informacja o zablokowanej mozliwosci odtwarzania video podczas jazdy samochodem. Czyli cos z instalacja jest nie tak skoro na postoju rowniez jest taki komunikat (chyba ze zle zrozumialem Twoj post).

Komunikat na czwartym zdjeciu informuje Cie o koniecznosci zarejestrowania sprzetu na divix.com . Registration code masz podane wiec nie powinno byc wiekszego problemu.

Opublikowano

Pierwszy ekran to informacja o zablokowanej mozliwosci odtwarzania video podczas jazdy samochodem. Czyli cos z instalacja jest nie tak skoro na postoju rowniez jest taki komunikat (chyba ze zle zrozumialem Twoj post).

Komunikat na czwartym zdjeciu informuje Cie o koniecznosci zarejestrowania sprzetu na divix.com . Registration code masz podane wiec nie powinno byc wiekszego problemu.

Z tym to już nie problem, instalacje mam od innego radia pionka, trzeba z niej wypuscić kabelek do czujnika hamulca recznego(ale skąd ten kabelek ma isc cholera wie) albo zastosować ten baypass który odblokuje opcje video in motion

Tu jest pokazane jak go samemu zrobić

tylko szkoda ze nie po polsku :disgust:

Opublikowano

Przeszukaj elektrode... chetnie bym Ci pomogl ale sam szukam czegos na temat zmiany jezyka w RNS-nonDX bo takie kupilem i tez szukam wszedzie pomocy. Damy rade. Ten bypass to na 100% jakis przekaznik - przynajmniej tak wyglada.[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 11:44_________________________________________________Nie wiem czy cos pomoze ale moze: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic641620.html

Opublikowano

wychodzi ze to zwykły przekaźnik jest, tylko to podpięcie nie ma sensu

Opublikowano

I apropo czarnego ekranu z bialym napisem informujacym o mozliwosci odwroconego obrazu - dotyczy on kamery cofania na 100% i powinien zalaczac sie po wrzuceniu wstecznego.[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 11:53_________________________________________________Na poczatek zamiast przekaznika mozesz kabelek od recznego podlaczyc do masy. Nie jestem elektrykiem ale masa jest nawet na obudowie radia.[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 11:53_________________________________________________http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=8&t=105344

Opublikowano

Musze dzisiaj wyjąć to radio i pstryknać pare fotek tej wiązce, moze ktos sie doszuka tam kabelka o którym mowa :przebiegly:

bo jak pisałem wiazka jest z normalnego radia pionka bez video, a podłaczyłem ją do obecnego i nie wiem czy tam jest jakikolwiek kabelek od ręcznego

Ściagnałem instrukcje angielksa, ale tam za duzo nie ma na temat tego :thumbdown:

Opublikowano

dziwna sprawa z twoim sprzętem, ja kupiłem nówką 3100 i nie było żadnych problemów w DIVixem i blokadą podczas jazdy, odtwarza mi Video, ściągnij sobie instrukcję www.pioneer.pl, wchodzisz w produkty do samochodów/DVD ekrany, wybierasz swój model, wchodzisz w wsparcie i tam znajdziesz instrukcję do ściągnięcia, zobacz jak wygląda instalacja, może znajdziesz problem

co do DIVixa to nie każdy bedzie odtwarzany ale 90% powinno smigać

mam nadzieję, że trochę pomogłem [br]Dopisany: 18 Maj 2011, 12:06_________________________________________________w instalation manual jest cały schemat podłączenia

Opublikowano

tak juz jestem pewien

jest to zwykły przekaźnik

powiedz mi tylko czy z radia wychodzi niebieski(granatowy) przewód na którym pojawia się 12V po zapłonie.

i czy jest jakiś taki przewód jasnozielony czy coś takiego??

Opublikowano

Instrukcja wiele by pomogła jak bym miał ori wiazke od tego radia, powinna być taka

http://cgi.ebay.pl/Pioneer-AVH-P3100DVD-AVH-3200BT-DVD-Power-Loom-Lead-AVH-/290565616216?pt=UK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_In_Car_Audio_Players_PP&hash=item43a70f7258#ht_888wt_1139

Moja raczej nie ma wyprowadzonego takiego kabelka do ręcznego :disgust:

Poszło zapytanie o taka wiązke+baypass do sklepu essa :wink4:

Opublikowano

masz te kolory kabelków wychodzące z radia???

Opublikowano

Góral rzuć no okiem :notworthy:

Zrobiłem fotke wiązki

wizka.jpg

essa odesłała mnie do zakupów w serwisie pioneera :disgust:

bluetooth sprawdzony działa, kodowanie 0000

Opublikowano

Bluetooth ori czy Pioneera? ja mam Pioneera i nie mogę skopiować książki tel z telefonu i zły jestem

Opublikowano

Bluetooth ori czy Pioneera? ja mam Pioneera i nie mogę skopiować książki tel z telefonu i zły jestem

bluetooth wbudowany w radio, połączył sie, jak wchodze na radiu w ksiazke telefoniczną, normalnie wyswietlają mi sie kontakty, ale nie wszystkie(kwestia zrobienia porzadku w telefonie) Spoko sprawa z tym jest, mikrofon zamontowałem przy konsoli :good:

Opublikowano

ja na podsufitce, dyskretnie, sam Bluetooth działa OK, musze chyba jeszcze sprawdzę z tą książką bo Iphone'a obsługuje jako kompatybilny telefon, jak chcesz to przetłumaczę schemat instalacji i wyslę Ci mailem to porównasz sobie ile i jakie kable masz, jak by co to dawaj adres mailowy na PW

Opublikowano

ja na podsufitce, dyskretnie, sam Bluetooth działa OK, musze chyba jeszcze sprawdzę z tą książką bo Iphone'a obsługuje jako kompatybilny telefon, jak chcesz to przetłumaczę schemat instalacji i wyslę Ci mailem to porównasz sobie ile i jakie kable masz, jak by co to dawaj adres mailowy na PW

ok leci PW :wink4:

Prawdopodobnie kupie nową wiązke

Opublikowano

ta wiązka nie ori? uniwersalna? ,szukałem w necie rozpiski tej wtyczki w radiu ale nie znalazłem :no:

taki przekaźnik jak zrobić na szybko bym ci narysował ale pod kolor ori kabli

Opublikowano

ja mam podłączone bez by-pass'u, zielony kabel od odblokowania video jest zasilony, przesłałem autorowi skany instrukcji ze schematem podłączenia

Opublikowano

no to fajnie :good:

może udostępnij jakoś na ogół może innym się przyda :good: