red0n Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Witam, Widziałem podobny temat, który poruszał tą kwestię, ale chyba nie dotyczy mojego problemu. Otóż gdy na niskich obrotach puszczam gaz, słychać metaliczne stukanie z przodu i szarpie samochodem (na jedynce oraz dwójce). W dodatku, gdy dodam więcej gazu przy ruszaniu, tak prawie do poślizgu, również coś się dzieje niedobrego, tak jakby przeskakuje coś? Z góry przepraszam za niedokładny opis. Proszę o wytyczne jeśli coś jest niejasne, spróbuję to inaczej opisać. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Luka3s Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Jeżeli podobne to jest do klekotu Diesla to pewnie łańcuszek, lub hydrauliczne popychacze.
red0n Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 nie, nie przypomina. są zazwyczaj dwa stuki mocne przy odjęciu gazu, jak wspominałem na 1szym biegu i na drugim, chyba najmocniejsze jak jadę równomiernie nic już się nie dzieje
red0n Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że to tylko poduszki:) zerknąłem dziś na nie, na jednej z nich (od silnika) ewidentnie guma poszła. byłem dzisiaj również na ścieżce, okazało się, że mam do wymiany górne wahacze, czy to też może wpływać na takie zachowanie samochodu? i ostatnie pytanie. czy złe poduszki rzeczywiście mogą doprowadzać do tego, że aż szarpie samochodem?
MATIUS Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 tak bo silnik będzie próbował wykoczyć z maski i trzyma go środkowa poduszka pod chłodnicą
radi Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 u mnie banan (wachacz dolny tylny) był do wymiany,jak stukało przy dodawaniu i puszczaniu gazu!
red0n Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Opublikowano 25 Maja 2011 ten sam mi wyszedł na scieżce (nie wspomniałem wcześniej) dam znać co było jak magik go obejrzy dzięki:)
Rekomendowane odpowiedzi