Kowi87 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Opublikowano 19 Maja 2011 ja mam podłączone bez by-pass'u, zielony kabel od odblokowania video jest zasilony, przesłałem autorowi skany instrukcji ze schematem podłączenia i normalnie działa ci podczas jazdy video że tez wczęsniej nie napisałes zamówiłem ten bypass za 8dolarów jeszcze tylko wiazka mi została
variocustoms Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Kowi napisałem Tobie w PW :> o podłączeniu kabelka do zasilania hamulca
Kowi87 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 Kowi napisałem Tobie w PW :> o podłączeniu kabelka do zasilania hamulca no wiem widziałem, ale wzorowałem sie innym forum gdzie pisali o bypass albo przeróbce wiązki, ale ni gdzie nie pisali że to tyko tyle trzeba [br]Dopisany: 20 Maj 2011, 02:22_________________________________________________Dobra video działa, nie potrzebnie zamówiłem tego bypassa, no ale cóz człowiek dowiaduje sie za późno, problem lezał w zlutowaniu w wiazce czarnego kabelka z zółtym MUTE, video leci cały czas Uniwersalna wiazka jaką miałem była juz przerobiona, ale nie było w niej sygnału audio na tylny sub, daltego załozyłem starą wizke juz przerobiona pod tym względem. Dzisiaj zadzwoniłem do goscia od którego brałem radio, powiedział ze na tamtej wiazce bedzie działać, wiec porównałem to ze swoja i znalazłem róznice juz kabelki zlutowane Pózniej wkleje fotke które kabelki dokładnie za to odpowiadają
Kowi87 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 Wtyczka bezposrednio do radia, kabelek brązowy z czarnym trzeba zlutować Vario a co do ksiazki telefonicznej, zauważyłem że radio czyta tylko kontakty z telefonu nie z karty sim, przekopiowałem wszystko na telefon i mam pełna ksiazke tefoniczna dostepną z radia z karty sim nie widzi nazw kontaktów i wyswietla numer telefonu wtedy
variocustoms Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 jaki masz model telefonu? ja próbowalem z Iphone 3G, 4, i Nokii E71, tylko z Nokii wchodzą kontakty ręcznie, generalnie używam Iphone 4 teraz a ten nie ma opcji wysłania kontaktu przez BT, tylko mail i sms
Kowi87 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 jaki masz model telefonu? ja próbowalem z Iphone 3G, 4, i Nokii E71, tylko z Nokii wchodzą kontakty ręcznie, generalnie używam Iphone 4 teraz a ten nie ma opcji wysłania kontaktu przez BT, tylko mail i sms A widzisz i w tym pewnie problem, bo mój robi normalna synchronizacje kontaktów, mam telefon nokia N8. Jak wchodze w radiu w ksiazke telefoniczna to jest normalna lista tak jak w telefonie jedyne co to nie synchronizuje bazy połaczeń przychodzących/wychodzących/wybieranych mam pustą linie. Noi nie wiem czemu nie ma dostępu do ustawień bluetooth z poziomu radia
variocustoms Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 nie powiem ale ORI BT co miałem w B7 jakoś lepszy miał soft, coś muszę pomyśleć jak to ogarnąć
Kowi87 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 A da rade wgrać jakieś dodatkowe grafiki jako tapete dla tego radia obrazki widziałem odtwarza :gwizdanie:
variocustoms Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 da radę, zapisz na karcie pamięci ew. na memory sticku jakis JPG, wchodzisz w Entertainment Menu/ Background/Photo i wybierasz z jakiego źródła, sprawdź jak masz ustawione AV Input, chyba powinno być na ON z tego co pamiętam
Kowi87 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 Ale to zgrywa sie do pamieci gdzieś czy jak wyjme karte SD na której bedzie ten plik to odrazu przestanie sie wyświetlać ten obraz? I tam jakaś specyficzna rozdzielczosc jest cos chyb 1200 na 450px to gdzies na youtube wyczytałem A filmiki w jakiej rozdzielczosci wrzucasz przekonwertowałem dzisiaj do divx jakis filmik w rozdzielczosc 720-480px to na wyswietlaczu jest ładnie 16x9 ale video jest uciete od dołu przy rozdzielczosci 720x576 jest ok ale obraz jest w proporcjach 4x3
variocustoms Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 o format video nie dbam wcale, to co nagrałem z MTV odtwarza mi jak na TV panoramicznym, czyli z małym czarnym paskiem na górze i na dole a niektóre filmy i ew. np. koncert ORI Madonny na całym ekranie, co do tapety to jedna się wgrywa do każdego źródła z tego co pamiętam, na rdio/cd/usb-sd/bt audio i telefon można mieć chyba niezależne tapety, generalnie nie korzystam z tego, kiedyś na próbę sobie zrobiłem swoją tapetę, bardziej mi się podobają animowane z radyjka
Rekomendowane odpowiedzi