Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Astygmatyzm a wojsko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli glosowales na Kaczynskiego to sam jestes sobie winien :polew:

Opublikowano

jesli glosowales na Kaczynskiego to sam jestes sobie winien :polew:

Ja nie - nie glosowalem na kaczynskiego :kox: Szukalem juz w kilku miejscach, mialem miec zalatwione d i d*pa :confused4:

Opublikowano

tez slyszalem ze ciezko teraz. a jesli sie juz znajdzie to nie jest tak tanio jak wczesniej. a jaki wiek? i czy juz sie panstwo upomina?:)

Opublikowano
inna opcja to nie odbierac wezwania. to daje jakie 1,5 do 2 lat spokoju.

mojego brata 8 lat temu wzięli po 3 miesiącach od nieodbierania wezwania.. tznraz nieodebrał a potem za drugim razem wpadła żandarmeria z wezwaniem na komisje ..za 2 miechy już był w Wędrzyńskim Syfie :decayed: :decayed:[br]Dopisany: 14 Styczeń 2008, 18:50 _________________________________________________ps z załatwianiem bywa różnie.. kumpel chodził przez 1,5 roku do reumatologa ze stawami i zrobił sobie taka historie że na pierwszej komisji dostał niezdolny do służby ..a bolało go tylko kolanko :P

Opublikowano

mozliwe.

tylko po 1 to bylo 8 lat temu i sytuacja w wojsku sie zmienila a

po 2 jak niby zandarmeria go zawinela.

zandarmeria przyjezdza pod dom, otwiera np matka, pytaja sie czy syn jest na co ona odpowiada ze nie i koniec. nie maja prawa nic wiecej zrobic. bez nakazu nawet policja do domu nie wejdzie. chyba ze gdzies na ulicy go dorwali.

moj kolega przez kilka lat wezwania nie odbieral i po 28 roku zycia przyszlo mu pismo o przepisaniu do rezerwy. tylko uciekl do warszawy gdzie nie byl zameldowany i nigdzie nie pracowal, przynajmniej na papierach.

Opublikowano
po 2 jak niby zandarmeria go zawinela.

zandarmeria przyjezdza pod dom, otwiera np matka, pytaja sie czy syn jest na co ona odpowiada ze nie i koniec. nie maja prawa nic wiecej zrobic. bez nakazu nawet policja do domu nie wejdzie. chyba ze gdzies na ulicy go dorwali.

brat sie nikomu o niczym nie przyznał ze jakies awizo przychodziło do niego.. a tu ojciec otwiera .. pytaja o brata wstał z łóżka i tu niespodzianka

Opublikowano

niespodzianka:))) mojemu innemu znajomemu mamusia rano odebrala wezwania i polozyla na szafce przy lozko jak spal:) pobodka i tez niespodzianka

nieodbieranie jest dobre jak ma sie jakis pomysl na pozniej

Opublikowano

Ja dziś pojechałem do tego Lubelskiego bałaganu [czytaj TWKL] z odwołaniem od ich ich idiotycznego orzeczenia w wyniku ktorego dostałem kat. A :bicz2:

Po 11 latach leczenia i rehabilitacji :rant: :rant: :rant:

Śmiecie , pały i łajzy tam mozna okreslić cały ten bajzel zwany Wojskiem :th:

Opublikowano

Zdziwilbys sie jaki "bajzel" jest w srodku. To co widac/slychac bedac cywilem jest tylko ulamkiem tego wojskowego cyrku. Najciekawsze sytuacje zaczynaja sie w momencie kiedy bedac juz w mundurze czlowiek z powodu swojego stanu zdrowia postanawia sie leczyc a w konsekwencji staje przed wojskowa komisja lekarska. Dopiero wtedy przychodza ciekawe okreslenia na ludzi ktorzy maja decydujace zdanie w Twoim temacie :rant:

Nie wiem jak jest teraz ale jeszcze kilka lat temu w wojsku bardzo duzo do powiedzenia mieli ksieza , psychologowie i psychiatrzy. Duzo mogli a mundurowi liczyli sie z ich zdaniem i zaleceniami. Moze to jest dobry kierunek w staraniu sie o pomoc ?

Opublikowano

choroba psychiczna jest chyba najtrudniejsza do wykrycia i zweryfikowania.. to takie moje skromne zdanie :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

właśnie, tylko czy nie będę miał problemów z przyjęciem do pracy potem?

Opublikowano

A jak troche OT ale na temat , was pociesze :P:decayed: dzisiaj zostalem oficjalnie WYCOFANY z szeregow wojskowych :dance: :dance: , ponoc nie potrzebuja informatykow :( heheehehehe

Opublikowano

Co się tak tego wojska boicie,teraz to 9 miechów.Z astygmatyzmem biorą do armi.Najlepsze rozwiązanie,aby nie paprać sobie papierów to nauka.

Opublikowano

ja juz ponad 2,5 roku migam sie od woja bo jestem zagranicą ale mam zamiar wrócić w maju i teraz nie wiem bo szkołe zaczne dopier od pazdziernika, czy moga mi wyslac zawiadomienie np. w czerwcu lub w wakacje?

Opublikowano

właśnie, tylko czy nie będę miał problemów z przyjęciem do pracy potem?

Mi koleś powiedział na pierwszej komisji , ze lepiej bedzie jeśli sie bede odradzał z roku na rok i nei bede miał wtedy problemów ze znalezieniem pracy bo pracodawca patrzy niby na kat . Fakt gdziekolwiek nie pracowałem w dokumentach miałem -stosunek do służby wojskowej :thumbdown:

Mnie osobiście to dynda czy bede miał B12 , D czy E byle by nie dać za wygraną szmaciarzom w beretach :bicz2:

Opublikowano

Mad_Max, ale co poswieciles im dyplomem??

Opublikowano

ja juz ponad 2,5 roku migam sie od woja bo jestem zagranicą ale mam zamiar wrócić w maju i teraz nie wiem bo szkołe zaczne dopier od pazdziernika, czy moga mi wyslac zawiadomienie np. w czerwcu lub w wakacje?

Moga jak najbardziej . Teraz nie trzymaja sie juz tak sztywno terminow poboru jak kiedys (4 x w roku). Mozesz dostac zaproszenie ze sporym wyprzedzeniem a wtedy lepiej zebys sie stawil do jednostki.

Opublikowano

niekoniecznie. wysylaja raczej w terminach. jesli chodzi natomiast o tych co sie migaja to moga wyslac ale musza miec do tego jakis powod, np. jakby sie dowiedzieli ze wrociles. a teraz nie maja jak skoro kontroli nie ma. Twoj fart poniewaz jakby jeszcze byly i akurat sprawdzaliby Cie a granicy to moglbys zostac zawiniety.

Opublikowano
  • Autor

jeżeli chodzi o mnie - odroczenie mam do października a studia przerywam teraz. mogę przed październikiem dostać bilecik?

Opublikowano

jeżeli chodzi o mnie - odroczenie mam do października a studia przerywam teraz. mogę przed październikiem dostać bilecik?

To zalezy czy Twoja szkoła informuje WKU o skreśleniu studenta z listy :przebiegly:

Tak czy siak od wszystkiego da sie wymigać :decayed:

raczej :rant:

http://jawsieci.pl/fachowo/sluzbawojskowa/