Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nie działa regulacja wysokości świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam standardowe reflektory (nie xenon), na fisie pokazuje mi że jest błąd regulacji świateł. Patrzyłem na bezpieczniki i nie mam w tym miejscu żadnego bezpiecznika. Nie wiem czy to wina silniczka regulacji czy tego że mam soczewki pęknięte. Nie ma także podświetlania korbki regulacji świateł.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Soczewki masz pękniete? to może ci coś tam blokuje. Daj jakies foty dla podglądu

Opublikowano

Podepnij Vaga i sprawdz bledy w Module Centrlanej Elektryki .Blad masz pewnie samopoziomu :wink4: a lampy ktos pewnie wlozyl zwykle :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Błędów żadnych nie mam podpinając VAG-iem. Dziwi mnie jednak to że nie mam żadnych bezpieczników w miejscu gdzie powinny być przy regulacji świateł.

Poniżej przedstawiam zdjęcia

Zdj_cie0446.jpg

Zdj_cie0447.jpg

Zdj_cie0448.jpg

Zdj_cie0451.jpg

Opublikowano
  • Autor

Będę chciał wymienić sobie te lampy bo te soczewki są popękane. Myślę że to wina silniczka. Lampy same w sobie posiadają silniczki?

Jeżeli ktoś ma do sprzedania takie lampy to jestem zainteresowany.

Niech ktoś mi jeszcze powie jak wygląda sprawa z tymi bezpiecznikami. Dlaczego ich nie mam?

Opublikowano

Moze ktos celowo wyciagnal , wiem sa roznice w rozmieszczeniu bezpiecznikow miedzy rocznikami .

Masz przy tych lampach przetwornice :?:

Opublikowano

Bartek niezły burdelik masz z tymi lampami :confused4:

pewnie jest tam niezła zwara w tych lampach :mysli:

jak chcesz mam soczewy i silniczki , jak podjedziesz do mnie (troche kilosów jest) to zajmę sie tematem :przebiegly:

Opublikowano

tragedia pewnie nieźle się światło załamuje :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Kupiłem nowe reflektory, zamontowałem i komunikat cały czas jest. Nie wiem dlaczego tak jest. Co może być przyczyną błędu regulacji reflektorów?

Pozdrawiam

Opublikowano

Taki komunikat nie występuje w wersji bez xenonu. Czyli kiedyś auto musiało być wyposażone w xenon a teraz włożył ktoś zwykłe lampy i podpięli podświetlanie przełącznika regulacji. Rozkodowałeś wlepkę z tyłu? Masz spryskiwacze?

Opublikowano
  • Autor

Nie mam spryskiwaczy reflektorów, jaki by musiałbyć kod na nalepce wyposażenia informujący o xenonach?

Opublikowano

Sprawdz czy masz czujniki samopoziomowania na wachaczach i sterownik od xenona pod schowkiem,moze było małe bum i ktos załozył zwykłe lampy i zderzak bez sprysków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak chcesz mam soczewy i silniczki , jak podjedziesz do mnie (troche kilosów jest) to zajmę sie tematem :przebiegly:

Sory ze sie podepne :hi: :hi:

Ogarnia kolega elektryke lamp itp?? bo u mnie jest podobny problem tylko ze lampy oczywiscie cale no ale sampoziomowanie xenonu nie dziala i nie moge dojsc o co biega :kwasny: Byl blad silniczka w prawej lampie i zmienilem cala no i d*pa jesgt do samo :disgust:

Opublikowano

Ogarnia kolega elektryke lamp itp?? bo u mnie jest podobny problem tylko ze lampy oczywiscie cale no ale sampoziomowanie xenonu nie dziala i nie moge dojsc o co biega :kwasny: Byl blad silniczka w prawej lampie i zmienilem cala no i pupa jesgt do samo :disgust:

...na początek sprawdz kostke czerwoną w słupku B , tamtedy idą wszystkie przewody od samopoziomu(może cuś przyśniedziało lub nie ma styku) :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ogarnia kolega elektryke lamp itp?? bo u mnie jest podobny problem tylko ze lampy oczywiscie cale no ale sampoziomowanie xenonu nie dziala i nie moge dojsc o co biega :kwasny: Byl blad silniczka w prawej lampie i zmienilem cala no i pupa jesgt do samo :disgust:

...na początek sprawdz kostke czerwoną w słupku B , tamtedy idą wszystkie przewody od samopoziomu(może cuś przyśniedziało lub nie ma styku) :mysli:

samopoziom raczej dziala poniewaz czujniki pokazuja dobre wartosci i bledow wiecej nie ma... Jest tylko ten blad zwiazany z silniczkiem prawej lampy... przebicie do +... tak chclopaki na forum stwierdzili :gwizdanie: Moze byc cos z wiazka ta ktora idzie do lampy wzdluz blotkika??